1476
Duurzaam wonen

In Nederland kiezen we steeds vaker voor duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. We zijn ons allemaal bewust van het overtollige gebruik van plastic. Zo gingen er in een jaar tijd er al ruim 70% minder plastic tasjes over de toonbank. Een geweldig initiatief, maar wat kun je zelf nu nog meer doen om bewuster te leven? Lees hier drie tips hoe je duurzamer kunt wonen.

Profiteer optimaal van de zon
Bespaar op je energierekening en draag bij aan de groei van duurzame energie door zonnepanelen aan te schaffen. Steeds meer woningen hebben een rij met zonnepanelen op het dak van hun woning om hiermee duurzame energie op te wekken. Het is wel een aardige investering, maar aan het eind van het verhaal verdien je dit altijd weer terug. En de meest belangrijke reden is dat je hiermee CO2 vrije energie produceert.

Hergebruik van regenwater
Met een waterbesparende douchekop of een zuinige wasmachine bespaar je al heel wat op je watergebruik. Echter kunnen we nog meer water besparen door regenwater beter te benutten. Super milieuvriendelijk en ook nog eens gratis. Vang het regenwater op in een grote regenton en je kunt het direct gebruiken om de planten water te geven. Bijkomend voordeel is dat er geen kalk in het water zit. Dit betekent geen strepen op de ramen of de auto bij het wassen.

Als regenton kun je uitstekend een grote IBC containers gebruiken. Zeker als het veel regent dan kun je hier veel regenwater in opvangen. Handig, want zo heb je in de droge periodes ook nog voldoende regenwater gespaard om te gebruiken. Bij Postma kunststof tanks koop je deze handige containers. Zij kunnen je tevens goed informeren over de soort en maat die het meest geschikt is voor jou.

Afval scheiden, hergebruiken en recyclen
Ook wat betreft het scheiden van afval zijn we in Nederland al goed op weg. Meer dan de helft van de huishoudens scheidt plastic van het overige afval en in veel gevallen scheiden we ook nog het GFT afval. Hiermee sparen we grondstof en energie. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je spullen ook hergebruiken en afval recyclen. Verf een kastje over in een andere kleur en het is weer zo goed als nieuw. En Is een product toch echt aan het eind van zijn levensduur gekomen? Dan hoef je het niet meteen weg te gooien, maar verzamel het zodat het weer verwerkt kan worden tot een nieuwe grondstof of tot nieuwe spullen.

Duurzaam wonen is helemaal niet saai of oubollig. Het is belangrijk voor een beter milieu en een betere leefomgeving. En als je er echt rekening mee houdt, kan het ook nog eens leuk zijn om te doen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners