949
Hoe kies je een betrouwbare slotenmaker?

In Nederland zijn helaas nog altijd veel slotenmakers actief die niet betrouwbaar zijn. Bovendien kan het lastig zijn om deze onbetrouwbare slotenservices te herkennen. Dit kan al helemaal moeilijk zijn als je haast hebt of in paniek bent, wat mogelijk het geval is als je buitengesloten bent.

 


Toch zijn er verscheidene factoren die aantonen of een slotenmaker onbetrouwbaar is of niet. Zo geven de malafide aanbieders vaak een prijsindicatie die vaag is, terwijl je als je de slotenmaker eerst een tussenpersoon aan de lijn. Ook zullen ze je vragen om vooraf iets te ondertekenen. Bovendien vind je zulke onbetrouwbare slotenmakers vaak doordat ze bovenaan staan bij de zoekresultaten op Google. Het is dus over het algemeen beter om eerst nog even verder te zoeken voordat je contact opneemt met een slotenmaker. Je kunt een malafide slotenservice tevens herkennen doordat ze geen logo hebben op het bedrijfsbusje of de bedrijfsauto.

Dit zijn dus factoren waaraan je kunt een onbetrouwbare slotenmaker kunt herkennen, maar het is eigenlijk nog veel belangrijker om een slotenservice te herkennen die wél betrouwbaar is. Hierbij is het sowieso aangeraden om eerst in je persoonlijke kring rond te vragen voor een aanbeveling. Je vrienden of familie hebben mogelijk al ervaring met een slotenmaker die jij ook kunt vragen voor jouw klus. Het is bovendien aanbevolen om de website van de slotenservice goed te controleren. Hierbij moet je met name letten op de contactgegevens van het bedrijf, zoals het adres en het telefoonnummer.

Daarnaast zal een betrouwbare slotenmaker ook een Politiekeurmerk hebben. Hierover kun je meer vinden op de site politiekeurmerk.nl. Dit keurmerk houdt namelijk in dat de slotenmaker gespecialiseerd is in het installeren van hang- en sluitwerk dat goedgekeurd is door de Nederlandse politie. Ook hebben mensen met het Politiekeurmerk de specialisatie van het installeren van verlichting. Hierbij zullen zij voornamelijk kiezen voor lampen met een schemerschakelaar waardoor het licht automatisch aangaat als iemand in de buurt er van komt. Bovendien zullen zij lid moeten zijn van het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde zijn, dit wordt ook wel de NSSG genoemd. Slotenmaker Amsterdam is een slotenmakersbedrijf dat lid is van de NSSG en voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners