Net een nieuwe woning betrokken? Een van de leukste dingen aan verhuizen is het ontwerpen van je eigen naambordje. Maar ook als je niet bent verhuisd, is een nieuw huisbord altijd een goed idee. Met een uniek naambordje verwelkom je niet alleen je gasten, maar zorg je er ook voor dat jij en je gezin zich thuis voelt. Hier zijn 10 ideeën voor leuke, persoonlijke naambordjes.

 

1. Glazen naamborden

Glazen huisbordjes zijn populair, goed betaalbaar en hebben een luxueuze uitstraling. Je kunt kiezen voor een transparante achtergrond en witte of zwarte letters. Ook kun je er een afbeelding op laten zetten. Je achternaam of de voornaam van jou en je partner binnen in een cirkel met hartjes bijvoorbeeld. Het huisnummer op je huisbord kun je ook in een hartje zetten of onderaan de cirkel.

2. Houten naamborden

Woon je op een boerderij? Of houd je erg van de natuur en natuurlijke materialen? Dan zijn houten naamborden perfect voor jou. Kies een houtsoort uit, zoals walnoot of eiken. En laat er je achternaam of voornaam in graveren. Vergeet je huisnummer niet. Eventueel voeg je nog een afbeelding toe. Je kunt een houten naambord op je voordeur hangen of aan de buitenmuur bevestigen.

3. Leisteen, staal of RVS

Veel mensen kiezen voor een naambord van leisteen, staal of RVS. Deze hebben een wat strakkere uitstraling en zijn goed betaalbaar. Wil je een fleurige combinatie van kleuren? Kies dan voor een vrolijke achtergrond (geel, rood, blauw of roze) en een witte tekst.

4. Vierkant, rond of ovaal

Huisbordjes zijn er in allerlei vormen en maten. Wat past er bij de rest van je inrichting? Wat is je smaak, houd je liever van strakke lijnen of ronde, zachte vormen? Kies een vierkant of rechthoekig bordje voor een zakelijke uitstraling. En een ronde vorm als je iets speelsers zoekt.

5. Luxe, gouden naamplaten

Waarom zou je het sober houden als je van luxe houdt? Een naambordje hoeft niet ingetogen te zijn, zelfs als die van je buren dat wel zijn. Durf voor een gouden naambord te gaan en laat zien wie je bent!

6. Creatief en uitbundig

Heb je kinderen? Laat ze dan een tekening maken en plaats die in het klein op jullie huisbord. Unieker dan dit bestaat niet. Als je liever iets meer controle hebben over de afbeelding, dan kies je er zelf eentje uit.

7. Creatief en modern

Wat wil je uitstralen? Waar liggen je passies? Wat zijn je hobby’s? Waar houdt het gezin zich mee bezig? Houden jullie van reizen? Denk dan aan een afbeelding van een hip Volkswagen busje naast je naam. Als je een moderne smaak hebt, dan is een minimalistische weergave van de afbeelding meer iets voor jou.

8. Naamborden in een creatieve vorm

Naamborden hoeven niet per se een geometrische vorm te hebben. Je kunt ook een huisbord in de vorm van een huis nemen! Is je achternaam makkelijk af te beelden (familie Schipper of Appel bijvoorbeeld), kies daar dan voor. De familie Schipper kan een huisbord in de vorm van een schip nemen en de familie Appel in de vorm van een appel.

9. Een reeks naambordjes onder elkaar

Wie zegt dat je slechts één huisbordje mag gebruiken? Juist als je een gezin hebt is het leuk om op losse naambordjes de namen van alle gezinsleden te vermelden. Eventueel hang je een extra bordje erboven of eronder met het huisnummer erop.

10. Alleen de huisnummers

Een hippe trend op het gebied van huisborden is het gebruik van enkel de huisnummers. Je ziet dit met name bij grotere huizen. De cijfers worden dan los van elkaar op de buitenmuur gemonteerd.

Ook leuk om te lezen