1792
Huis kopen

De GIW Garantie is in het voordeel van de koper. Het verkleint het risico van schade voor de koper ingeval de aannemer onverhoopt failliet gaat. Bij financiële problemen van de bouwondernemer wordt de woning met de steun van de Aangesloten Organisatie afgebouwd. De Aangesloten Organisatie garandeert verder dat in de periode van zes jaar na ingang van de GIW garantie de garantieverplichtingen van de aannemer worden nageleefd. Als koper moet u de oplevering van uw woning wel bij de Aangesloten Organisatie melden. Hierbij is een opleveringsrapport erg belangrijk, aangezien hierin alle gebreken worden gemeld. De aannemer heeft drie maanden de tijd om deze opleveringsgebreken te herstellen.

Wordt uw woning onder GIW-garantie gebouwd en is het project aangemeld bij een van de bij het GIW aangesloten ondernemersgaranties, dan is de aannemer verplicht u de zogenaamde 5% regeling aan te bieden. Wat houdt dit in? U betaalt niet de volledige aanneemsom aan de aannemer, maar stort 5% daarvan op een zogenoemde depotrekening bij de notaris. Pas als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, betaalt de notaris het depot uit aan de bouwondernemer. Deze regeling fungeert als een stok achter de deur voor de aannemer. Hij zal eventuele gebreken na de oplevering zo snel mogelijk willen herstellen. Hij ontvangt de laatste termijn van 5% pas wanneer aan alle voorwaarden van de regeling zijn voldaan.

Diverse modelcontracten en overeenkomsten kunt u van de site downloaden en afdrukken.

Het GIW verstrekt informatie in de vorm van brochures en regelingen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners