5164
Zo kies je de beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning
Gepubliceerd: 05-05-2020

Yes! Je bent de nieuwe bewoner van een gloednieuw nieuwbouwhuis. Je kunt al bijna niet wachten om je nieuwe paleis in te richten, maar first things first; de wanden van je nieuwe woning. Je wilt natuurlijk dat deze op de beste manier klaargemaakt worden voor gebruik. Maar voor welke wandafwerking kies je dan? Dat kan best lastig zijn, want je wilt geen fortuin kwijt zijn (dat geld kun je ook gebruiken voor je inrichting!) maar je gaat natuurlijk wel voor de beste oplossing. Geen zorgen, want we vertellen je in dit artikel alles over de beste wandafwerking voor je nieuwbouwwoning!Dit zijn de opties
De beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning kan heel persoonlijk zijn. Om een weloverwogen keuze te maken, is het natuurlijk altijd goed om je opties te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor stucwerk of behang. Stucwerk is een laag pleister, die aan wordt gebracht op je muren zodat het mooi glad wordt. Zodat je het zelf kan schilderen of kan laten latex spuiten. Een andere optie is vliesbehang: met dit behang lijkt het net alsof je de gladde oppervlakte van stucwerk hebt, maar in werkelijkheid gaat het dus om dun behang dat op de muren wordt aangebracht. Toch zal er met vliesbehang altijd een lichte structuur van het behang zichtbaar blijven.

Ga voor de oplossing op lange termijn
Misschien heb je de horrorverhalen al eens gehoord: in nieuwbouwwoningen kunnen er scheuren ontstaan. Die angst is enigszins gegrond, want een nadeel aan nieuwbouwwoningen is dat ze nog een paar jaar werken, en tijd nodig hebben om te zetten. Als er dan scheuren komen door dat zetten, heeft dat natuurlijk gevolgen voor je wanden en plafonds. Help! Vaak hoor je dat behang de beste optie zou zijn tegen dat scheuren, maar niks is minder waar: stucwerk doet niet onder voor vliesbehang bij eventueel scheuren mits er de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Het is zelfs zo dat stucwerk bij eventuele scheuren gemakkelijk gerepareerd kan worden. Bij behang is dit toch een moeilijker verhaal.

Maar is het dan veel duurder? Nee, zeer zeker niet. Nieuwbouw stucen heeft als voordeel dat er geen dikke stuclagen nodig zijn. Één of meerdere dunne pleisterlagen zijn voldoende om uw nieuwe muren volledig sausklaar af te werken en het uiterlijk te geven van een traditioneel gestucte wand. Deze moderne stuc methode wordt ook wel dunpleisterwerk genoemd. De twee grote voordelen hiervan zijn de prijs en droogtijd. De uiteindelijke rekening van dunpleisterwerk zal aanzienlijk lager zijn dan die van traditioneel stucwerk. Plus het droogt enorm snel waardoor een totale woning binnen een week gestuct en geschilderd kan worden. Ook fijn: de waarde van je woning gaat omhoog door stucwerk! Stucwerk is dus een goede oplossing voor je nieuwbouwwoning – ook op lange termijn.

Fijn voor later
Als jij je keuze voor de wandafwerking in je woning hebt gemaakt, kun je de vakman aan de slag laten gaan. Als je nu voor goede wandafwerking gaat, is dat fijn voor later: en jij kan je richten op de kleurkeuze van de woonaccessoires in je nieuwe stulpje. Veel woonplezier!

Dikke tip:
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide