Door een serre aan je woning te laten bouwen creëer je op bijzondere wijze extra ruimte. Een serre bestaat namelijk grotendeels uit glas, zodat je er een lichte en zonnige kamer bij krijgt! Maar uit wat voor serres kun je eigenlijk kiezen? Waar moet je op letten? Hoe zit het met vergunningen? En wat kost een serre?

Vooral in de winter is tocht in huis vervelend. Zelfs als de temperatuur in huis aangenaam is, kan tocht voor een onprettig gevoel zorgen. Met goede tochtstrips voor ramen en deuren kunt u uw wooncomfort aanzienlijk verbeteren zonder de verwarming steeds hoger te zetten. Er zijn verschillende tochtstrips verkrijgbaar van verschillende materialen.

Aluminium, pvc of rubber
Elk  type raam en deur kan voorzien worden van een tochtstrip. Of u nu in een nieuwbouwwoning woont of in een oud monumentaal pand, er is een passende oplossing te vinden om effectief tocht te weren. Er zijn bijvoorbeeld zelfklevende rubberen tochtprofielen als uw raamkozijn geen standaardafmetingen heeft of niet haaks is. Deze handige tochtstrip is op rol verkrijgbaar, dus u kunt uw tochtstrip op elke gewenste lengte maken.
Verder kunt u nog kiezen uit stevige aluminium en pvc tochtprofielen die u met spijkers in uw kozijn kunt bevestigen en tochtstrips met een aluminium borstel voor onder binnendeuren. Er zijn oplossingen voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren en ramen, tochtstrips met diverse profielen en van diverse merken. Kunt u toch niet vinden wat u zoekt, dan is er in veel gevallen toch een speciale oplossing voor u.


Merk het verschil
Neem alleen genoegen met de beste kwaliteit en koop professionele tochtstrips die echt werken. U merkt het verschil absoluut. Genieten van een fijne zitplaats bij het raam zonder het nare gevoel van tocht. Een tochtstrip van goede kwaliteit gaat jarenlang mee en vraagt slechts een kleine investering. U verhoogt uw wooncomfort en u verlaagt uw energierekening.Geniet eenvoudig van een heerlijk comfortabel klimaat in huis.

Een goed geïsoleerd huis heeft als resultaat dat er zo min mogelijk kans is op vochtschade en zo min mogelijk warmteverlies door tocht. Vochtschade wordt over het algemeen door veel huizenbezitters onderschat. Zeker als u in een groene, vochtige omgeving woont is er een grote kan dat vocht zich in uw binnenmuren, plafond en vloer nestelt. Dit tast de structuur van uw huis ernstig aan en is bovendien een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en andere schadelijke micro-organismen.

Tochstrips dragen bij aan een energiezuinig, goed geïsoleerd huis. 

Ben jij toe aan een compleet nieuwe look in de woonkamer of slaapkamer? Soms is er maar één verandering nodig om een groot verschil te maken. Met deze 5 “out of the box” restyling tips ziet je woonruimte er in één klap heel anders uit!

Waarom zouden deuren altijd onopvallend op de achtergrond moeten blijven? Svedex zorgt ervoor dat binnendeuren eyecatchers worden waarmee je echt een stijlstatement maakt. De originele Svedex binnendeuren kun je precies laten matchen met je woonstijl zodat één en één drie wordt. Extra leuk is het bijvoorbeeld om niet voor één model te kiezen maar om deuren met extravagante glasvlakken en lijnfrezingen met elkaar te combineren in één ruimte. Ook kunnen natuurlijk deuren van de stijlsoorten Casual, Elegant en Passie gecombineerd worden.

Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer 's ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht 'binnen', dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we 's nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Is de deur van je garage of loods aan vervanging toe of wil je dat de garage naast je huis een geheel vormt qua uitstraling? Denk dan eens aan roldeuren op maat. Deze hebben veel voordelen in vergelijking met gewone garagedeuren en zijn eenvoudig te bedienen met schakelaar of afstandsbediening. Door de vele verschillende kleuren van de lamellen, omkasting, zijgeleiders en onderlat is er altijd een geschikte tint die bij het houtwerk past.

Een hoger plafond, een dakkapel of extra (grote) ramen: slimme ingrepen leveren al snel meer daglicht op in huis en zijn daarmee een waardevolle investering. Het perfecte ontwerp voor een verbouwing is nu nog eenvoudiger zelf te maken met de speciale daglichtapp ‘MyDaylight’ van VELUX. Aan de hand van een digitale 360˚ simulatie of virtual reality toont de app levensecht hoe een kamer er na de verbouwing of renovatie uit komt te zien. MyDaylight is vanaf vandaag in het Nederlands gratis beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

Een garage is een stukje luxe bij het huis. Niet iedereen heeft standaard een garage bij de woning en ook lang niet iedereen heeft de ruimte om een garage te (laten) bouwen op zijn of haar perceel. Behoor jij wel tot de gelukkigen met een extra stukje grond en overweeg je om een garage te plaatsen dan hebben wij wat praktische informatie voor je.

Een schuifdeur is hip en een schuifdeur is vooral heel handig! Bijvoorbeeld om een ruimte in twee delen op te splitsen of om er een kast mee te maken. Het voordeel van een schuifdeur is dat je de deur langs de wand open kunt schuiven en dat er dus geen deur de ruimte in draait. Hiermee bespaar je kostbare ruimte.