Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer 's ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht 'binnen', dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we 's nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Is de deur van je garage of loods aan vervanging toe of wil je dat de garage naast je huis een geheel vormt qua uitstraling? Denk dan eens aan roldeuren op maat. Deze hebben veel voordelen in vergelijking met gewone garagedeuren en zijn eenvoudig te bedienen met schakelaar of afstandsbediening. Door de vele verschillende kleuren van de lamellen, omkasting, zijgeleiders en onderlat is er altijd een geschikte tint die bij het houtwerk past.

Een hoger plafond, een dakkapel of extra (grote) ramen: slimme ingrepen leveren al snel meer daglicht op in huis en zijn daarmee een waardevolle investering. Het perfecte ontwerp voor een verbouwing is nu nog eenvoudiger zelf te maken met de speciale daglichtapp ‘MyDaylight’ van VELUX. Aan de hand van een digitale 360˚ simulatie of virtual reality toont de app levensecht hoe een kamer er na de verbouwing of renovatie uit komt te zien. MyDaylight is vanaf vandaag in het Nederlands gratis beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

Een garage is een stukje luxe bij het huis. Niet iedereen heeft standaard een garage bij de woning en ook lang niet iedereen heeft de ruimte om een garage te (laten) bouwen op zijn of haar perceel. Behoor jij wel tot de gelukkigen met een extra stukje grond en overweeg je om een garage te plaatsen dan hebben wij wat praktische informatie voor je.

Een schuifdeur is hip en een schuifdeur is vooral heel handig! Bijvoorbeeld om een ruimte in twee delen op te splitsen of om er een kast mee te maken. Het voordeel van een schuifdeur is dat je de deur langs de wand open kunt schuiven en dat er dus geen deur de ruimte in draait. Hiermee bespaar je kostbare ruimte.

Je ziet ze steeds vaker een grote steigerhouten schuifdeur in plaats van de gewonestandaard witte binnendeur. Deze deuren geven een warmere en meer landelijke uitstraling,maar welke soorten zijn er? en hoe werkt het precies? Kun je ze bijvoorbeeld ook makkelijkzelf maken? 

Als je besluit om kunststof kozijnen te laten monteren, dan vraag je jezelf natuurlijk ook af wat je allemaal te wachten staat. Schipper Kozijnen is al bijna vijftig jaar een toonaangevend leverancier van kozijnen en deuren voor de particuliere en zakelijke markt. Om exact in kaart te brengen wat je mag verwachten volgen we Klaas, een van onze ervaren monteurs die al twaalf jaar nieuwe kunststof kozijnen voor Schipper Kozijnen bij klanten thuis plaatst. Dit kun je verwachten wanneer je kunststof kozijnen bij Schipper koopt.

Een ideale manier om licht, ruimte en extra woongenot aan je woning toe te voegen is het plaatsen van een schuifpui. Met een schuifpui haal je de sfeer uit de directe omgeving je woning binnen. Een schuifpui zorgt voor een zee aan licht en maakt een ruimte optisch een stuk groter.

Veel en grote ramen in een woning zijn voor veel mensen een must. Ramen zorgen namelijk voor voldoende daglicht, vergroten het ruimtelijk gevoel en zorgen ervoor dat je heerlijk naar buiten kunt staren. Maar hoe zorg je er nu voor dat de het gedeelte rondom de ramen goed past bij de rest van jouw interieur? Hieronder geven we jou enkele tips.

Bepaal de sfeer met de juiste kozijnen
Heb je ramen, dan heb je vanzelfsprekend ook kozijnen. Net als ramen geven kozijnen een bepaalde sfeer aan je woning. Oudere huizen hebben vaak nog houten kozijnen. Bij nieuwere huizen wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van kunststof kozijnen. Deze kozijnen isoleren namelijk een stuk beter en zijn beter beveiligd tegen inbraak. Tegenwoordig wordt er ook veel gespeeld met het ontwerp van kozijnen zodat het perfect bij de woning past. Voor een knusse uitstraling wordt er gekozen voor roeden zodat het raam in meerdere gedeelten wordt verdeeld. Om meer ruimte te creëren worden er juist geen roeden gebruikt en krijg je een raam enkel van glas. De keuze van je kozijnen bepalen dus voor een groot deel de sfeer in huis.

Een persoonlijk tintje met subtiele raambekleding
Raambekleding geeft niet alleen extra sfeer, maar ook extra warmte en het voorkomt inkijk op momenten dat je daar geen behoefte aan hebt. De mogelijkheden voor raambekleding zijn oneindig. Denk aan gordijnen tot op de grond, jaloezieën of rolgordijnen. Ga op zoek naar raambekleding die past bij het huis en jouw inrichting. Zo zijn vouwgordijnen bijvoorbeeld perfect voor een jaren dertig woning. Terwijl je voor een modern nieuwbouw huis beter kunt kiezen voor hippe shades.

Maak je interieur af met een goed gestylde vensterbank
De vensterbank is de ideale plek om kleine accessoires te plaatsen en de sfeer in huis helemaal compleet te maken. Let op dat het niet een grote opslagplaats voor verschillende accessoires wordt. De keuzes van je accessoires zijn natuurlijk ook weer afhankelijk dan de rest van jouw interieur. Heb je gekozen voor strak en modern, houd het dan ook op de vensterbank simplistisch. Hou je echter van een knusse inrichting? Dan kun je geweldig afwisselen met leuke potjes, vaasjes en bijvoorbeeld kaarsen. Planten doen het ook altijd goed op een vensterbank. Het geeft een natuurlijk verloop naar buiten.

Een rustgevende werkplek bij het raam
Met het Nieuwe Werken komt het steeds vaker voor dat men thuis werkt. Doe je dit vaker? Dan is het fijn om een eigen werkplek in huis te hebben waar je rustig kunt werken en je administratie kunt doen. En waar kun je nu beter een werkplek creëren dan voor het raam? Het zorgt voor extra natuurlijk licht waardoor je beter kunt werken. En als kers op de taart heb je tijdens het werken een prachtig uitzicht op je eigen tuin. Wil je nog meer inspiratie op doen? Kijk dan eens rond op Pinterest. Hier vind je namelijk ontzettend veel leuke ideeën voor een leuke inrichting van je woning.

Soorten garagedeuren Een garage is een heerlijk stukje extra ruimte bij de woning veelal bedoeld om de auto in te parkeren. Echter worden veel garages in Nederland niet gebruikt voor de auto. Vaak omdat men het teveel gedoe vind om de auto er steeds in en uit te rijden, de garage is te klein of men gebruikt hem liever als een extra verlengstuk van de woning. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een vrieskist of het opbergen van de tuinspullen en het stallen van de fiets.

Wanneer je glas reparatie nodig hebt, is het verstandig om te kijken of een ander soort glas misschien beter in je huis past. Hieronder lees je de verschillen tussen enkel-, dubbel- en driedubbelglas. Enkelvoudig glas

Enkelvoudig glas
wordt gemaakt door gesmolten glas over een bad van tin te gieten. Het glas koelt vervolgens langzaam af, waardoor er een mooie egale glas plaat ontstaat. De tijd dat enkelvoudig glas standaard gebruikt werd in de beglazing van woningen is voorbij. Dit glas wordt nog wel gebruikt in binnenruimtes in woningen, zoals het glas boven de toilet deur. Enkelvoudig glas is onvoldoende warmte-isolerend en geluidswerend en om die reden wordt tegenwoordig eerder gekozen voor dubbel- of zelfs driedubbel glas. Ramen van enkelvoudig glas beslaan gemakkelijk en doordat dit type glas tocht, zijn de stook kosten onnodig hoog en het wooncomfort onnodig laag.

Dubbel glas
Dubbel glas bestaat uit twee enkelvoudige glas platen met een ruimte ertussen, ook wel een spouw genoemd. In het geval van normale dubbele beglazing is de spouw gevuld met lucht. Omdat lucht een slechte geleider is voor warmte, is Hoog-Rendements (HR+ of HR++) glas ontwikkeld. Bij deze vorm van dubbele beglazing is er een speciale coating aan de binnenzijde van een van de glaswanden gebracht en de spouw gevuld met een gas soort. Dit zorgt voor een betere isolatie van de warmte binnenshuis, wat energiebesparend is. Tevens is het mogelijk voor dubbel glas te kiezen met een akoestische folie, wat een geluidswerende eigenschap heeft. Dit is prettig voor mensen die in een drukke, levendige buurt wonen. Ondanks alle voordelen zitten er ook een paar nadelen vast aan dubbele beglazing. Ten eerste kan er gemakkelijk condens ontstaan aan de binnenzijde van het glas, dit is echter te voorkomen door voldoende te ventileren. Ten tweede is het even een investering om enkel glas voor dubbel glas te vervangen, maar dit heb je er zo weer uit gespaard doordat de energierekening zal dalen.

Driedubbel glas
Driedubbele beglazing (HR+++) bestaat uit maar liefst drie glas platen en twee spouwen. Ook bij dit glas is de binnenzijde gecoat en de spouwen gevuld met gas. Dit zorgt voor een nog betere warmte-isolatie en in combinatie met een akoestische folie ook een betere geluidswering. Driedubbel glas isoleert tot wel 3 keer beter dan dubbel glas en maar liefst 5 keer beter dan enkel glas. Dit glas is ideaal voor woningen in buurten met veel geluidsoverlast, zoals bij een snelweg of een vliegveld. Tevens draagt dit type glas bij aan de veiligheid van de woning. Hoe dikker het glas is, vooral wanneer deze ook nog voorzien is van gelaagd veiligheidsglas, des te lastiger het voor inbrekers is om dit in te tikken. Driedubbel glas heeft dus veel voordelen, maar ook een aantal nadelen, welke echter niet opwegen tegen de voordelen. Allereerst is het een flinke investering om enkel- of dubbel glas te vervangen door driedubbel glas, maar dit wordt er ook weer uitgehaald. Een ander nadeel is dat driedubbel glas veel zonne-energie opvangt, wat de woning erg warm kan maken. Met deze reden is het verstandig om ook zonwering te laten plaatsen. Voor meer diensten met betrekking tot glas kun je kijken op de website www.regioglas.nl

Garagedeuren zijn een goede investering. Niet alleen zijn ze praktisch, ook helpen ze om indringers buiten de deur te houden. Bij dit bedrijf wordt een compleet aanbod aan garagedeuren geboden. In allerlei soorten en maten, want ieder pand is anders en daarom is er een ruimte keuze. Dit bedrijf is de beste leverancier op het gebied van garagedeuren. Vanwege de kwaliteit van de producten, maar ook doordat de medewerkers zich onderscheiden door hun werkplezier, pro-actieve houding, oog voor resultaat en niet in de laatste plaats door hun expertise. Alle klanten ontzorgen op het gebied van oplossingen voor garagedeuren: dat is wat dit bedrijf wil. Daar maken de medewerkers zich elke dag hard voor.

Soorten garagedeuren
Voor iedere wens is wel een geschikte garagedeur te vinden. De een wil gemakkelijk spullen in en uit de garage kunnen brengen, de ander wil er vooral met de auto snel in kunnen rijden. Een van de mogelijkheden is een sectionaaldeur. Deze deur bestaat uit horizontale panelen die met scharnieren aan elkaar vast zitten. Ze openen recht naar boven en zijn daarom ideaal voor het in en uitrijden met een auto. Een andere optie is een roldeur. Deze rolt zich op boven het gat van de deur en daarom neemt deze deur weinig ruimte in beslag. Ideaal voor mensen die de garage als opslagruimte willen gebruiken. Dan is er ook nog zijwaartse garagedeur. Deze wordt niet helemaal geopend en is daarom perfect voor degenen die vaak in en uit een garage lopen.

Ga voor gemak
Wie echt voor gemak en comfort wil gaan, kan kiezen voor elektrische garagedeuren. Met slechts één druk op de knop kan de garage geopend worden en dan is het wel heel gemakkelijk om de auto naar binnen te rijden. Elektrische garagedeuren bieden nog meer, namelijk veiligheid. Ongewenste gasten kunnen niet snel het pand in komen, want ze kunnen simpelweg niet door de garagedeur heen. Zo staan spullen ook helemaal veilig achter deze deur. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken met een loopdeur. Op deze manier hoeft niet altijd de hele garage geopend worden; de deur kan gebruikt worden om doorheen te gaan voor bijvoorbeeld het pakken van spullen. Dat scheelt tijd en moeite!

Betrokkenheid en deskundigheid
Welke garagedeuren er ook gekozen worden, dit bedrijf staat mensen bij met een flinke dosis betrokkenheid en deskundigheid. Zodat altijd de juiste garagedeur gekozen wordt. He is niet voor niets een duurzaam product, het is de bedoeling dat garagedeuren heel lang mee gaan en daar wordt een goede start mee gemaakt met het geven van het juiste advies.

Heeft u een woning met een garage en bent u toe aan een nieuwe garagedeur dan heeft u tegenwoordig een zeer ruime keus in garagedeuren. Van landelijk tot modern en in veel soorten, kleuren en materialen.

Naast dat een garagedeur zeer praktisch is in het gebruik is deze ook heel bepalend voor de uistraling van de woning. De uitstraling wordt voornamelijk bepaald door het materiaal van de garagedeur. Zo zal een houten garagedeur meer warmte en sfeer uitstralen en een metalen deur meer passen bij een wat strakkere design woning. Kijk dus goed naar het type woning bij de keuze van het materiaal.

Er zijn verschillende soorten garagedeur systemen. Zo kent iedereen wel de kanteldeur. Dat is een deur die naar buiten of naar binnen kantelt en horizontaal langs het plafond ligt als hij geopend is. Het nadeel van een kanteldeur is dat de deur niet in de gevel blijft waardoor je de auto altijd een stukje van de deur af moet parkeren om de deur te kunnen openen.

Een ander type garagedeur is de sectionaaldeur. Hier is de deur opgedeeld in zogenaamde panelen die middels schanieren aan elkaar verbonden zijn. Bij dit type deur kan je de auto wel dicht bij de garage parkeren omdat de panelen in de gevel naar boven oprollen. Een ander voordeel van de sectionaaldeur is dat deze een zeer goede isolerende werking heeft. Dat is erg fijn als er bijvoorbeeld verwarming in de garage aanwezig is.

Niet alleen het type garagedeur is van belang bij bepaling van uw keuze. Het is ook erg belangrijk om te kijken naar hoe u de garage gebruikt. Parkeert u uw auto in de garage dan is het fijn als u een garagedeur kiest die gemakkelijk in zijn geheel open en dicht gaat. En nog handiger, zeker als het regent is als u de deur vanuit uw auto elektrisch kunt openen!

Parkeert u geen auto maar wel een fiets in de garage en gaat u er vaak opuit met de fiets dan is het prettig als u niet steeds de gehele garagedeur hoeft te openen. U zou dan kunnen kiezen voor een zijdelingse garagedeur of een aparte doorloopdeur naast de garagedeur zodat u gemakkelijk de fiets naar binnen en buiten kunt verplaatsen.

Wilt u graag een nieuwe garagedeur laten monteren of wilt u meer informatie, neem dan eens een kijkje op de website van Novadoor.nl. Zij bieden een ruime collectie aan garagedeuren en adviseren u graag in uw keuze voor een nieuwe garagedeur.

Met een roldeur creëer je niet alleen meer ruimte in de garage, maar ook vóór de garage. Want dit type deur rolt naar boven toe op waardoor het niet erg is wanneer er materialen voor staan. Deze deur kantelt dus niet naar voren. Ook is het hierdoor mogelijk om met de auto tot vlak voor de garagedeur te rijden. Wanneer de garage wordt gebruikt om materiaal hoog op te bergen dan biedt de roldeur ook uitkomst: het plafond wordt nauwelijks gebruikt om de garagedeur tegenaan te plaatsen waardoor goederen hoog opgestapeld kunnen worden. Dit type garagedeur vervangt de traditionele garagedeur en wint steeds meer aan populariteit.

Horizontale lamellen
Een roldeur is opgebouwd uit horizontale lamellen. Deze lamellen kunnen over elkaar heen rollen en verdwijnen tijdens het openen van de garagedeur in een kast. De ruimte die deze kast in gebruik neemt hangt net onder het plafond en neemt aanzienlijke minder ruimte in beslag dan de traditionele garagedeur. De inbouwruimte beslaat minstens 25 centimeter. De lamellen bevatten zijdelingse eindstukken waardoor voorkomen wordt dat de lamellen ten opzichte van elkaar gaan schuiven.

Inbraakwerend en veilig in gebruik
De garage wordt vaak gebruikt om kostbare spullen in op te slaan. Niet alleen de auto maar ook andere goederen moeten goed beveiligd zijn tegen diefstal. De aluminium roldeuren bieden deze veiligheid. Dikke lamellen zorgen ervoor dat het moeilijk is om door deze garagedeur heen te dringen. Daarnaast zorgen dikke lamellen ook nog eens voor wat meer isolatie dan een standaard garagedeur.Op www.novadoor.nl vind je dit soort kwalitatief hoogstaande roldeuren.

Elektrische aandrijving
De traditionele garagedeur moet met de hand geopend worden. Dit is vaak een zwaar karwei en niet altijd even leuk om te doen. De roldeur is elektrisch aangedreven en rolt dan ook automatisch op en af. Dit kan door middel van hindernisherkenning, maar ook is handaandrijving mogelijk. Hiermee bepaal je dus zelf of en wanneer de roldeur opent. De afrolbeveiliging zorgt voor extra veiligheid. Om te zorgen dat de roldeur perfect aansluit bij de eigen bouwstijl is deze in 12 standaardkleuren en in 36 renolitkleuren leverbaar. Op www.novadoor.nl vind je meer informatie.

Tegenwoordig is isolatieglas niet meer weg te denken uit een energiezuinige woning. Veel mensen zien het vervangen van het enkelglas in hun woning door hoogrendements glas dan ook als één van de belangrijkste oplossingen om een behaaglijk binnenklimaat te creëren en flink te besparen op de energiekosten. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de kozijnen daarbij net zo belangrijk zijn; deze moeten in goede conditie zijn anders is er grote kans dat het dubbel glas zijn isolerende werk niet goed kan doen. En dat is erg zonde van de investering. Het kiezen voor kunststof kozijnen met dubbelglas is daarom een overweging waard; je kunt meteen profiteren alle energiezuinige voordelen en door hun duurzaamheid hoef jij je de komende jaren nauwelijks meer zorgen te maken over het onderhoud.

Duurzame kwaliteit met de ‘look’ van hout
Vaak worden kunststof kozijnen minder ‘mooi’ gevonden, maar de kwaliteit en mogelijke uitvoeringen van deze kozijnen, zoals geleverd door ramenfabriek Op 't Hoog, zijn op dit moment zo hoogwaardig dat ze nauwelijks meer zijn te onderscheiden van de houten variant. Zo zijn ze te leveren met een authentieke houtnerfstructuur en er zijn verschillende profielen mogelijk, met of zonder verdieping. Daardoor is het verschil met een houten kozijn eigenlijk alleen nog maar van dichtbij te zien.

Van gewone draai-kiepramen tot sfeervolle kunststof schuiframen
Met kunststof kozijnen heb je meteen hoge kwaliteit hang- en sluitwerk in huis dat ramen perfect afsluit tegen tocht, wat ten goede komt aan de isolerende werking. En tegenwoordig beperkt zich dit niet meer tot de traditionele draai-kiepramen, want je kunt nu ook naar buiten draaiende ramen bestellen, of het kozijn laten voorzien van een uitzetraam of valraam. En wil je helemaal een historische look in huis brengen, of heb je een monumentaal pand of boerderij dat je van dubbelglas wilt laten voorzien, maar waarbij je de authentieke sfeer wilt behouden? Dan zijn er momenteel ook prachtige kunststof schuiframen op de markt.

Energiezuinig wonen? Bereken het voordeel van kunststof kozijnen
Ga je voor duurzaam wonen, dan zijn kunststof kozijnen dus eigenlijk de beste optie. Je hebt minder onderhoud, hoeft minder te stoken en je verlaagt de CO2-uitstoot. En terwijl houten kozijnen om de paar jaar geschilderd moeten worden om ze te behoeden voor verval, gaan de nieuwe generatie kunststof kozijnen ruim 50 tot 75 jaar mee. Wil je precies weten hoeveel je met het plaatsen van kunststof kozijnen kunt besparen in jouw woning, dan kan je op internet het handige rekenmodel van Op 't Hoog invullen waarmee je in een oogopslag ziet wat je bespaart en hoeveel je op je investering terugverdient. Over meerdere jaren verdeeld kan je dat aardig wat opleveren!

We laten de koude, donkere, natte winterdagen zo langzamerhand achter ons. Het kwik stijgt weer iets en in de natuur is er ook weer van alles aan de hand. Her en der zie je al een ontluikende knop, de bolletjes komen uit en de meeste dieren hebben hun winterslaap achter de rug. Ook wij als mens hebben weer zin om dingen aan te pakken en dingen te ondernemen. Hoe kun je het ‘winterholletje’ waarin we ons maanden in hebben begeven transformeren tot een bruisend lente en zomer huis. In dit artikel geven we je 8 tips om je interieur een boost te geven, zodat deze lente en zomer ‘ready’ zijn.

Tip 1: Kies een andere kleur voor je accessoires
In de winter heb je vaak behoefte aan een warme gezellige sfeer. In de zomer mag die sfeer best wat strakker en koeler zijn. De trendkleur van dit voorjaar zijn pastelkleuren en dan vooral de kleur pastel roze en pastelblauw. Vervang je kussens op de bank eens of verander de kleur van de plantenpotjes.

Tip 2: Gebruik bloemen en planten
Haal de natuur naar binnen, maar wees zorgvuldig, zorg ervoor dat het geen oerwoud wordt. Met planten creëer je een fijne en gezonde leefomgeving. Met bloemen zorg je voor een fris gezicht in de ruimte. Een mooie bos bloemen vrolijkt een saaie tafel helemaal op.

Tip 3: Deuren open, frisse lucht naar binnen
Zodra het voorjaar losbarst gaan alle openslaande deuren en schuifpuien weer wagenwijd open, heerlijk die frisse lucht van buiten in huis. De muffe droge lucht wordt verdreven door frisse lucht. Het enige nadeel van deze actie is dat in een mum van tijd je huis vol zit met vliegen, muggen en andere ongenode gasten. Voor deze vervelende gebeurtenis is een simpele oplossing. Met een plissé hordeur hou je op een mooie en luxe wijze insecten buiten. Op www.plissehordeurenwebshop.nl vind je de voordeligste en beste plisséhordeuren van het land.

Tip 4: Overgordijnen vervangen door inbetweens
Overgordijnen maken een interieur vaak zwaar en donker. Een idee is om in de winter de bestaande overgordijnen te gebruiken en in de lente deze te vervangen door luchtige, zwierige en romantische inbetweens. Wanneer je een set zomer- en wintergordijnen hebt, zal je ook langer doen met de gordijnen. Bovendien vervelen ze minder snel. Kijk voor meer inspiratie op www.degordijnspecialist.nl

Tip 5: Schuif met meubels
Door je meubels een ander plek te geven of dingen te draaien, geef je je de woonruimte een heel ander gezicht en dus ook een heel ander gevoel. Geef de transformatie wel even de tijd, want we zijn geneigd om snel weer alles terug te zetten, dat waren we nu eenmaal gewend. Kost niets, groot resultaat.

Tip 6: Zorg voor een eigen touch
Zorg ervoor dat jouw interieur ook echt jouw interieur is en er niet te gestyled er uitziet zoals uit een boekje. Dus verban het antieke kastje van je oma niet omdat het niet past in je interieur. Wees trots op de kleine dingen die een eigen karakter geven aan je woonstijl.

Tip 7: Opruimen & Organiseren
Ruim de rommelige boekenkast op. Te veel rommel zorgt voor te veel prikkels, waardoor een interieur onrustig wordt. Gebruik mandjes voor je snuisterijtjes en verzamelingen. Deze tip hoeft niet veel te kosten en zorgt voor een hoop rust zowel in het koppie als in je interieur.

Tip 8: Verwissel eetkamer stoelen
Bij de kringloop kun je prachtige houten eetkamer stoeltjes kopen. Koop er zoveel je kwijt kunt en niet twee dezelfde maar allemaal anders. Geef ze een likje verf (liefst een lichte kleur) en….zie daar: een nieuwe look voor de eetkamer!

Dit artikel wordt je aangeboden door Plissehordeurenwebshop.nl. Eenvoudig en snel online hordeuren kopen.

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? En ben je dan op zoek naar nieuwe ramen en kozijnen die perfect moeten passen, onderhoudsarm zijn, lang meegaan en als het even kan ook nog een inbraakwerende functie hebben? Kies dan voor aluminium kozijnen die deze eigenschappen hebben en die je bovendien snel, gemakkelijk en voordelig online kunt bestellen, geheel op maat gemaakt.

 

De voordelen van aluminium kozijnen
Wie kiest voor aluminium kozijnen krijgt een kozijn dat misschien wat prijs betreft hoger uitvalt dan een kunststof kozijn. Maar daartegenover bieden aluminium kozijnen een aantal duidelijke voordelen.

   

Vervaardigd van sterk materiaal
Het is gemaakt van hoogkwalitatieve aluminiumprofielen en is stevig en vormvast. 

  

Duurzame keuze
U kiest voor duurzaam omdat aluminium kozijnen heel makkelijk hergebruikt kunnen worden. 

  

Zeer onderhoudsvriendelijk
Aluminium kozijnen zijn bestand tegen vocht waardoor ze niet roesten of rotten. Ze trekken geen vuil aan waardoor ze langer schoon blijven. En uiteraard hoeven aluminium kozijnen niet geschilderd te worden.

   

Sterk isolerende werking
De profielen van de kozijnen zijn hol en van elkaar gescheiden door met glasvezel versterkte polyamidestrips. Het resultaat is een aluminium profiel dat een temperatuur- en geluidsisolerende werking heeft.

 

En verder hebben aluminium kozijnen een elegante uitstraling en passen in bijna ieder interieur. De kozijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

 

Aluminium kozijnen op maat
Creon Kozijnen maakt aluminium kozijnen geheel op maat.

Het maakt niet uit of je voorkeur uitgaat naar vaste kozijnen, draai-kiepkozijnen of een combinatie van deze mogelijkheden. Alle kozijnen worden in eigen land geproduceerd en kunnen daardoor snel worden geleverd.

 

Eenvoudig online bestellen
Online bestellen is zeer eenvoudig en wijst zich vanzelf. Mocht je twijfelen welk aluminium kozijn voor je woning geschikt is dan helpen de adviseurs je hier graag bij. Je kunt zo thuis eenvoudig een berekening maken van wat je kwijt bent aan de verschillende opties. Ga uit van je besteedbare budget, geef de juiste maten op en Creon gaat voor je aan de slag. Online bestellen van puur maatwerk is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je bent trots bezitter van een prachtige woning, maar toch is het voor jouw gevoel niet helemaal af of voldoet het nog niet helemaal aan je wensen. Misschien zit je al een tijdje na te denken over een kantoor aan huis, een speelkamer voor de kinderen of een grotere keuken? Een aanbouw vergroot de leefruimte en is altijd een goede investering in de woning. De waarde gaat immers nooit verloren, sterker nog, het geeft de waarde van het huis in de meeste gevallen een flinke boost. Belangrijke punten om vooraf over na te denken zijn: stijlvoorkeur, vloerverwarming en dubbelglas.

Je stijl is prijsbepalend
Om te beginnen is jouw stijl erg bepalend voor de totale kosten van de aanbouw. Een indicatie voor de prijs van een aanbouw is dan ook lastig te geven. Gemiddeld kost een dergelijk project tussen de € 19.000 en € 27.000.Dit bedrag is afhankelijk van het feit of er gebruik wordt gemaakt van goedkopere prefab bouwelementen of duurder maatwerk. Materiaalkeuze is een belangrijke factor in de prijsopbouw. Je kunt je voorstellen dat jouw stijlvoorkeur de materialen bepaald die voor de afwerking gebruikt worden. Afwerking met hardhout is bijvoorbeeld prijziger dan een afwerking van kunststof. Houd hier in de begroting rekening mee en bespreek alle mogelijkheden met de aannemer.

Vloerverwarming
Indien je besluit een aanbouw te realiseren is het aan te raden om vloerverwarming aan te leggen. Dit bespaart niet alleen energie, maar de niet altijd even prachtige radiatoren worden op deze manier overbodig. De besparing van energie zit hem in het feit dat de warmte vanaf de vloer direct naar boven stijgt in plaats van verwarming door circulatie, zoals bij radiatoren. Het huis wordt op deze manier vanaf onder verwarmd in plaats van dat de warmte bovenin de woning blijft hangen. Buiten deze energiebesparing is vloerverwarming natuurlijk ook erg comfortabel aan de blote voeten in de winter.

Dubbelglas
Dubbel glas is niet meer weg te denken in de huizen anno nu. Dubbel glas zorgt logischerwijs voor een betere isolatie dan enkel glas. De prijzen van dubbel glas lopen uiteen, maar gemiddeld kost het ongeveer € 210 per raamwerk. Wil je het echt goed aanpakken? Dan ga je voor HR++ glas. Dit is dubbel glas met een edelgas tussen de glasplaten in plaats van gewone lucht. Hierdoor isoleert het tot wel 2,5 beter dan normaal dubbel glas. HR++ glas in een aanbouw levert je een gemiddelde besparing van € 70 per jaar op ten opzichte van gewoon dubbel glas. Dat maakt het de moeite meer dan waard.

Huisuitbreiding is een goed idee, omdat de waarde ervan niet verloren gaat. Houd van tevoren rekening met je stijl- en materiaalkeuze en overweeg nieuwe technieken, zoals vloerverwarming en HR++ glas om meer geld en energie te besparen. Ga direct aan de slag en gun jezelf dit jaar nog meer leefruimte die volledig aan je wensen voldoet.

Nederlanders kiezen steeds vaker voor kunststof kozijnen. Waar zo’n vijftig jaar geleden alle woningen nog waren voorzien van houten kozijnen, heeft inmiddels 25% van alle woningen kunststof kozijnen. Deze trend zet zich door, en de kwaliteit van kunststof kozijnen die worden geproduceerd door de diverse bedrijven blijft zich verbeteren. De kunststof kozijnen van tegenwoordig zijn qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van de klassieke houten kozijnen.

Waarom kunststof in plaats van hout?
Kunststof kozijnen hebben als belangrijke eigenschap dat ze niet onderhevig zijn aan invloeden van het weer. In Nederland, waar het weer erg wisselvallig is, is dit erg gunstig. Waar kozijnen van hout naar verloop van tijd gaan rotten of slijten, is hier bij kunststof kozijnen nauwelijks sprake van. Kunststof kozijnen hebben ook veel minder onderhoud nodig, doordat ze minder snel vuil worden en eenvoudig schoon te houden zijn. Kunststof kozijnen staan er ook om bekend dat ze meer inbraakwerend zijn dan houten kozijnen, vandaar dat zij vaak voorzien zijn van het politiekeurmerk “Veilig Wonen”. Enige nadeel is dat houten kozijnen wel eenvoudig van kleur te veranderen zijn. Simpelweg door een likje verf. Bij kunststof kozijnen ligt dit anders: voor een andere kleur moeten de kunststof kozijnen vervangen worden.

Groen, duurzaam, milieuvriendelijk
Voor wie duurzaam en milieuvriendelijk wil leven, zijn kunststof kozijnen uiterst geschikt. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Energieverspilling doordat er veel warmte naar buiten lekt, wordt dus aanzienlijk verminderd door kunststof kozijnen. Bijkomend voordeel hiervan is dat de stookkosten worden teruggedrongen. Naast dat kunststof kozijnen duurzaam zijn, en dus een lange levensduur hebben, zijn ze ook nog recyclebaar. Op deze manier kunnen ze worden hergebruikt voor andere kunststof producten.

De aanschaf van kunststof kozijnen
Als u kiest voor kunststof kozijnen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een kunststof specialist die u de mogelijkheid biedt kunststof kozijnen te leveren die exact bij uw woning passen. Dus in de kleur en toepassing die u wilt. En dat de kunststof kozijnen daarnaast voorzien zijn van het politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’ en het VKG-keurmerk. Let daarbij tot slot op de verschillende prijzen en services die worden geboden. Kunststof kozijnen, een duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvriendelijke oplossing voor uw woning.

Bijna iedereen kent het wel: je wilt rustig gaan slapen en ineens hoor je gezoem om je hoofd. Een mug. Er wordt alles op alles gezet om deze zoemer te vangen, zodat er rustig doorgeslapen kan worden. Als je dan eindelijk weer in je bed ligt en bijna slaapt, hoor je weer dat bekende geluid en begint het hele tafereel weer opnieuw. Heb je hier ook genoeg van? Plaats dan een vliegenraam en slaap voortaan weer rustig.

Automatisch luchten zorgt voor regelmaat en zorgenloosheid - De herfst staat voor de deur. Een tijd waarin we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dan is het essentieel dat het binnenklimaat prettig en gezond is. Drie of vier keer per dag vijf à tien minuten effectief luchten helpt ongezonde warme, vochtige lucht uit huis te verdrijven. Onderzoek toont echter aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Vooraf programmeerbare ramen kunnen helpen omvoldoende frisse lucht binnen te krijgen, zonder er de hele dag bij stil te hoeven staan.

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van alle Europeanen in de winter de lucht in hun huis niet dagelijks ververst. En dat terwijl onze gezondheid wordt beïnvloed door de hoeveelheid frisse lucht die we in onze huizen binnenlaten. ”Warme, muffe lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en zorgen voor minder energie. Aangezien we gemiddeld 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen zou een gezonder binnenklimaat een hogere prioriteit moeten krijgen als onderdeel van een gezonde levensstijl dan het op dit moment heeft. Er kan al veel worden bereikt door trek te creëren, waarmee de muffe lucht in huis snel en adequaat wordt vervangen", aldus Michel Sombroek algemeen directeur van VELUX Nederland.

Het is een bekend feit dat frisse lucht belangrijk is voor onze algemene gezondheid. Maar onderzoek toont aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Ons binnenklimaat wordt echter bepaald door alles wat we thuis doen. Wanneer we gezellig een kaarsje aansteken, ’s avonds eten koken, onze was te drogen hangen, de radiator aanzetten of andere routineacties doen, neemt de noodzaak toe om ongezonde deeltjes en vocht te laten verdwijnen.

Automatisch verversen van lucht
Regelmatig luchten zou daarom een natuurlijke activiteit moeten zijn die we dagelijks meerdere keren herhalen. Het advies is om kort en krachtig te luchten door drie of vier keer per dag even vijf à tien minuten ramen open te zetten. Voor sommige mensen moeilijk om in hun dagelijkse routines mee te nemen. VELUX INTEGRA® producten kunnen hierbij helpen en werk uit handen nemen.

"Door VELUX INTEGRA® dakramen te plaatsen hoeft u niet te onthouden dat u moet luchten. Het geïntegreerde programmeerbare besturingssysteem doet dit automatisch voor u. De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat,” aldus Michel Sombroek. Met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen zorgt u voor een optimaal binnenklimaat. Met het automatiseringssysteem VELUX INTEGRA® is het mogelijk om vooraf in te stellen dat het dakraam automatisch opent en zo frisse lucht binnenlaat op het moment dat iemand thuiskomt na een dag werken of begint met koken. Zo worden vochtige en ongezonde deeltjes in de lucht voorkomen.

Over VELUX INTEGRA®
De VELUX INTEGRA® dakramen, raamdecoratieproducten en rolluiken worden geactiveerd door een bedieningstablet met touch screen en zorgen automatisch of op aanvraag voor een grotere controle over ons dagelijks leven en wooncomfort. Het nieuwe VELUX INTEGRA® besturingssysteem werd gelanceerd in 2012. Met zijn acht vooraf ingestelde programma's voor dagelijkse situaties is het mogelijk om dakramen op bepaalde tijden automatisch te openen of sluiten en daarmee frisse lucht binnen te laten. Om een zo optimaal mogelijk binnenklimaat te creëren en oververhitting te voorkomen kan worden ingesteld dat rolluiken en zonweringen tijdig sluiten. De "Goedemorgen" en "Goedenacht" programma's laten frisse lucht gedurende 15 minuten binnen om vervolgens de raamdecoratie of rolluiken te openen of sluiten. Wanneer je langere tijd van huis bent zorgt de "Vakantie" module ervoor dat het net lijkt alsof iemand thuis is door gordijnen en rolluiken regelmatig te openen en sluiten en lampen aan en uit te doen. Zo biedt het automatiseringssysteem VELUX INTEGRA® het huis verschillende kansen om een gezond leven te leiden, maar maakt het ons dagelijkse leven ook makkelijker.

VELUX INTEGRA® is bekroond met een aantal prijzen. In 2014 won het de internationale IF Product Design Award vanwege een uitstekend product design, de intuïtieve bediening en intelligente bedieningstablet, eenvoud en de betaalbaarheid.

Kunststofraamkozijn.nl maakt je hieronder even wegwijs in de wereld van de raamkozijnen. Waar moet je zoal op letten wanneer je je kozijnen kiest? Wij geven je enige tips.

Energie-efficiëntie
Het is geweten dat kozijnen een belangrijke bijdrage leveren aan de efficiëntie van je ramen. Niet alleen zorgt het kozijn daarbij voor de stevigheid van het raam, samen met de glaspartijen zorgt het raamwerk ook voor een verbeterde werking en rendement van het raam. De meest effectieve en efficiënte kozijnen worden dan gemaakt uit die materialen die warmte en hitte niet transfereren, zoals hout, kunststof of zogenaamde combinatieframes (uit kunststof en een natuurlijk materiaal).

Houten kozijnen
Houten frames danken hun efficiëntie aan het feit dat zij geen warmte geleiden. In combinatie met dubbelglas zijn zij zo bijzonder effectief. Een nadeel is echter het relatief intensieve onderhoud dat deze kozijnen vergen, zeker in vergelijking met kunststof kozijnen. Dit schrikt veel consumenten af.

uPVC kozijnen
Ook vaak voorkomend bij dubbelglas zijn uPVC kozijnen, waarbij uPVC staat voor niet geplastificeerd polyvinylchloride. Met name in Europa en de USA hebben deze kozijnen een zekere traditie. Zij produceren daarbij een soortgelijk effect als houten kozijnen, maar vragen amper onderhoud en zijn uiteindelijk ook duurzamer.

Combinatieframes
Alternatieve kunststof kozijnen zijn de zogenaamde combinatieframes, die doorgaans gemaakt worden uit aluminium en hout. Hierbij wordt het hout dan gebruikt als isolator, terwijl een aluminium bovenlaag zorgt voor een gemakkelijk onderhoud.

Aluminium kozijnen
Een populaire keuze is tot slot ook het aluminium kozijn. Dit heeft veel te maken met de combinatie van licht en sterk die deze stof biedt. Het maakt dit kozijn eenvoudig te installeren en onderhouden. Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat aluminium eigenlijk een goede geleider is voor hitte en koude. Dit kan het comfort van de woning ten slechte komen en hypothekeert tegelijk een werkelijk optimale werking van je dubbele beglazing.

Wij hopen dat je iets hebt opgestoken van deze tekst. Weet je graag nog iets meer of ben je benieuwd geworden naar het aanbod van kunststof kozijnen op de markt? Surf dan snel naar Kunststofraamkozijn.nl.

Schuifluiken dragen bij aan een stijlvolle en opvallende uitstraling van de woning. Ze zorgen met hun flair voor een geraffineerde toevoeging aan deuren, ramen en terrasoverkappingen, en ze zijn daarnaast ook erg duurzaam en praktisch in gebruik.

Een duurzame oplossing
Schuifluiken zijn erg duurzaam. Dit komt omdat ze zowel voor verkoeling als voor verwarming kunnen zorgen. Ze houden namelijk de warmte buiten in de zomer en warmen de woning op in de winter. Hierdoor bespaart men aanzienlijk op de energiekosten. En het fungeert natuurlijk ook als zonwering.

Het kiezen van geschikte schuifluiken
Schuifluiken worden gemaakt in diverse uitvoeringen, die op uiteenlopende manieren zijn te bedienen. Schuifluik uitvoeringen kunnen onder andere verschillen in lamelstand, lamelbreedte, beweegbare of vaste lamellen, materiaalsoort en kleur. Bij het uitkiezen van een geschikt systeem, zijn de gevelopbouw en de beschikbare ruimte vaak bepalend.

Verplaatsing van de schuifluiken
Door gebruik te maken van een railsysteem dat aan de bovenkant en onderkant van het raam is bevestigd, kan het schuifluik probleemloos worden bediend. Qua verplaatsingsmethode kan er onder andere worden gekozen voor een elektrisch systeem. Zo'n systeem is handig op lastige bereikbare plaatsen of op plekken die helemaal niet bereikbaar zijn, bijvoorbeeld bij vast glas.

Het is ook mogelijk om een handmatig systeem op te zetten waarmee meerdere luiken tegelijk worden bediend. Hierbij maakt men dan bijvoorbeeld gebruik van een telescoopbediening. Daardoor wordt het gebruiksgemak nog eens extra verhoogd. Er kan ook voor worden gekozen om railsystemen met meerdere sporen te gebruiken. Zo wordt een systeem gecreëerd waarbij de schuifluiken langs elkaar worden geschoven. Dit geeft veel flexibiliteit.

Optimale controle
Doordat de schuifluiken eenvoudig kunnen worden verplaatst door middel van een rails, heeft men optimaal controle over de hoeveelheid zonwering en privacy die de luiken bieden. De luiken kunnen ook helemaal open worden gezet, waardoor het zonlicht volledig naar binnen kan schijnen. Door deze voordelen worden schuifluiken ook veel gebruikt bij appartementencomplexen en kantoren.

Gebruikte materialen voor schuifluiken
Het railsysteem van de schuifluiken kan zijn gemaakt van diverse materialen. Aluminium is bijvoorbeeld een materiaal dat veel wordt gebruikt. Dit komt omdat het weinig onderhoud nodig heeft en omdat het eenvoudig te monteren is. Kijk als voorbeeld eens naar de luiken van Isoluik met voor iedere woning een ideale oplossing.

De gebruikte materialen en modellen voor schuifluiken variëren sterk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan louvre luiken die zijn gemaakt van aluminium of hout, doeken van textielweefsel die zijn gemonteerd in aluminium kaders, of geperforeerde platen van aluminium. Gespecialiseerde bedrijven kunnen worden benaderd voor advies over schuifluiken die stijlvol en praktisch zijn.