2131
Waarom wisselen van energieleverancier een goede zet is
Gepubliceerd: 18-12-2020 Laatste update: 03-08-2021

Zit jij al jaren bij dezelfde energieleverancier? Tijd om over te stappen! Het levert je vrijwel altijd financieel voordeel op; door lagere lasten of in de vorm van een cadeau. Overstappen kost je een uurtje van je tijd en alles wordt verder voor je geregeld. Dat is makkelijk geld verdienen!

Financieel voordeel bij overstap

Je bent in feite een dief van je eigen portemonnee als je niet regelmatig van energieleverancier wisselt. Het hele systeem is daar namelijk op ingesteld; energieleveranciers én verzekeringen bieden je allerlei financiële voordelen als je de overstap maakt. Natuurlijk kan een contract voor de lange termijn voordelig lijken, maar in de praktijk bespaar je het meeste door regelmatig van maatschappij te wisselen!

WIN-VLOERKLEED.png

Alles wordt voor je geregeld

Maar kost dat dan niet veel tijd? Zit ik straks niet zonder stroom? Is het niet ingewikkeld om over te stappen? Deze twijfels weerhouden veel mensen ervan om te kijken naar andere energieleveranciers. Maar overstappen is echt héél eenvoudig! Je kunt op handige websites energie vergelijken en zo in een mum van tijd zien welke leverancier jou op dit moment het meeste voordeel biedt. Vervolgens regelt de nieuwe energiemaatschappij jouw overstap. Ze zeggen je oude leverancier op, zorgen dat je niet zonder stroomt komt te zitten en leiden je stap voor stap door de veranderingen. Appeltje-eitje!

Maak gebruik van de aanbiedingen

Investeer een uurtje van je tijd om een nieuwe energieleverancier te kiezen en je verdient een leuk centje. Hoe werkt dat eigenlijk? Energiemaatschappijen trekken graag nieuwe klanten aan en dat doen ze met aanbiedingen. Zo krijg je bij een nieuw jaarcontract bijvoorbeeld korting op je maandelijkse kosten of ontvang je een mooi welkomstcadeau. Bovendien wisselen de energieprijzen per jaar en maatschappij nogal eens, dus is het altijd slim om te kijken waar je voordelig uit bent.

Blijkt jouw huidige energieleverancier het meest voordelig te zijn? Of ben je gewoon erg tevreden? Ook dan loont het vaak de moeite om een nieuw contract af te sluiten! Vaak krijg je dan ook korting of andere voordelen. Overstappen naar Energiedirect levert je bijvoorbeeld 80 euro cashback op, maar je krijgt als bestaande klant óók een scherpe deal wanneer je een nieuw contract afsluit. Vaak ben je veruit het meest voordelig uit wanneer je een contract voor een jaar afsluit bij je (nieuwe) energieleverancier; dan heb je elk jaar profijt van aanbiedingen!

Heb je al gekeken naar een nieuwe zorgverzekering?

In december, en vaak ook nog in januari, kun je bovendien wisselen van zorgverzekering. Ook dat loont meestal: omdat het aanbod jaarlijks verandert, net als jouw wensen én de invulling van je huidige zorgverzekering. Vergelijken van zorgverzekeringen doe je gemakkelijk online en alles wordt bij je overstap voor je geregeld! Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar is net zo eenvoudig, en soms net zo voordelig, als wisselen van energieleverancier. Zo bespaar je elk jaar aanzienlijk op je maandlasten en krijg je vaak ook nog eens een welkomstcadeau op de koop toe! Heb jij al gekeken naar een nieuwe energieleverancier of (zorg)verzekeraar?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide