1822
Nieuwbouw of renovatie? Kies voor een gietvloer
Gepubliceerd: 20-06-2019 Laatste update: 17-09-2023

Betrek je binnenkort een nieuwbouwwoning? Of laat jij je huidige woning compleet renoveren? Dan hangt aan de nieuwe inrichting waarschijnlijk een hoog prijskaartje. Want naast de inrichting van de woning zelf, zal je moeten investeren in andere zaken. Denk hierbij aan behang of verf voor de muren en een vloer voor de verschillende woonruimtes. Kies in dit geval voor een gietvloer. Het kost namelijk relatief weinig tijd om deze te vloer te laten leggen, is sterk en slijtvast en heeft hierdoor een lange levensduur.

Geschikt voor elke woning
Onder de noemer gietvloer vallen verschillende soorten vloeren. Maar alle soorten gietvloeren hebben gemeen dat het slechts enkele millimeters dik is. Door het lichte gewicht kan het door veel verschillende ondergronden gedragen worden. Echter is het niet geschikt om te combineren met elke ondergrond vanwege de hechting. Zo is een houten ondergrond niet geschikt, maar beton wel. Daarnaast heeft deze grond isolerende eigenschappen. Voetstappen klinken niet door. Door de compacte vorm en de isolerende eigenschappen is de gietvloer dus geschikt voor verschillende soorten woningen.

De energiezuinige vloer
Door de isolerende eigenschappen, is de gietvloer ook een energiezuinige vloer. Door de combinatie van hoogwaardige harsen, neemt de vloer de warmte van de ruimte over. Hierdoor voelt de ondergrond bijvoorbeeld zeer prettig aan de voeten en is het niet nodig om de verwarming hoog te zetten. Door de sterke eigenschappen van het materiaal, kan een gietvloer tevens gecombineerd worden met een vloerverwarming. Door de optimale verspreiding van de warmte hoeven andere radiatoren in de woonruimte niet meer aangezet te worden.

inspiratiebrochures1.png

Een beschermende laag voor elke situatie
Een gietvloer is sterk en slijtvast, maar zorg er altijd voor dat je een coating aan laat brengen voor extra bescherming. Deze is verkrijgbaar in een aantal varianten, zoals beton vloercoating. Deze is niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor bijvoorbeeld magazijnen en showrooms. Zoals de naam al aangeeft, lijkt het door deze coating alsof de vloer van echt beton is. Echter voelt de grond door de toepassing van epoxy niet koud aan, is de vloer naadloos en zelfs bestand tegen chemicaliën. Hierdoor is deze coating ook prima geschikt voor industriële ruimtes, zoals fabrieken. Naast een beton vloercoating is het ook mogelijk om over de gietvloer onder andere een antislip of antistatische vloercoating te laten leggen.

Lange levensduur
Het mag dus duidelijk zijn dat een gietvloer dus door de samenstelling en het gebruik van een beschermende coating een lange levensduur heeft. Zo gaat een gietvloer gemiddeld zo’n dertig jaar mee. Hierdoor hoef je na een renovatie vrijwel niet meer over de vervanging van je vloer na te denken. En door de neutrale uitstraling, zal deze ondergrond altijd bij je interieur blijven passen. Zelfs als over een paar jaar kiest voor compleet nieuwe meubelen. Het prijskaartje van de gietvloer hangt af van een aantal aspecten, zoals het soort vloer en de totale oppervlakte. Schakel altijd een specialist in voor goedkope gietvloeren van topkwaliteit.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide