204
Je keuken verbouwen en vernieuwen: waar kun je aan denken?

Is het tijd om je keuken eens grondig aan te pakken? Wat een mooi vooruitzicht! Als je je keuken gaat verbouwen, kan je woning echt weer een frisse upgrade krijgen. Het is immers een belangrijke plek in je huis. Waar kun je aan denken bij een vernieuwde keuken? Lees verder voor onze tips.

Moderne en kwalitatieve apparaten in je keuken

Bij vernieuwing in de keuken denken we meteen aan moderne apparatuur. Je gebruikt immers verschillende producten in deze ruimte! Misschien is je oven weleens aan vervanging toe, of je magnetron of koelkast. Je kunt ervoor kiezen om deze in te laten bouwen, voor een strakke look. Denk ook aan de kleinere apparaten, zoals de waterkoker of het koffiezetapparaat. Verder kan een handige waterontharder een uitkomst zijn in je keuken: dit is goed voor je toestellen en zorgt voor minder energieverbruik. Dergelijke moderne oplossingen maken je keuken tot een luxe en eigentijdse plek.

Nieuwe keukenkasten en opbergers

In veel keukens zijn relatief oude keukenkasten te vinden, zowel wat betreft de onder- als de bovenkasten. Wil je niet eens een geheel nieuw aanzicht? Het vraagt natuurlijk om een wat grotere verbouwing, maar het resultaat mag er zeker zijn als je voor keukenkasten met een modern jasje gaat. Je kunt ze natuurlijk helemaal inrichten naar jouw wensen, wat betreft de kleur en het materiaal. Let ook op de praktische indeling van de kasten: je wilt uiteraard wel al je spullen erin kwijt kunnen. Verder zijn bijvoorbeeld lades die je naar voren kunt schuiven handiger in gebruik dan kasten die je niet kunt uitschuiven.

Nieuw werkblad in de keuken

Naast de keukenkasten is ook een nieuw werkblad in de keuken een ideaal idee. Zeker als het huidige werkblad oud is of zelfs beschadigd. Tijd voor een upgrade! Wat betreft het precieze werkblad heb je veel om uit te kiezen. Van hout tot marmer – alle opties kennen bepaalde voor- en nadelen. Ga ze na om tot jouw perfecte werkblad te komen. Dat wordt heerlijk koken!

Keukeneiland in je huis

Ten slotte kun je bij een verbouwing van je keuken denken aan een uitbreiding! Op die manier creëer je meer werkruimte. Keukeneilanden zijn niet voor niets zo geliefd: ze zijn enorm praktisch én maken je keuken tot een beeldige plek. Mocht je er de ruimte voor hebben, is het de overweging dan ook zeker waard om een keukeneiland te nemen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een barretje aan inrichten, met fraaie barkrukken. Zo kun je ook nog eens ontbijten, lunchen of borrelen op die fijne plek. Maak er je lievelingsplek van in je interieur!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners