Wanneer u gaat verbouwen of renoveren en niet alles zelf wilt doen dan is het handig om een aannemer in de arm te nemen. De aannemer is dan verantwoordelijk voor het hele project. De aannemer neemt u veel werk uit handen maar dat is ook risicovol. Zij moeten er immers voor zorgen dat de verbouwing goed verloopt. Wanneer zij dit niet goed doen en er met de pet naar gooien wordt uw verbouwing hoogstwaarschijnlijk een ramp. Dus hoe vind u een goede én betrouwbare aannemer voor uw verbouwing? Kijk eens op de site van Aannemer-gigant.nl. Wij staan voor u klaar met gekwalificeerd en gecertificeerd personeel voor elke renovatie of verbouwing.

Het Friese dorp Wolvega breidt uit in de Lindewijk, waar verschillende nieuwbouwprojecten worden gerealiseerd onder de noemer ‘Mooi Wonen in Wolvega’. Verschillende van deze projecten komen van de hand van Delfsma Bouw & Ontwikkeling, de bouwtak van Betsema Groep uit Balk. Zo ook acht moderne vrijstaande woningen aan Het Heideblauwtje, pal aan het water en de natuur. De kavels van 520 vierkante meter aan Het Heideblauwtje waren misschien wel de mooiste die beschikbaar waren voor bebouwing bij de uitbreiding, zodat Betsema Groep er een passend type woning bij heeft ontwikkeld. Behalve de ruime en comfortabele indeling is ook veel aandacht besteed aan de isolatie en duurzaamheid van de woningen. Zo zijn de kopers helemaal klaar voor de toekomst.

Jij bent toe aan een nieuwe woning. Maar weet je al wat je nu eigenlijk wilt? Er zijn heel veel verschillende typen huizen, elk met hun voor- en nadelen. En natuurlijk heeft ook de omgeving er alles mee te maken. Als jouw droomhuis op de verkeerde plek staat, word je er vast niet zo gelukkig van. Op zoek naar een nieuwe woning? Zó doe je inspiratie op!

Zelf alles doen is wel zo gemakkelijk. U houdt zo de touwtjes in handen om uw huis helemaal naar eigen wens te bouwen. Krab wel even achter de oren bij die ‘zelf doen’-gedachte. De realiteit is dat u meer dan twee handen vol hebt met vaak iets teveel touwtjes: een ontelbaar aantal beslissingen die u tegelijkertijd moet nemen, waardoor de tijd alleen nog maar gevuld wordt met regelen en u voor de leuke (bouw)dingen geen energie meer hebt. Laat staan voor de geliefden thuis waar geen kwaliteit-tijd meer mee doorgebracht wordt. De lazy zondagen worden opgeofferd, want de duizend regeldingen voor de verbouwing gaan voor alles. 

Na jaren van economische misere zien we nu eindelijk weer een lekkere groei van de econmomie en dat is gunstig want we hebben minder werkeloosheid, er komen weer veel mooie nieuwe ondernemingen bij en ook de huizenmarkt zit weer flink in de lift. Deze laatste is zelfs zo ontzettend hard gegaan het afgelopen jaar dat we in sommige steden al van een woningtekort spreken.

Wonen in Woerden; je staat waarschijnlijk niet gelijk te trappelen. Dat heeft op dit moment nog puur met onwetendheid te maken. En waarschijnlijk met het feit dat er niet veel bijzonders is aan deze gemeente. Want wist je dat Woerden bekend staat als ‘meest gemiddelde gemeente van Nederland’? Marktonderzoekers doen er vaak hun onderzoek, omdat de bevolking er zo standaard is. Niet alleen de bevolking is gemiddeld, maar de hele stad. Met zo’n 35.000 inwoners is het net geen échte stad, maar ook geen dorp meer.

Bij een ecologisch huis gaat het erom dat het huis zo gebouwd is dat het een minimale ecologische voetafdruk achterlaat, dat er gebruikgemaakt wordt van materialen die biologisch afbreekbaar zijn en dat er enkel gebruikgemaakt wordt van natuurlijke energiebronnen. Welke mogelijkheden zijn er om een ecologisch huis te bouwen?

Een nadeel van de traditionele bouwmethode is de afhankelijkheid van het weer. Zit dat een beetje tegen - en dat is geen zeldzaamheid in ons wisselvallige klimaat - dan kan dat al snel tot flinke vertragingen en dus ook tot extra kosten leiden. Om tijd en kosten te sparen wordt daarom ook bij traditionele bouw steeds vaker gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen, zoals betonnen wanden en vloeren. Vroeger werden ook deze op de bouwplaats gegoten, met lange wachttijden vandien. Door met geprefabriceerde elementen te werken staat het casco ofwel de ruwbouw eerder overeind en kan de woning sneller wind- en waterdicht worden afgewerkt. Dat is belangrijk want daarmee wordt bouwvocht zoveel mogelijk vermeden. En ook dat spaart uiteindelijk weer tijd: want pas als de woning voldoende droog is, kan met de afwerking worden gestart.

Selekthuis

Traditioneel betekent vandaag de dag lang niet altijd naar vrij ontwerp. Gespecialiseerde bedrijven in de traditionele bouw hebben doorgaans al diverse huizentypen in het bestand die op alle manieren kunnen worden uitgebouwd of aangepast, zodat uiteindelijk toch weer een uniek ontwerp staat. Een traditioneel gebouwd huis kan dus wel degelijk geprefabriceerde elementen bevatten. Omgekeerd bestaat er geen geprefabriceerde woning waarbij géén traditionele bouwtechnieken zijn gebruikt. Metselen blijft hoe je het ook wendt of keert een traditionele bouwtechniek. Maar dat traditionele bouw dé methode blijft voor een persoonlijk en vrij ontwerp spreekt voor zich.