1028
Een knap staaltje werk
Gepubliceerd: 16-09-2022 Laatste update: 10-02-2023

Een trend die we een aantal jaren geleden opeens spotten en die echt nog niet lijkt te verdwijnen de komende tijd, is die van de stalen deuren. Sterker nog, wij denken dat deze trend aan een enorme opmars bezig is. Waar we namelijk in het begin de deuren alleen nog maar zagen in designhuizen waarbij de prijzen van de deuren ook zeer hoog waren, lijkt dit inmiddels te veranderen. De deuren worden nu in álle soorten, maten en stijlen gemaakt. Dus ook de nieuwbouwwoning én de jaren ’20 woning kunnen gebruik maken van dit staaltje werk. Welke opties er zijn? Wij leggen ze je uit.

Stalen taatsdeuren

Dit is meteen wel een staaltje vakwerk, de stalen taatsdeuren. Qua gebruik is hij werkelijk perfect want hij kan beide kanten op geopend worden, waardoor hij zeer praktisch in gebruik is. De taatsdeur is een deur zonder kozijn. De scharnierpunten van een taatsdeur zitten boven en onder in de deur en zitten verankerd in de vloer en het plafond. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische look, mede doordat een taatsdeur dus geen kozijn nodig heeft. Ze zijn er zowel in enkele als dubbele variant. Echt een eyecatcher in ieder interieur.

Stalen schuifdeur

Naast de taatsdeur is er ook de schuifdeur gemaakt van staal. Een schuifdeur geeft een zeer ruimtelijk effect en kan ervoor zorgen dat een ruimte in één klap één geheel wordt of juist een afscheiding krijgt. De stalen schuifdeuren zijn er in diverse uitvoeringen, van bijna helemaal glas tot meer staal verwerkt in de deuren. Wat ook nog kan verschillen is de wijze van ophanging, dit kan in het zicht zijn voor een robuuste uitstraling maar ook ingebouwd. Hierbij verdwijnen de deuren in de wand. Dit zorgt voor een zeer strak design. Beide zijn prachtige opties.

WIN-VLOERKLEED.png

Stalen scharnierdeuren

Dan zijn de stalen deuren er ook nog in de traditionele vorm van scharnierdeuren. Hierbij draaien de deuren open zoals een ‘normale deur’. Deze deuren worden standaard geleverd met een kozijn waarop de scharnieren worden bevestigd. Hier is dan nog een keuze tussen zichtbare en onzichtbare scharnieren. Ook deze stalen binnendeuren vinden wij een knap staaltje werk.

Kortom, voor ieder interieur is er tegenwoordig een stalen deur te vinden. De prijzen zijn ook steeds vriendelijker geworden, al raden wij wel aan een ervaren en professionele leverancier zoals Van Dijk Metaaldesign te benaderen. Zij kunnen zorgen voor de perfecte afwerking, iets wat je zeker terugziet in het uiteindelijke resultaat. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide