1616
Bouw zelf je woning in Warande
Gepubliceerd: 02-04-2020 Laatste update: 17-09-2023

Door de corona-maatregelen moeten de meeste mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Misschien heeft deze periodedaarmee bepaalde tekortkomingen van je huis extra aan het licht gebracht, of is de behoefte aan wat meer (buiten)ruimte toegenomen. Nu is daarom een ideaal moment om deze woonwensen eens goed op een rijtje te kunnen zetten. Soms volstaat hiervoor een verbouwing, maar wie echt alles naar eigen wens wil hebben kan het best van de grond af aan beginnen: een zelfbouwwoning dus. En wellicht kan dit al sneller gerealiseerd worden dan je denkt, bijvoorbeeld in nieuwbouwwijk Warande nabij Lelystad.

 Binnenkort veel nieuwe zelfbouwkavels

Er bestaat al een tijd een groot woningtekort in Nederland. De minister van Milieu en Wonen heeft daarom enkele gebieden aangewezen die in aanmerking komen om versneld bouwrijp gemaakt te worden: zogenaamde ‘versnellingslocaties’. Warande bij Lelystad is een van deze gebieden. Lelystad behoort tot de Metropoolregio Amsterdam (MRA), en beschikt over uitstekende verbindingen met de rest van de Randstad, die nog verder worden uitgebreid. Door hier versneld nog meer kavels beschikbaar te maken voor woningen, kunnen op korte termijn nieuwe woningen worden gerealiseerd. Hier zitten ook veel mogelijkheden voor zelfbouw tussen. 

inspiratiebrochures1.png

Warande nabij water, natuur en Randstad

Een ‘warande’ was vroeger een besloten jachtterrein voor voorname families. Deze naam is niet zomaar gekozen voor de jongste wijk van Lelystad, waar men dicht bij de natuur woont. Zo ligt de wijk naast de Oostvaardersplassen, ook wel bekend van de natuurdocumentaire ‘De Nieuwe Wildernis’. In Warande kun je al een kavel kopen vanaf €332 per vierkante meter (2019). Dit kan individueel maar ook als collectief, waarna je gezamenlijk meerdere woningen op een stuk grond laat realiseren. Dit kan in de kosten schelen. 

Betsema Groep: van nieuwe keuken tot winkelcentrum

De aanschaf van een kavel op een droomlocatie, bijvoorbeeld aan het water, is pas de eerste stap. Voor de realisatie van je droomhuis is een betrouwbare partner nodig voor de ontwikkeling en de bouw. De komst van het ervaren bouwbedrijf Betsema Groepnaar Lelystad dit jaar komt als geroepen. Betsema Groep is een veelzijdig familiebedrijf dat actief is op diverse gebieden binnen de bouw door heel Nederland, van ontwikkeling en bouw tot verhuur van materieel. Het bedrijf werkt aan grote opdrachten zoals nieuwe schoolgebouwen of winkelcentra, maar ook in opdracht van particulieren. Dit kan variëren van de verbouwing van een keuken tot een gehele zelfbouwwoning. Particulieren krijgen zo de kans om te beschikken over vakmensen die ook ervaring hebben met grotere bouwprojecten.

Betrouwbare partner voor bouw en ontwikkeling

Zowel voor de ontwikkeling als de bouw kan men bij Betsema Groep, geleid door Jaap Betsema, terecht. Delfsma Bouw en Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, staat klaar om samen je droomwoning op de tekentafel vorm te geven. Ook beschikt het bedrijf over een uitgebreide catalogus met beproefde ontwerpen om uit te kiezen. Heb je al een ontwerp? Betsema Groep gaat graag aan de slag om dit van papier naar werkelijkheid te brengen. Daarbij worden niet alleen met een heldere communicatie en uiterste nauwkeurigheid de plannen uitgevoerd, maar wordt ook actief meegedacht en geadviseerd over zaken waar je zelf misschien nog niet bij stil had gestaan (tot aan de locaties van de stopcontacten).Neem je wensen en de mogelijkheden komende tijd goed door, en wie weet doe je binnenkort niets meer liever dan thuisblijven.

Dikke tip:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide