1079
Energievergelijkers

Energie, je ziet er niets aan, en toch hebben ze het over groene en grijze energie. Van alle kanten wordt je aangevallen door energieleveranciers. Allemaal zeggen ze dat je door hun energie je geruim honderden euro's bespaart. Je kan slimme meters van ze krijgen en je wordt gelokt door maanden korting, tablet en andere welkomstcadeautjes. Maar wat is nu de beste keuze? Waar moet je op letten?
Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een energiecontract afsluit.

Jouw duurzaamheidskeuze.
Allereerst bepaal je of je duurzame groene energie uit duurzame waterenergiebronnen in Scandinavië of grijze energie uit kolencentrales wil. Dit is een beetje een strikvraag omdat welke keus je ook maakt de energie die je krijgt is nog steeds hetzelfde als die van je buurman. Je krijgt niet ineens een aparte aansluiting voor groene energie! Het enige verschil is dat als jij kiest voor groene energie het aandeel van groene energie in de Nederlandse energiebehoefte iets groter wordt.

Vastrecht
Dit component staat ook altijd in je energiecontract. Vastrecht is niets anders als abonnementsgeld. Sommige leveranciers hebben lage tarieven voor hun energie maar hoge vastrechtkosten. of andersom. Het kan dus lonen om goed te kijken naar hoeveel het vastrecht is.

Loopduur energiecontract
Een ander belangrijk element van een energiecontract is de duur van het contract. Daarnaast hoe lang je de tarieven vast wil laten zetten of juist variabel wil hebben. Het voordeel van een variabel tarief is dat de kosten omlaag gaan voor je energie als de kosten voor energie dalen. Echter de kosten voor elektriciteit dalen niet zo snel. Het grootste gedeelte van de energierekening is vaak het gas gedeelte.

Overstappen energie
Welke energieleverancier je ook kiest. De stopcontacten of aansluitingen veranderen niet. De vervoerder van de energie naar jou stopcontacten blijft gewoon dezelfde als voorheen. Deze kosten blijven gewoon.

Pas goed op
Het gaat te ver om te zeggen dat energieleveranciers trucen uithalen om mensen naar hun bedrijf te lokken en vervolgens met hoge kosten op te zadelen. Toch is er wel een perverse prikkel in de energiemarkt die mensen kunnen verwarren. Leveranciers hebben het over de laagste tarieven van Nederland terwijl dit achteraf een korting blijkt die na 6 maanden is afgelopen waarna u een hoger tarief betaald. Daarnaast blijkt vaak dat u de tablet die u krijgt bij het overstappen naar een andere leverancier betaald wordt uit uw eigen portemonnee.
Kortom om de juiste keuze te kunnen maken, laat je dan niet in de maling nemen met mooie cadeautjes of beloftes. Vraag om een uitgebreid overzicht en denk er eerst goed over na voordat je overstapt.

Online energievergelijkers
Hier bieden online energievergelijkers vaak extra transparantie. Met behulp van online energievergelijkers kan je energie vergelijken op basis van jouw eigen persoonlijke wensen. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan maar door de handige filter-opties te gebruiken kan je de resultaten aanpassen naar jouw wensen mocht je bijvoorbeeld een voorkeur voor groene stroom hebben en enkel naar een 1-jarig energiecontract willen switchen.
Daarnaast is het erg eenvoudig om te switchen van energieleverancier. Na het vergelijken en invullen van jouw gegevens wordt de gehele overstap van A tot Z geregeld. Ook heb je altijd nog de mogelijkheid om binnen 14 dagen toch voor een andere energieleverancier te gaan. Makkelijker kan haast niet!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners