1278
Keuken verbouwen: 4 praktische tips

Of je nu een oude of nieuwe woning hebt: er komt een moment waarop het tijd is de keuken te verbouwen. Een geheel nieuwe keuken, of een verbetering aan de huidige keuken. Dat kookeiland waar je altijd al van gedroomd hebt, of eindelijk eens ruimte voor die grote dubbele koel-vries combinatie. Maar hoe pak je deze klus nu aan? We helpen je graag op weg met deze handige, praktische tips.

 

  1. De financiering

Het financieren van zo’n verbouwing kan natuurlijk wat lastig zijn. Het spaargeld is niet altijd aanwezig, en een tweede hypotheek is ook overbodig. Gelukkig zijn er genoeg banken en instanties waar geld lenen voor een verbouwing ineens een stuk makkelijker wordt. Spreek vooraf een duidelijk budget af en zorg dat je ook zeker weet dat alle onderdelen van de keuken binnen dit budget aangeschaft kunnen worden. Door jezelf altijd aan je budget te houden, steek je jezelf niet in overbodige kosten en voorkom je stress en onaangename situaties in de toekomst.

  1. De planning

Het is niet voor niets dat er zoveel klusprogramma’s zijn: er gaat bijna altijd wel iets fout. Maak vooraf dan ook een duidelijke planning, en geef jezelf voldoende tijd, ruimte en vrijheid om alles op te pakken. De kans op een vertraging of een foutje is natuurlijk altijd aanwezig, dus zorg ervoor dat ook deze opties ingecalculeerd zijn. Zo voorkom je stress, en ben je overal op voorbereid.

  1. Laat een schets maken

Het kan in veel gevallen makkelijk zijn om een (3D) schets te laten maken. Op deze manier kun je ten eerste je ideeën vorm geven, en direct zien of er wellicht nog zaken aangepast moeten worden. Misschien is dat kookeiland toch net iets te groot voor de keuken: je komt er pas achter als je het ziet in een schets. Daarnaast geeft dit je de mogelijkheid om te zien wat je wilt kopen en je ideeën duidelijk te maken aan aannemers en het bouwpersoneel. Zo weet iedereen waar ze mee aan het werk zijn en wat het eindresultaat moet zijn.

  1. Ga uit van het ergste

Wanneer je uitgaat van de ergste situaties, zul je nooit voor verrassingen komen te staan. Misschien is de verbouwing in no-time geregeld en zijn er weinig tot geen stressvolle momenten. Maar het kan ook zomaar eens zijn dat de verbouwing langer duurt dan gepland, of meer geld gaat kosten. Zorg er dus altijd voor dat je een plan B hebt: een andere woning waar je tijdelijk kunt verblijven, een spaarpotje in geval van nood of zelfs een tweede aannemer mocht de eerste keuze niet blijken te werken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners