Bram Peters graait graag in de afvalbak. Zo graag en veel dat hij met de opbrengst onlangs eenwoonhuis van afvalplastic voor zijn gezin bouwde in Oosterbeek.Volgens Peters, met compagnon Erik Roelevink eigenaar van het plastic recyclingbedrijf Save Plastics, gaat het om de ‘Tesla’ onder de duurzame, zelfvoorzienende en verplaatsbare woningen. Peters: ‘Waarom zou je hout importeren of baksteen laten maken als we gratis grondstof in de plasticbak hebben zitten?’

Yes! Je bent de nieuwe bewoner van een gloednieuw nieuwbouwhuis. Je kunt al bijna niet wachten om je nieuwe paleis in te richten, maar first things first; de wanden van je nieuwe woning. Je wilt natuurlijk dat deze op de beste manier klaargemaakt worden voor gebruik. Maar voor welke wandafwerking kies je dan? Dat kan best lastig zijn, want je wilt geen fortuin kwijt zijn (dat geld kun je ook gebruiken voor je inrichting!) maar je gaat natuurlijk wel voor de beste oplossing. Geen zorgen, want we vertellen je in dit artikel alles over de beste wandafwerking voor je nieuwbouwwoning!

Door de corona-maatregelen moeten de meeste mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Misschien heeft deze periodedaarmee bepaalde tekortkomingen van je huis extra aan het licht gebracht, of is de behoefte aan wat meer (buiten)ruimte toegenomen. Nu is daarom een ideaal moment om deze woonwensen eens goed op een rijtje te kunnen zetten. Soms volstaat hiervoor een verbouwing, maar wie echt alles naar eigen wens wil hebben kan het best van de grond af aan beginnen: een zelfbouwwoning dus. En wellicht kan dit al sneller gerealiseerd worden dan je denkt, bijvoorbeeld in nieuwbouwwijk Warande nabij Lelystad.

Hoera! Jouw nieuwe woning is gekocht! Oei, nu komen er toch veel zaken op je af. Een hele hoop leuke zaken, zoals het uitkiezen van meubels en de kleuren waarin de muren moeten worden geverfd. Toch zul je ook zaken tegenkomen waar je van tevoren nog helemaal niet aan had gedacht. Onderdeel hiervan kan zijn dat je de aansluiting van het internet moet regelen in je nieuwbouwhuis. 

De meeste mensen in Nederland bewonen een woning waarbij zij geen invloed hebben gehad op de indeling of het ontwerp. Door middel van verbouwingen kan een woning meer naar eigen smaak worden aangepast, maar de basis blijft hetzelfde. Voor wie echt zijn of haar droomhuis wil realiseren is er vaak maar één optie: een eigen stuk grond kopen en daar een geheel nieuwe woning op laten bouwen.

Betrek je binnenkort een nieuwbouwwoning? Of laat jij je huidige woning compleet renoveren? Dan hangt aan de nieuwe inrichting waarschijnlijk een hoog prijskaartje. Want naast de inrichting van de woning zelf, zal je moeten investeren in andere zaken. Denk hierbij aan behang of verf voor de muren en een vloer voor de verschillende woonruimtes. Kies in dit geval voor een gietvloer. Het kost namelijk relatief weinig tijd om deze te vloer te laten leggen, is sterk en slijtvast en heeft hierdoor een lange levensduur.

Wanneer u gaat verbouwen of renoveren en niet alles zelf wilt doen dan is het handig om een aannemer in de arm te nemen. De aannemer is dan verantwoordelijk voor het hele project. De aannemer neemt u veel werk uit handen maar dat is ook risicovol. Zij moeten er immers voor zorgen dat de verbouwing goed verloopt. Wanneer zij dit niet goed doen en er met de pet naar gooien wordt uw verbouwing hoogstwaarschijnlijk een ramp. Dus hoe vind u een goede én betrouwbare aannemer voor uw verbouwing? Kijk eens op de site van Aannemer-gigant.nl. Wij staan voor u klaar met gekwalificeerd en gecertificeerd personeel voor elke renovatie of verbouwing.

Het Friese dorp Wolvega breidt uit in de Lindewijk, waar verschillende nieuwbouwprojecten worden gerealiseerd onder de noemer ‘Mooi Wonen in Wolvega’. Verschillende van deze projecten komen van de hand van Delfsma Bouw & Ontwikkeling, de bouwtak van Betsema Groep uit Balk. Zo ook acht moderne vrijstaande woningen aan Het Heideblauwtje, pal aan het water en de natuur. De kavels van 520 vierkante meter aan Het Heideblauwtje waren misschien wel de mooiste die beschikbaar waren voor bebouwing bij de uitbreiding, zodat Betsema Groep er een passend type woning bij heeft ontwikkeld. Behalve de ruime en comfortabele indeling is ook veel aandacht besteed aan de isolatie en duurzaamheid van de woningen. Zo zijn de kopers helemaal klaar voor de toekomst.

Jij bent toe aan een nieuwe woning. Maar weet je al wat je nu eigenlijk wilt? Er zijn heel veel verschillende typen huizen, elk met hun voor- en nadelen. En natuurlijk heeft ook de omgeving er alles mee te maken. Als jouw droomhuis op de verkeerde plek staat, word je er vast niet zo gelukkig van. Op zoek naar een nieuwe woning? Zó doe je inspiratie op!