Laten we vooropstellen dat kunststof kozijnen zo onderhoudsarm zijn, dat ze eigenlijk nauwelijks schoongemaakt hoeven te worden. Toch kom je er niet onderuit om ze eens in de zoveel tijd met wat lauwwarm water en een spons of zachte doek af te doen. En het voorjaar leent zich hier natuurlijk uitstekend voor!

Aan de buitenkant schoonmaken
Door luchtvervuiling en straatvuil kunnen kunststof kozijnen aan de buitenkant vies worden. Ondanks dat kunststof nauwelijks vuil aantrekt, zul je het verschil tussen voor en na het schoonmaken zien. In een handomdraai ziet alles er weer fris en schoon uit. Was ook meteen de ramen met wat water en een raamwisser en je kunt er weer tegenaan.

Aan de binnenkant schoonmaken
Ook aan de binnenkant kunnen kunststof kozijnen na enige tijd vies worden. Als er bijvoorbeeld veel binnen wordt gerookt of als je graag uitgebreid kookt in je open keuken, kan dit vuil voor wat aanslag op de kozijnen zorgen. Ook hierbij geldt dat een sopje van water met wat reinigingsmiddel en een vochtige doek voldoende is om de glans te behouden.

Beslag reinigen
Beslag dat goed schoon is, zorgt voor het meeste gebruiksgemak. Olie het beslag licht met enkele druppels olie per jaar, waarbij het belangrijk is uitsluitend zuur- en harsvrij vet of olie te gebruiken. Vergeet ook de sluitplaten en sluitnokken niet!

Ventileren
De lente is ook de perfecte tijd om de ramen open te zetten en alles even goed te ventileren. Vroeger ging het ventileren in huis vanzelf, door de vele naden en kieren in een huis. Doordat kunststof kozijnen echter zo goed afsluiten, wat fijn is voor je stookkosten en het wooncomfort, heb je meer kans op condens- en schimmelvorming. Door middel van regelmatige luchtverversing voorkom je dat. Het is bovendien goed voor je gezondheid om regelmatig te ventileren. Zorg dus dat er altijd frisse lucht naar binnen kan door middel van bijvoorbeeld (klep)raampjes of ventilatieroosters.

Let op!

Een aantal dingen kun je beter niet doen bij het schoonmaken van kunststof kozijnen:

  • Schuurmiddelen of oplosmiddelen gebruiken, zoals thinner en wasbenzine
  • Agressieve of oplosmiddel bevattende reinigings-, onderhouds- of polijstmiddelen gebruiken, zoals aceton
  • Harde weerstand gebruiken, zoals een spatel, koperborstel of ruwe zeemlap

Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat je lang en probleemloos van je kunststof kozijnen kunt genieten. Wil je graag nog meer tips? Informeer dan bijvoorbeeld eens bij Jansma Burdaard, een leverancier die al vele kunststof kozijnen geplaatst heeft in Emmen.

Het voorjaar is de uitgelezen tijd om het achterstallig onderhoud aan en rondom je woning eens goed aan te pakken. Vaak beginnen we in de tuin als de eerste zonnestralen zich laten zien omdat we hier natuurlijk graag de hele zomer weer lekker in willen vertoeven. Maar er zijn ook andere karweitjes die zo nu en dan onze aandacht vragen zoals bijvoorbeeld het schilderen van de kozijnen.

Kozijnen zijn er in verschillende materialen. We kennen de houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Kozijnen hebben onderhoud nodig zodat ze nog jaren mee kunnen gaan. Wat voor soort onderhoud er nodig is ligt aan het materiaal. Kunststof en aluminium kozijnen hebben over het algemeen maar weinig onderhoud nodig. Dit is vaak een reden ook waarom veel mensen voor kunststof of aluminium kiezen. Houten kozijnen daarentegen vergen wat meer onderhoud. Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor het onderhoud van je kozijnen.

Een aantrekkende economie en een krappe, en dus relatief dure woningmarkt. Het zijn dé ingrediënten voor een sterke groei aan verbouwingen. Een deel van deze verbouwingen zijn gericht op het verbeteren van de woning. Speelt dit voor jou ook? Dan is het verstandig om eens kritisch naar de kozijnen van de woning te kijken.

Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen en begin met besparen! Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig erg populair en dat is niet zo gek. Ze hebben namelijk veel voordelen tegenover kozijnen van andere materialen waardoor steeds meer mensen kiezen om hun woning te voorzien van kunststof kozijnen.

Een gezonde leefomgeving willen we allemaal. Dus ook bij het onderhoud van je huis is het belangrijk dat de raamkozijnen hier ook in mee worden genomen. Wanneer kozijnen slecht worden onderhouden krijg je problemen. Kitranden laten los en houten kozijnen vallen ten prooi aan houtrot. Door het openen en sluiten van de ramen kan de kitrand aangetast worden. Ook aluminium en kunststof kozijnen krijgen bij slecht onderhoud deze problemen. Door de losgelaten kitrand kan vocht tussen de beglazing komen. Het onderhoud blijft dus een essentieel factor.

Waarschijnlijk wist u al dat kunststof kozijnen uitermate geschikt zijn om uw woning blijvend onderhoudsarm te maken. Doordat ze gemaakt zijn van zeer duurzaam materiaal, hoeft u de kunststof kozijnen alleen maar eens in de zoveel tijd even af te nemen en dan zijn ze weer schoon. En misschien denkt u ook dat kunststof kozijnen alleen maar in wit te krijgen zijn. Gelukkig is dat een misverstand.

Anno 2016 zijn stalen kozijnen weer helemaal hip, net als in de jaren 60 van de vorige eeuw. Zowel in de moderne en nostalgische architectuur zien we steeds meer stalen kozijnen verschijnen.

Stalen kozijnen zorgen voor een praktische afscheiding tussen verschillende ruimtes. Denk aan een stalen raamkozijn, een stalen deur, een roomdivider of stalen pui. Door het gebruik van staal in combinatie met glas creeer je een ruimtelijkheid waarbij de lichtinval mooi behouden blijft.

Voordelen van stalen kozijnen
Stalen kozijnen zijn een stuk sterker dan de houten en kunststof varianten. Ze bieden een goede isolatie, zijn onderhoudsarm en geven een unieke uitstraling. Daarnaast gaan stalen kozijnen ook lekker lang mee en kan je ze schilderen in elke gewenste kleur. Zo kan je je kozijnen buiten een andere kleur geven dan binnen.

Tegenwoordig hoeft je bij stalen kozijnen ook niet bang te zijn voor een hoge energierekening. Kozijnen van TUDOR isoleren 6 keer beter dan oude stalen ramen met enkel glas. Je energierekening daalt en het leefklimaat binnenshuis wordt een stuk comfortabeler!

Dus denk bij nieuwbouw of verbouw van je huidige woning eens aan stalen kozijnen! Ze passen helemaal binnen de industriele woontrend en bijkomend voordeel is dat de ramen en deuren van Tudor voorzien zijn van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Hiermee wordt de kans op inbraak 90% kleiner dan in woningen zonder keurmerk.

Tegenwoordig worden kunststof kozijnen vaker geplaatst dan houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn nu eenmaal handiger en mooier dan houten kunststof kozijnen. Bovendien profiteer je veelal van verschillende voordelen waar je bij houten kozijnen niet mee te maken hebt. Zo gaan ze gerust 50 jaar mee. Wat zijn nog meer voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij
Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsvrij zijn. Houten kozijnen moet je veelal om de zoveel jaar schuren en verven, anders krijg je te maken met houtrot. Bij de kunststof variant heb je daar geen last van. Deze hoef je zelden tot nooit te onderhouden, zeker als het kunststof is bewerkt met een weekmiddel.

Om de zoveel tijd houten kozijnen schuren en verven, is een dure onderhoudsklus. Als je de kozijnen zelf verft, is dit nog goed te doen, maar als de kozijnen niet gemakkelijk bereikbaar zijn, wordt het al snel een prijzige klus. Dan moet je namelijk een schilder inschakelen, zeker als je niet zelf op een ladder of stelling durft te staan.

Een betere isolatie en gemakkelijk recyclebaar
Kunststof kozijnen dragen bij aan een betere isolatie. Houten kozijnen zijn meestal niet voorzien van dubbele beglazing, terwijl dit bij de kunststof variant wel het geval is. Dubbele beglazing scheelt je al snel in stookkosten. Vanwege de goede isolatie houd je ook geluidsoverlast buiten de deur.

Een opmerkelijk voordeel van kunststof kozijnen, is dat ze gemakkelijk recyclebaar zijn. Het materiaal kan dus opnieuw worden gebruikt, waardoor het een positief effect heeft op het milieu.

Ga voor kwaliteit
Kunststof kozijnen aanschaffen, is veelal een kostbare investering in je huis. Je wilt zolang mogelijk profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen. Als je besluit om je houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, dan wil je het natuurlijk wel meteen goed doen en niet na een korte tijd alweer nieuwe nodig hebben. Laat je daarom goed informeren door een specialist in kunststof kozijnen. Zij weten exact wat voor jouw huis de beste oplossing is.

Nieuwe kozijnen zijn een investering in je huis. Maar omdat je de juiste keuze wilt maken en er hoe dan ook een flink bedrag mee gemoeid gaat, wil je niet over één nacht ijs gaan. Welke kozijnen passen het beste bij je huis, hoeveel wil ik uitgeven en welke kwaliteit kies ik. Dit zijn allemaal zaken waar Creon kozijnen je bij kan helpen en wel vanuit je luie stoel.

Kozijnen offerte
Creon kozijnen biedt haar producten via internet aan. Je kunt dus via de website heel eenvoudig op zoek naar alle informatie die je nodig hebt. En eerst een offerte aanvragen is ook niet nodig. Je kunt online door middel van de juiste maten in te voeren simpel en snel te weten komen hoe veel je nieuwe kozijnen gaan kosten. Heb je toch liever een maatwerk offerte, dan kun je die uiteraard ook via de site aanvragen.

Kozijnen showroom
Maar als je eerst eens het volledige aanbod kozijnen, deuren, ramen en schuifpuien in het echt wilt zien en ervaren, dan kun je ook op afspraak naar de showroom komen om alle mogelijkheden te bekijken. Een deskundige medewerker geeft je dan graag alle informatie en kan ook samen met jou je online bestelling gereed maken.

Het voordeel van online je nieuwe kozijnen bestellen is het feit dat je alles zelf regelt en ook de montage zelf doet of laat doen. Dit in combinatie met een groot distributie netwerk en een scherpe inkoop, zorgt er voor dat Creon kozijnen alleen top kwaliteit kozijnen aan biedt, maar toch hele scherpe prijzen kan hanteren.

Als je overigens online je nieuwe kozijnen bestelt, vergeet dan niet ook gelijk alle montage materialen mee te bestellen. Ook die zijn eenvoudig via Creon kozijnen aan te schaffen op de website. Zo ben je in één bestelling klaar en hoef je niet langs de bouwmarkt voor extra kozijnschroeven of afdichtingsband.

Neem dus eens een kijkje op de website en verbaas je over de vele mogelijkheden die er zijn in kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Kies eenvoudig de kozijnen en/of deuren die bij jouw huis passen en doe online je bestelling. Dan kun je binnenkort al genieten van het nieuwe uiterlijk van je huis.

Bekijk de mogelijkheden op: www.creon-kozijnen.nl

De luxe ‘look’ van aluminium en de kwaliteit en isolatiewaarde van kunststof: zo laten de nieuwe Tendance kozijnen en deuren zich beschrijven. De nieuwe productrange van Belisol is sinds kort overal in Nederland verkrijgbaar via de gespecialiseerde Belisol showroom.

Aluminium kozijnen onderscheiden zich door elegantie en geven visuele meerwaarde aan een woning. Waar aluminium raamprofielen echter voorbij worden gestreefd door kunststof is op het gebied van isolatiewaarden. Deze is bij kunststof raamprofielen simpelweg beter. Bovendien zijn de kosten voor aanschaf van kunststof kozijnen in vergelijking met aluminium lager.

Eigenaren van woningen, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren beschikken nu met de Tendance-serie over een interessant (renovatie-)alternatief dat het beste van beide werelden combineert: de luxe uitstraling van aluminium aan de buitenkant van de woning en de comfortabele isolatie aan de binnenzijde.

De nieuwe Belisol-collectie bestaat aan de buitenzijde volledig uit aluminium; het raamprofiel is verfijnd en het kleuraanbod onbeperkt. Standaard kan voor de buitenkant worden gekozen uit maar liefst 25 kleuren. Wie kiest voor een kleurtje, komt dan ook bij de Tendance uit. Het kunststof aan de binnenzijde biedt de keuze uit wit of crème.

Kozijnen dragen bij aan het comfort van een woning. Ze hebben een grote invloed op het warmteverlies. Dubbelglas zorgt daarbij voor een goede thermische isolatie. De keuze voor de isolatiewaarde kan bij de Tendance-serie zelf worden gemaakt: de kozijnen worden geleverd met dubbelglas en zelfs met driedubbelglas. Aantrekkelijk pluspunt: de goede isolatie werpt ook in de zomer zijn vruchten af. Warmte wordt dan beter buiten gehouden, waardoor het binnen koeler blijft. Al met al kan dat bij elkaar zorgen voor een aanzienlijke besparing op de kosten voor verwarming en koeling.

Voor het Tendance-programma van Belisol is een rijke keuze aan accessoires leverbaar: ventilatie, inbraakbeveiliging, gezandstraalde of veiligheidsbeglazing, etc.. Ook aan de kleinste details werd bij de ontwikkeling van de Tendance-serie aandacht besteed. Zo wordt water afgevoerd via een verborgen systeem en kunnen de scharnieren optioneel onzichtbaar weggewerkt worden geleverd om de esthetiek niet te verstoren. Er is keuze tussen Tendance Pure (modern) en Prestige (klassiek) en Retro.

Tendance-kozijnen zijn leverbaar in verschillende fraaie uitvoeringen: vaste ramen met vaste vlakken, maar ook opendraaiende, draai-kiepramen en openvallende ramen. De enkel- en dubbel opendraaiende ramen worden daarbij aangevuld door parallelle schuif-kiepramen. De Tendance-deuren worden in binnendraaiende uitvoering geleverd.

Het thema energiebesparing wordt steeds populairder onder woningbezitters. En terecht. Wij worden niet alleen voortdurend geconfronteerd met allerlei swingende reclames van energieleveranciers en -distributeurs, maar ondertussen worden onze energierekeningen ook steeds hoger. Daarnaast worden de Wettelijke eisen steeds strenger.

De verklaring voor deze verhoging van stookkosten is tweeledig. Enerzijds worden de belastingen op energie steeds hoger, onder het motto 'de vervuiler betaalt', en anderzijds stijgen de wereldmarktprijzen voor energie sinds 6 maanden weer sneller. Het resultaat van deze 2 factoren tezamen is dat de energiekosten door zullen blijven stijgen. Is daar niets aan te doen?

Ja, natuurlijk is daar wat aan te doen. Uit tests blijkt dat hoogwaardige kunststof kozijnen met HR++ beglazing tot 4 maal zo goed isoleren dan uw huidige houten kozijnen met enkel glas, en tot 2,5 maal zo goed isoleren als u al dubbel glas heeft.

Er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden ontwikkeld om energiezuiniger te leven. Al snel na de eerste oliecrisis in 1974 kwam de spouwmuur isolatie. Vervolgens kwam de HR-ketel. De Hoog Rendement ketel die enkele tientallen procenten economischer de benodigde energie kan leveren. De laatste 15 jaar is ook in de kozijnen en in dubbele beglazing zeer grote vooruitgang geboekt in energieprestatie. Door deze ontwikkeling kan nu voorkomen worden dat kozijnen en beglazing het grootste energielek van een woning blijven. Want uw kozijnen en beglazing zijn vaak het energielek van uw woning.

Er zijn 3 materialen waar kozijnen van worden gemaakt. Dit is aluminium, hout en kunststof. Hout en kunststof hebben een hogere isolerende waarde dan aluminium, vooral een warmere oppervlakte temperatuur. Het voordeel van kunststof boven hout is dat kunststof duurzamer is en niet na verloop van tijd zal gaan kieren en dus tochten. De isolatiegraad van kunststof kozijnen is 60% beter dan dat van bijvoorbeeld houten kozijnen. Aluminium zit er tussen in.

U begrijpt dat enkel glas een verschrikkelijk energielek vormt en ook een gat slaat in uw portemonnee. Modern HR++ beglazing isoleert tot 6 maal beter dan enkel glas en bijna 3 maal beter dan normaal isolatieglas.

De thermostaat kan nu enkele graden lager worden gezet, terwijl er toch prettig gewoond en gewerkt kan worden. Kozijnen en beglazing vormen een grote investering, maar gezien het te verwachten hoge rendement het overwegen zeker waard