834
Deurklink belangrijk of irrelevant?

Als je het huis in een specifieke sfeer wilt brengen gaat je gedachten waarschijnlijk negen van de tien keer uit naar meubels. De juiste meubels kiezen is natuurlijk ook een groot onderdeel van de inrichting. Echter zul je wel merken aan de vragende titel dat dit artikel niet gaat over grote veranderingen. Integendeel, het gaat over de kleine aanpassingen met een grote impact op de sfeer. Hieronder lees je welke toegevoegde waarde een deurklink kan hebben binnen jouw interieur. 

 

Kleine aanpassing, grote impact

De keuze voor een deurklink is net zo belangrijk als de bank die jij in je kamer hebt staan, misschien zelfs belangrijker. In tegenstelling tot de bank die alleen in de huiskamer staat heb je overal in huis deuren. Het is een gemakkelijke manier om het hele huis een specifieke stijl mee te geven, waar je op dat moment ook staat. De consistentie die je hierdoor creëert voel je meteen in je gehele huis. Deze consistentie zorgt naast decoratieve waarde ook voor rust in stijl. Een omgeving waar verschillende stijlen worden gemengd roept bij mensen vaak onrust op. Hieruit kun je opmaken dat een kleine aanpassing als de keuze voor een bepaalde deurknop een grote impact heeft op de stijl en sfeer. Hoewel de aanpassing vrij klein is heeft de samenhang die dit creëert een grote impact.

Verschillende stijlen

Net als elk ander element in jouw huis dat sfeer toevoegt zijn ook deurklinken in alle soorten en maten te krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je een keuze maakt die binnen de stijl van je inrichting past. Maar ook zeker praktisch genoeg is. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zorgt de mengeling van stijlen vaak voor onrust en inconsistentie. Samenhang blijft hierin een belangrijk element. Wij raden je aan goed te kijken naar sfeer en stijl. Een Piet Boon deurklink past bijvoorbeeld perfect in een modern en stijlvol interieur. Mocht je juist meer op zoek zijn naar een klassieke uitstraling past de stijl Art Nouveau beter. De koppeling met kunst is zeker aanwezig en kan jou goed op weg helpen met de stijl die bij jou en jouw interieur past.

Deurklink of schuifdeur

Nu is er ook genoeg keuze voor verschillende deuren, waarvan er zelfs genoeg deurklink loos zijn. Toch raden wij je aan deze soort deuren anders te gebruiken in het interieur. Een houten schuifdeur is een zeer grote eyecatcher. Teveel gebruik van dit soort grote interieur keuzes kan ervoor zorgen dat jouw interieur te druk wordt. Dit soort elementen werken heel goed als aandachtstrekker, juist omdat ze minder vaak gebruikt worden. De deurklink blijft een minder opvallend stijlelement wat bij meer gebruik niet direct zorgt voor onrust of inconsistentie.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners