488
Nieuwbouwwoning gekocht? Denk hieraan!
Gepubliceerd: 21-04-2023

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning is een spannende gebeurtenis: van het inpakken van je oude huis tot het vinden van de perfecte plek voor je bank in de woonkamer van je gloednieuwe onderkomen. Maar voordat je begint met het uitpakken van die kartonnen dozen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles regelt wat gedaan moet worden voor de verhuisdag én in het nieuwe huis. Van budgetteren en apparatuur kopen tot beslissingen nemen over verzekeringen en stucwerk in de nieuwe woning. 

Nieuwe style bepalen

Een huis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is een plek waar je je veilig en comfortabel voelt en waar je tot rust kunt komen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis echt bij jou past? Door jouw ontwerpstijl te bepalen! Of je nu van minimalistisch, industrieel of juist gezellig houdt, het is belangrijk om te weten wat jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Door jouw persoonlijke ontwerpstijl toe te passen in het interieur van je net opgeleverde nieuwbouwwoning, maak je van je huis echt een thuis. Dus laat je inspireren en creëer een plek waar jij je helemaal thuis voelt!

Planten toevoegen om leven in huis te brengen

Er is geen twijfel over mogelijk dat planten een sfeer van leven en vitaliteit kunnen toevoegen aan elk huis. Niet alleen zijn ze prachtig om naar te kijken, maar ze bieden ook een scala aan voordelen voor de gezondheid, van het verbeteren van de luchtkwaliteit tot het verminderen van stress en angstgevoelens. Door planten toe te voegen aan je huis, creëer je een gevoel van rust en gelukzaligheid dat moeilijk te vinden is in onze drukke en vaak stressvolle levens. En je hoeft geen groene vingers te hebben om te genieten van de voordelen van planten in huis; er zijn tal van soorten die gemakkelijk te verzorgen zijn en die er prachtig uitzien in vrijwel elke deco stijl. Dus waarom zou je niet een paar planten aan je huis toevoegen en wat groen en levendigheid in je leven brengen? Vooral als je er net woont is het fijn om wat groen om je heen te hebben: groen vermindert stress en zorgt voor sereniteit! 

Denk ook aan de muren

Wanneer het aankomt op het verfraaien van je muren, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Waarom zou je genoegen nemen met enkel een witte muur die net helemaal is gestuct door de stukadoor? Een leuke manier om wat kleur en leven toe te voegen aan je interieur, is door mooie kunstwerken of spiegels op te hangen. Niet alleen maken deze decorstukken je kamer visueel interessanter, maar ze kunnen ook een gevoel van diepte en dimensie creëren. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, dat er voor elk interieur wel een passend stuk te vinden is. Of je nu gaat voor een statement schilderij, een retro spiegel, of juist een moderne collage, het integreren van kunstwerken of spiegels op je muren is een gemakkelijke manier om je huis op te vrolijken. Als je de muren nog niet helemaal mooi vindt, dan is het verstandig om een nieuwbouwwoning te stucen voordat je aan de slag gaat met kunst of spiegels.  

Efficiënte huishoudelijke apparaten 

Het beoordelen van de apparaten in de keuken en badkamers op efficiëntie kan niet alleen goed zijn voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Met de steeds stijgende energierekeningen is het belangrijk om te weten welke apparaten de meeste energie verbruiken. Gelukkig zit dit in nieuwbouwwoningen vaak wel snor. Door een snelle evaluatie van de efficiëntie van de apparaten kan je bepalen welke je eventueel nog moet vervangen door energiezuinige modellen. Bovendien kunnen moderne apparaten niet alleen geld besparen op de energierekening, maar ook de levensduur van het apparaat verlengen.

Dikke tip:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide