Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer 's ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht 'binnen', dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we 's nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Is de deur van je garage of loods aan vervanging toe of wil je dat de garage naast je huis een geheel vormt qua uitstraling? Denk dan eens aan roldeuren op maat. Deze hebben veel voordelen in vergelijking met gewone garagedeuren en zijn eenvoudig te bedienen met schakelaar of afstandsbediening. Door de vele verschillende kleuren van de lamellen, omkasting, zijgeleiders en onderlat is er altijd een geschikte tint die bij het houtwerk past.

Een hoger plafond, een dakkapel of extra (grote) ramen: slimme ingrepen leveren al snel meer daglicht op in huis en zijn daarmee een waardevolle investering. Het perfecte ontwerp voor een verbouwing is nu nog eenvoudiger zelf te maken met de speciale daglichtapp ‘MyDaylight’ van VELUX. Aan de hand van een digitale 360˚ simulatie of virtual reality toont de app levensecht hoe een kamer er na de verbouwing of renovatie uit komt te zien. MyDaylight is vanaf vandaag in het Nederlands gratis beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

Een garage is een stukje luxe bij het huis. Niet iedereen heeft standaard een garage bij de woning en ook lang niet iedereen heeft de ruimte om een garage te (laten) bouwen op zijn of haar perceel. Behoor jij wel tot de gelukkigen met een extra stukje grond en overweeg je om een garage te plaatsen dan hebben wij wat praktische informatie voor je.

Een schuifdeur is hip en een schuifdeur is vooral heel handig! Bijvoorbeeld om een ruimte in twee delen op te splitsen of om er een kast mee te maken. Het voordeel van een schuifdeur is dat je de deur langs de wand open kunt schuiven en dat er dus geen deur de ruimte in draait. Hiermee bespaar je kostbare ruimte.

Je ziet ze steeds vaker een grote steigerhouten schuifdeur in plaats van de gewonestandaard witte binnendeur. Deze deuren geven een warmere en meer landelijke uitstraling,maar welke soorten zijn er? en hoe werkt het precies? Kun je ze bijvoorbeeld ook makkelijkzelf maken? 

Als je besluit om kunststof kozijnen te laten monteren, dan vraag je jezelf natuurlijk ook af wat je allemaal te wachten staat. Schipper Kozijnen is al bijna vijftig jaar een toonaangevend leverancier van kozijnen en deuren voor de particuliere en zakelijke markt. Om exact in kaart te brengen wat je mag verwachten volgen we Klaas, een van onze ervaren monteurs die al twaalf jaar nieuwe kunststof kozijnen voor Schipper Kozijnen bij klanten thuis plaatst. Dit kun je verwachten wanneer je kunststof kozijnen bij Schipper koopt.

Een ideale manier om licht, ruimte en extra woongenot aan je woning toe te voegen is het plaatsen van een schuifpui. Met een schuifpui haal je de sfeer uit de directe omgeving je woning binnen. Een schuifpui zorgt voor een zee aan licht en maakt een ruimte optisch een stuk groter.

Veel en grote ramen in een woning zijn voor veel mensen een must. Ramen zorgen namelijk voor voldoende daglicht, vergroten het ruimtelijk gevoel en zorgen ervoor dat je heerlijk naar buiten kunt staren. Maar hoe zorg je er nu voor dat de het gedeelte rondom de ramen goed past bij de rest van jouw interieur? Hieronder geven we jou enkele tips.

Bepaal de sfeer met de juiste kozijnen
Heb je ramen, dan heb je vanzelfsprekend ook kozijnen. Net als ramen geven kozijnen een bepaalde sfeer aan je woning. Oudere huizen hebben vaak nog houten kozijnen. Bij nieuwere huizen wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van kunststof kozijnen. Deze kozijnen isoleren namelijk een stuk beter en zijn beter beveiligd tegen inbraak. Tegenwoordig wordt er ook veel gespeeld met het ontwerp van kozijnen zodat het perfect bij de woning past. Voor een knusse uitstraling wordt er gekozen voor roeden zodat het raam in meerdere gedeelten wordt verdeeld. Om meer ruimte te creëren worden er juist geen roeden gebruikt en krijg je een raam enkel van glas. De keuze van je kozijnen bepalen dus voor een groot deel de sfeer in huis.

Een persoonlijk tintje met subtiele raambekleding
Raambekleding geeft niet alleen extra sfeer, maar ook extra warmte en het voorkomt inkijk op momenten dat je daar geen behoefte aan hebt. De mogelijkheden voor raambekleding zijn oneindig. Denk aan gordijnen tot op de grond, jaloezieën of rolgordijnen. Ga op zoek naar raambekleding die past bij het huis en jouw inrichting. Zo zijn vouwgordijnen bijvoorbeeld perfect voor een jaren dertig woning. Terwijl je voor een modern nieuwbouw huis beter kunt kiezen voor hippe shades.

Maak je interieur af met een goed gestylde vensterbank
De vensterbank is de ideale plek om kleine accessoires te plaatsen en de sfeer in huis helemaal compleet te maken. Let op dat het niet een grote opslagplaats voor verschillende accessoires wordt. De keuzes van je accessoires zijn natuurlijk ook weer afhankelijk dan de rest van jouw interieur. Heb je gekozen voor strak en modern, houd het dan ook op de vensterbank simplistisch. Hou je echter van een knusse inrichting? Dan kun je geweldig afwisselen met leuke potjes, vaasjes en bijvoorbeeld kaarsen. Planten doen het ook altijd goed op een vensterbank. Het geeft een natuurlijk verloop naar buiten.

Een rustgevende werkplek bij het raam
Met het Nieuwe Werken komt het steeds vaker voor dat men thuis werkt. Doe je dit vaker? Dan is het fijn om een eigen werkplek in huis te hebben waar je rustig kunt werken en je administratie kunt doen. En waar kun je nu beter een werkplek creëren dan voor het raam? Het zorgt voor extra natuurlijk licht waardoor je beter kunt werken. En als kers op de taart heb je tijdens het werken een prachtig uitzicht op je eigen tuin. Wil je nog meer inspiratie op doen? Kijk dan eens rond op Pinterest. Hier vind je namelijk ontzettend veel leuke ideeën voor een leuke inrichting van je woning.