365
Dubbel glas niet mogelijk? Plaats dan voorzetramen!

Als het niet mogelijk is om dubbel glas te plaatsen in je huis dan is het verstandig om ervoor te kiezen om voorzetramen te plaatsen. In sommige gevallen is het namelijk alleen mogelijk om dubbel glas te plaatsen door voorzetramen.

 

Hierdoor zal er een luchtspouw ontstaan die isolerend werkt. Lucht heeft natuurlijk een hoge warmteweerstand, wat komt doordat het warmte slecht geleidt. Door voorzetramen te plaatsen zul je al snel tot wel 50 procent minder warmte verliezen bij de ramen van je huis. Bovendien is het plaatsen van voorzetramen een relatief gemakkelijke wijze om snel dubbel glas te maken van enkel glas.

Voor weinig geld dubbel glas creëren

Door de voorzetramen te plaatsen zul je voor weinig geld dubbel glas kunnen creëren. Dit is met name handig als je een relatief klein budget hebt. Je zult via het enkel glas dan minder warmte verliezen, waardoor je ook minder hard hoeft te stoken. Hierdoor zul je dus ook energie kunnen besparen. Dit zal ervoor zorgen dat je op jaarbasis een hoop geld op je stookkosten kunt besparen. Daarnaast zul je hierdoor het milieu ook veel minder belasten aangezien je minder hoeft te verwarmen, waar natuurlijk iedereen bij gebaat is. 

Voorzetramen met warmtereflecterende coating

Het zou kunnen dat de voorzetramen voorzien worden van een warmtereflecterende coating. Dit zorgt ervoor dat ze de warmte nog beter binnen kunnen houden. De coating heeft namelijk als resultaat dat de warmte terug naar binnen gereflecteerd wordt. Het warmteverlies via enkel glas zal hierdoor dus nog verder teruggedrongen worden. De voorzetramen met een warmtereflecterende coating zijn hierdoor over het algemeen helaas wel wat duurder. Je zult uiteraard wel de extra investering terugverdienen, wat komt doordat je energie bespaart. Dit zal natuurlijk wel even duren, maar uiteindelijk gaat het wel lukken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners