864
Vijf tips voor een beter geïsoleerd huis
De kosten voor energie zijn jaarlijks een fikse uitgave voor het huishouden. Deze kosten kun je eenvoudig naar beneden brengen door een betere isolatie van je huis. Of je nu een nieuwe of een oude woning hebt, je energiekosten kun je altijd flink verlagen. Dit is zelfs al mogelijk met kleine aanpassingen, die je voor een groot deel zelf kunt uitvoeren. In dit artikel lees je vijf tips voor een beter geïsoleerd huis.

Zorg voor afgesloten openingen
De comfortabele warme lucht van binnen gaat eenvoudig naar buiten. Dit gebeurt al via de kleinste openingen. Zorg er dus niet alleen voor dat de ramen en deuren goed dicht zijn, maar breng ook een tochtstrip aan, zodat de warmte ook niet via kleine kiertjes rond ramen en deuren kan ontsnappen. Let ook goed op de brievenbus. Wanneer deze goed dicht is, houd je de warme lucht lekker binnenshuis.

Koude lucht uit garage en bijkeuken
Bijkeukens en garages zijn vaak koude en kille plekken. Deze kou trekt makkelijk de rest van het huis in. Nu is het natuurlijk mogelijk om de hele bijkeuken of garage grondig te isoleren, maar dit is vaak een dure en tijdrovende klus. In plaats hiervan kun je ook de deur goed isoleren met goede tochtstrips. Zo blijft de warme lucht in het huis en de koude lucht in de garage.

Isoleer het dak
Ook via het dak gaat veel warmte verloren. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat je fors bespaart op je energiekosten. Een veel gebruikt materiaal hiervoor is EPDM. Dit materiaal bestaat uit synthetische rubbers en heeft een lange levensduur. Bovendien kun je EPDM dakbedekking eenvoudig zelf aanbrengen.

Radiatoren
Radiatoren zorgen voor een fijne temperatuur in huis, als het buiten weer wat kouder wordt. Maar veel van de warmte van de radiator gaat verloren via de muur achter de radiator. Met een reflecterend folie tussen de muur en de radiator weerkaatst de warmte terug de kamer in, zodat de temperatuur aangenaam blijft, terwijl het minder energie kost. Ook is het niet slim om de radiator te blokkeren door gordijnen of grote meubelstukken.

Ramen als isolatie en warmtebron
Ramen kunnen een grote rol spelen in de isolatie van je huis. Ten eerste kan dit door het laten plaatsen van thermopane. Door de dubbele laag glas blijft warme lucht binnenshuis en de koude lucht buiten. Daarnaast bieden vooral grote ramen een enorm voordeel op zonnige dagen. Ze laten namelijk veel zonlicht binnen, wat zorgt voor warmte. En het mooiste is: deze warmte is helemaal gratis!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners