1906
Hoe switchen van energieleverancier loont

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: vergelijk energie, stap over en bespaar veel geld. Online vergelijkingswebsites winnen de laatste jaren dan ook behoorlijk aan populariteit. Want steeds meer mensen ontdekken hoe je eenvoudig veel geld kunt besparen. Vooral op het gebied van energie kun je je rekening flink verlagen. Maar hoe kan dat nou en hoe werkt het precies? Lees snel verder en ontdek hoe jij ook profiteren kunt!

 

Snel en eenvoudig een lagere energierekening

Gratis en onafhankelijk online energie vergelijken is makkelijker dan je misschien wel denkt. Als je het allemaal zelf handmatig wil uitzoeken, dan dien je alle leveranciers en hun vele aanbiedingen stuk voor stuk naast elkaar te leggen. Dat is geen doen als je het ons vraagt! Ook omdat je dan ook nog eens rekening dient te houden met onder andere de beschikbaarheid ervan op jouw adres, de grootte van je huishouden, je verbruik, groen of grijze stroom en ga zo nog maar even door. Is het niet veel eenvoudiger om met slechts een paar muisklikken alle abonnementen van alle energieleveranciers in een keer met elkaar te vergelijken? Ja, dat lijkt ons logisch.

Direct de goedkoopste energieleverancier vinden

Zoals hierboven al beschreven, kun je binnen een paar muisklikken de goedkoopste energieleverancier vinden. Je vult in de vergelijker je postcode in, je huisnummer, je huidige leverancier en je energieverbruik. Gaat je voorkeur uit naar groene stroom, alleen stroom en geen gas en/of heb je zonnepanelen? Dan vul je dit ook in om vervolgens een vergelijking te maken. Binnen luttele seconden krijg je een compleet aanbod gepresenteerd van de goedkoopste energieleveranciers. Uiteraard volledig afgestemd op jouw voorkeuren en adres!

Binnen no time overstappen energie geregeld

Het mag duidelijk zijn dat je de goedkoopste energieleverancier zo gevonden hebt dankzij slimme online vergelijkingswebsites. Gelukkig is het daadwerkelijk overstappen net zo eenvoudig. Dezelfde websites nemen je overstap namelijk ook voor hun rekening. Het enige wat jij hoeft te doen is het overstapformulier invullen. De rest wordt dan automatisch in werking gezet.

Een vlekkeloze overstap

Afhankelijk van je huidige contract wordt je overstap naar je nieuwe leverancier binnen zes weken geregeld. Zelf hoef je hier niets meer voor te doen en je hoeft je al helemaal geen zorgen te maken dat je zonder energie komt te zitten. Je oude en nieuwe leverancier stemmen het namelijk met elkaar af. Als je eenmaal de ontvangstbevestiging van je nieuwe leverancier ontvangen hebt, hebt je nog een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen die periode mag je de overeenkomst nog ontbinden, zonder dat je daarvoor een reden hoeft op te geven.

Speciale tarieven op vergelijkingswebsites

Online vergelijken en dan zelf rechtstreeks bij de energieleverancier afsluiten? Nee, dat gaat niet werken. Uitsluitend via de energievergelijker profiteer je namelijk van de gunstige energiecontracten uit het overzicht. Zou je rechtstreeks bij de leverancier afsluiten, dan kom je doorgaans duurder uit. Dat heeft met concurrentie en vraag en aanbod te maken. Energievergelijkers leveren veel nieuwe klanten aan bij leveranciers, dus het is een waardevol platform. Energieleveranciers hebben er daarom veel baat bij om bovenin de vergelijker te worden gepresenteerd. En omdat energievergelijkers volledig onafhankelijk zijn, moeten leveranciers ook echt met de goedkoopste abonnementen op de proppen komen. Dit zijn vaak speciale tarieven die je niet terugvindt op de eigen websites.

Wanneer kan ik het beste overstappen?

Als je nog nooit eerder bent overgestapt, is het beste moment om over te stappen zo snel mogelijk. Ben je in het verleden al eens veranderd van leverancier, dan is het mogelijk even opletten geblazen. In het geval dat je een contract voor bepaalde tijd hebt en je zegt deze op voordat de termijn is afgelopen, kan jou een boete in rekening gebracht worden door je oude leverancier. Kijk daarom goed naar de afloopdatum van je huidige contract.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners