580
5 “out of the box” restyling tips!

Ben jij toe aan een compleet nieuwe look in de woonkamer of slaapkamer? Soms is er maar één verandering nodig om een groot verschil te maken. Met deze 5 “out of the box” restyling tips ziet je woonruimte er in één klap heel anders uit!

 

  1. Binnendeuren

Als je een grote woonkamer hebt met bijvoorbeeld een open keuken, zijn binnendeuren een geweldige optie. Denk bijvoorbeeld aan grote deuren van zwart metaal met glazen venstertjes: voor een industriële uitstraling! Omdat je door een binnendeur heen kunt kijken én deze open kunt zetten, blijven de kamers ruimtelijk voelen. Ook het vervangen van de bestaande binnendeuren kan een groots effect hebben. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke schuifdeur van hout in de woonkamer. Of mooie jaren ’30 deuren met venstertjes in plaats van de saaie witte vlakken waar je nu tegen aan kijkt. 

  1. Stickeren

Een eenvoudige manier om je keuken, woonkamer of slaapkamer een geheel nieuwe uitstraling te geven: stickeren. Beplak de keukenkastjes bijvoorbeeld met een folie in een nieuw kleurtje of houtpatroon. Versier de muur in de slaapkamer met een prachtige sticker van een boom, bos of zonsondergang. En maak de kale muur in de woonkamer bijzonder met een fotosticker van New York!

  1. Muur blootleggen

Ben je de gestucte, strakke muren een beetje zat? Leg dan (een stuk van) een bakstenen muur bloot! Zo creëer je een industriële look, haal je het ware karakter van je huis naar boven, en breng je een bijzonder element aan in je interieur. Vaak kom je al een heel eind met een hamer, een beitel en een plamuurmes om het stucwerk te verwijderen. Zeker rode, onbeschilderde bakstenen zorgen voor veel sfeer in huis!

  1. Creatief met verf

We weten allemaal dat de muur een likje verf geven veel doet met je interieur. Maar heb je er wel eens aan gedacht voor een creatief out of the box verfpatroon te kiezen? Verf bijvoorbeeld ook een stuk van de vloer mee, en eventueel de zijmuren plus het plafond: als je dit netjes en strak doet creëer je een bijzonder effect. Ook leuk om zo je werkplek een eigen hoekje te geven! Andere manieren om creatief te zijn met verf is door niet de hele muur te kleuren, maar halverwege te stoppen, of vlak onder het plafond. En wat denk je van een groot, gekleurd vlak op de muur waartegen je een mooi schilderij ophangt?

  1. Hangend loungen

In deze drukke tijden is een fijn, ontspannen plekje in huis extra belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een hangstoel met flink wat kussens, om lekker in te schommelen. Maar ook een ligbed  die met dikke touwen aan de balken aan het plafond is bevestigd biedt zowel ontspanning als een fantastische look! Nog een stapje  verder kun je gaan met een groot “vangnet” naast de trap, waarin de kinderen kunnen spelen en jij lekker kunt liggen. Hangend loungen is helemaal hip!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners