1467
Wonen in Woerden

Wonen in Woerden; je staat waarschijnlijk niet gelijk te trappelen. Dat heeft op dit moment nog puur met onwetendheid te maken. En waarschijnlijk met het feit dat er niet veel bijzonders is aan deze gemeente. Want wist je dat Woerden bekend staat als ‘meest gemiddelde gemeente van Nederland’? Marktonderzoekers doen er vaak hun onderzoek, omdat de bevolking er zo standaard is. Niet alleen de bevolking is gemiddeld, maar de hele stad. Met zo’n 35.000 inwoners is het net geen échte stad, maar ook geen dorp meer.

 

Buiten dat het zo’n gemiddelde woonplaats is, kun je er wel heerlijk wonen. En juist niet in een doorsnee woning. Op loopafstand van het stadscentrum wordt namelijk een geheel nieuwe wijk gebouwd: Defensie-eiland.

wonen-in-woerden-003.jpg

Vroeger stonden hier de kazernes van onze militairen, inmiddels is het één grote bouwput…maar het is de bedoeling om er een heel fijne plek van te maken om te wonen en recreëren. Projectontwikkelaars Blauwhoed & VORM zijn een samenwerking gestart met het bouwen van diverse woningen. Noord is al flink in aanbouw. Midden is bijna helemaal verkocht en binnenkort staan hopelijk de handtekeningen onder de eerste koopcontracten van ZUID. hét slotstuk. 

wonen-in-woerden-005.jpg

Er is in dit plandeel een grote diversiteit aan woningen. Zowel de woningtypen als de stijl is erg gevarieerd. ZUID. bestaat uit 7 blokken, ontworpen door verschillende architecten. Allen met een unieke uitstraling en doelgroep. Van modern tot industrieel! 

wonen-in-woerden-004.jpg

Eengezinswoningen, oude loodsen, appartementen, penthouses, boothuizen, herenhuizen, kadewoningen, ensuite-woningen. Beeld je eens in. Van een klein appartement verhuizen naar een eengezinswoning mét tuin, vlakbij de stad. Vergeet niet de grote leefkeuken, uitzicht op het water in een nieuwbouwwijk waar al mensen met kinderen wonen. Of heb je een samengesteld gezin met zelf drie kinderen in verschillende leeftijdscategorieën en samen een gezin van zes personen. Nou ja, om de week dan! Een drukte van jewelste, maar door de vlinders in je buik één groot genot. Een traditionele woning past niet bij jouw nieuwe gezin; ruimte, vrijheid, creativiteit is belangrijk, maar een industriële look net zo!

Het antwoord Defensie-eiland ZUID. kijk snel voor de mogelijkheden op: http://www.wonenopdefensieeiland.nl/

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners