964
Het ventileren van je huis

Het ventileren van je woning gaat vandaag de dag niet vanzelf. De huizen van tegenwoordig zijn zeer goed geïsoleerd. Hiermee hebben we de energie rekening wel omlaag weten te krijgen. Hierdoor blijft het lang behaaglijk en kan de verwarming vaker uit of lager, maar kan vieze of warme lucht ook niet meer weg. Ook door de raamdecoratie van tegenwoordig, zoals lamellen, (houten) jaloezieën, shutters en rolgordijnen krijgen we weinig tot geen frisse lucht binnen. Deze raamdecoratie isoleert de warmte erg goed en zorgt dat de kou val van het raam niet meer naar binnen komt. Daarom is het erg belangrijk je huis goed te ventileren.

Waarom je huis ventileren
Frisse lucht is erg belangrijk in je woning. Vroeger waren de huizen minder goed geïsoleerd waardoor er frisse lucht door ramen en kieren naar binnen kwam. Nu dat tegenwoordig niet meer zo is, is het erg belangrijk voor je gezondheid en je fysieke gesteldheid om frisse lucht toe te laten in je woning en de lucht in huis regelmatig te zuiveren. Ook de vochtige lucht uit slaapkamers en badkamers dient goed geventileerd te worden. Dit kan anders zorgen voor schimmels die je gezondheid kunnen aantasten.

Hoe kan je het best ventileren
Ventilatie is tegenwoordig essentieel in je woning. Deze is niet alleen bestemd om vocht en nare geurtjes uit je huis te ventileren maar ook om schone, frisse lucht door je huis te laten circuleren. ventilatieroosters in het raamkozijn kunnen bijdrage aan de toevoer van frisse lucht. Dit moet wel ondersteunt worden door een mechanische ventilatie. Dit is een systeem met buizen die door je huis lopen, van de keuken tot de badkamer naar de zolder. Dit neemt alle ''vieze'' en vochtige lucht mee en zorgt dat frisse lucht die via de ventilatieroosters binnenkomt de ruimte genoeg kan vullen. Het systeem moet wel regelmatig schoongemaakt worden om schimmels te verwijderen. Het ventilatie systeem mondt uit op het dak. Deze dankventilatoren zijn de motor achter het mechanische ventilatiesysteem. Tegenwoordig zijn deze systemen erg stil. Dit is ideaal als je weinig ruimte hebt in je woning.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners