1052
Nieuwbouw huis kopen? 4 belangrijke aandachtspunten
Gepubliceerd: 21-01-2022

Wil jij graag een nieuwbouw huis kopen? Grote kans dat je te maken hebt met vele concurrentie in de markt. Hierdoor kunnen mensen zichzelf nog wel eens gek laten maken. Om een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Een nieuwbouw huis kopen is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je snel opnieuw gaat doen. Daarom delen we 4 belangrijke aandachtspunten met je!

1.         Focus op nieuwbouw in jouw favoriete regio

Het belangrijkste is om te focussen op de regio waar jij een nieuwbouw huis wilt kopen. Zie jij jezelf helemaal wonen in nieuwbouw in Assendelft? Perfect, focus je dan op nieuwbouwprojecten in deze omgeving. Houd lokale platformen in de gaten en schakel eventueel een makelaar in.

Op deze manier houd jij jezelf goed op de hoogte en kun jij er snel bij zijn, mocht er nieuw aanbod bij komen. Door te focussen kun je uitzoeken welke projecten er in de toekomst mogelijk aan komen, op welke locatie er gebouwd gaat worden en wat de verdere plannen zijn in de omgeving. Door jezelf dit concreet voor te stellen kun jij jezelf afvragen of je dat nieuwbouw huis kopen gaat, of toch nog even verder wilt kijken naar andere woningen.

2.         Stel eisen op aan het huis dat jij wilt kopen

Natuurlijk is het soms moeilijk om kritisch te zijn in een oververhitte huizenmarkt. Hoe langer de zoektocht duurt, hoe meer wensen je wellicht laat varen. Toch is het belangrijk een aantal eisen vast te stellen aan het huis dat je wilt kopen. Dit hoeven niet veel dingen te zijn. Uiteraard geldt hoe langer de lijst, hoe langer de zoektocht.

Echter is het wel belangrijk om een aantal criteria voor jezelf op te stellen. Wil jij een nieuwbouw huis kopen in een kindvriendelijke wijk, dichtbij veel voorzieningen of andere wensen? Dit zijn allemaal zaken waar je wel rekening mee wilt houden om je straks echt thuis te kunnen voelen in een nieuwe woning.

3.         Vraag alle mogelijke documenten vooraf op

Het lastige aan nieuwbouw is dat je deze woningen niet eerst kunt bezichtigen voordat je overgaat tot het kopen van een huis. Een bezichtiging kan helpen om een betere indruk van een woning te krijgen en alle voor- en nadelen te bekijken. Toch kun je deze voor- en nadelen ook opvragen voor een nieuwbouwproject. Alle (toekomstige) bouwplannen van het huis en de wijk staan namelijk al lang op papier.

Door vooraf alle documenten op te vragen en deze goed door te nemen, kun je voor jezelf gaan bepalen of het huis een type woning is waar jij wel zou kunnen wonen. Wat is de basis waarin het huis wordt opgeleverd, wat is meerwerk wat je tijdens de bouw uit kunt laten voeren en welke voor- en nadelen zitten er voor jou aan het nieuwbouw huis? Door dit uit te zoeken krijg je een veel beter beeld van wellicht jouw toekomstige woning.

Dikke tip:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide