De zomer heeft plaatsgemaakt voor de herfst en dat betekent dat het weer tijd is om ons interieur najaar-proof te maken! Bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook een aantal leuke woontrends. Wij hebben drie leuke woontrends voor je op een rijtje gezet waarmee direct meer sfeer kan toevoegen in je woning! 

Vroeger werden de meeste garages bij oplevering van een kanteldeur voorzien. Tegenwoordig is dat wel anders en is het aantal garagedeuren waaruit je kunt kiezen flink uitgebreid. Sta je op het punt om je oude garagedeur te vervangen of ga je voor het eerst een garagedeur kopen? Dan is dit artikel het lezen absoluut waard. We bespreken namelijk een aantal vragen die je aan jezelf kunt stellen, waarmee je voor jezelf kunt vaststellen welke garagedeur je het beste kunt kiezen.

De verbinding tussen jouw tuin en woning kun je door verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld door gewone deuren te plaatsen of te kiezen voor openslaande tuindeuren, een schuifwand, vouwwand of een schuifpui. Iedere oplossing heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Om je te inspireren hebben wij een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Net een nieuwe woning betrokken? Een van de leukste dingen aan verhuizen is het ontwerpen van je eigen naambordje. Maar ook als je niet bent verhuisd, is een nieuw huisbord altijd een goed idee. Met een uniek naambordje verwelkom je niet alleen je gasten, maar zorg je er ook voor dat jij en je gezin zich thuis voelt. Hier zijn 10 ideeën voor leuke, persoonlijke naambordjes.

Ieder jaar investeren duizenden mensen in een lichtkoepel. De lichtkoepel is niet voor niets ontzettend populair. Deze koepel brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, lees je op deze pagina.

Steeds meer zie je bij de voordeur van een woning behalve een huisnummer, ook een naambordje hangen. In allerlei soorten en maten, vaak mooi passend bij het huis.

Door een serre aan je woning te laten bouwen creëer je op bijzondere wijze extra ruimte. Een serre bestaat namelijk grotendeels uit glas, zodat je er een lichte en zonnige kamer bij krijgt! Maar uit wat voor serres kun je eigenlijk kiezen? Waar moet je op letten? Hoe zit het met vergunningen? En wat kost een serre?

Vooral in de winter is tocht in huis vervelend. Zelfs als de temperatuur in huis aangenaam is, kan tocht voor een onprettig gevoel zorgen. Met goede tochtstrips voor ramen en deuren kunt u uw wooncomfort aanzienlijk verbeteren zonder de verwarming steeds hoger te zetten. Er zijn verschillende tochtstrips verkrijgbaar van verschillende materialen.

Aluminium, pvc of rubber
Elk  type raam en deur kan voorzien worden van een tochtstrip. Of u nu in een nieuwbouwwoning woont of in een oud monumentaal pand, er is een passende oplossing te vinden om effectief tocht te weren. Er zijn bijvoorbeeld zelfklevende rubberen tochtprofielen als uw raamkozijn geen standaardafmetingen heeft of niet haaks is. Deze handige tochtstrip is op rol verkrijgbaar, dus u kunt uw tochtstrip op elke gewenste lengte maken.
Verder kunt u nog kiezen uit stevige aluminium en pvc tochtprofielen die u met spijkers in uw kozijn kunt bevestigen en tochtstrips met een aluminium borstel voor onder binnendeuren. Er zijn oplossingen voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren en ramen, tochtstrips met diverse profielen en van diverse merken. Kunt u toch niet vinden wat u zoekt, dan is er in veel gevallen toch een speciale oplossing voor u.


Merk het verschil
Neem alleen genoegen met de beste kwaliteit en koop professionele tochtstrips die echt werken. U merkt het verschil absoluut. Genieten van een fijne zitplaats bij het raam zonder het nare gevoel van tocht. Een tochtstrip van goede kwaliteit gaat jarenlang mee en vraagt slechts een kleine investering. U verhoogt uw wooncomfort en u verlaagt uw energierekening.Geniet eenvoudig van een heerlijk comfortabel klimaat in huis.

Een goed geïsoleerd huis heeft als resultaat dat er zo min mogelijk kans is op vochtschade en zo min mogelijk warmteverlies door tocht. Vochtschade wordt over het algemeen door veel huizenbezitters onderschat. Zeker als u in een groene, vochtige omgeving woont is er een grote kan dat vocht zich in uw binnenmuren, plafond en vloer nestelt. Dit tast de structuur van uw huis ernstig aan en is bovendien een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en andere schadelijke micro-organismen.

Tochstrips dragen bij aan een energiezuinig, goed geïsoleerd huis. 

Ben jij toe aan een compleet nieuwe look in de woonkamer of slaapkamer? Soms is er maar één verandering nodig om een groot verschil te maken. Met deze 5 “out of the box” restyling tips ziet je woonruimte er in één klap heel anders uit!