1022
Hoe ga jij dit jaar besparen op je energiekosten?
Gepubliceerd: 29-03-2022

De wereld verandert in rap tempo en dat merk je niet alleen om je heen, je merkt het ook in je portemonnee. De oorlog in Oekraïne zorgt dat de prijzen stijgen en de volgende energierekening gaat waarschijnlijk pijn doen. Gelukkig zijn er heel veel manieren om geld te besparen.

Je kunt namelijk zorgen dat je met een voordeligere aanbieder van gas en elektriciteit in zee gaat. Er zijn echter meer manieren om te zorgen dat je aan het eind van de maand geld overhoudt. Laten we de opties op een rij zetten zodat je dit jaar geld overhoudt in plaats van dat je bij moet lenen om je vaste lasten te betalen.

Kies voor een flexibel energiecontract

In Nederland sluiten de meeste huishoudens een vast of variabel contract af met een energieleverancier. Zij gaan een langdurig contract aan waardoor zij hun energie voor een stabiele prijs kunnen inkopen. Als de energieprijzen laag zijn, is dat natuurlijk een goede manier. Maar de huidige energieprijzen wil je liever niet het hele jaar betalen. Er is nog een alternatief: een flexibel energiecontract. Je kunt dan namelijk je verbruik beter binnen de perken houden. Je werkt namelijk met een dynamisch uurtarief. Je kunt dan zien wanneer energie duur is, of juist heel voordelig. Hierdoor ben je veel beter in staat om hoge energierekeningen te voorkomen.

inspiratiebrochures1.png

Gebruik stroom wanneer het voordelig is

Wanneer je kiest voor een flexibel energiecontract koop je je energie ten eerste in voor de inkoopprijs. Dat is vaak al de eerste besparing die je doorvoert. Vervolgens is het de kunst om je verbruik te optimaliseren op momenten dat de kostprijs het laagst is. Gebruik je goedkope energie verstandig. Heb je een elektrische auto? Laad deze dan op op zondagmiddag. Dat is de dag waarop weinig energie verbruikt wordt waardoor de tarieven heel laag zijn. Hetzelfde geldt voor je wekelijkse wasje. Doe dit op een moment waarop de stroom het voordeligst is en je zult zien dat je al heel snel veel geld bespaart.

Hou grip op je kosten

Een ander voordeel van een flexibele energiecontracten, is dat je niet alleen kunt besparen, maar dat je meer overzicht hebt. Het kan gebeuren dat de energiekosten nog meer stijgen. In dat geval krijg je gelijk een bericht waarin je geattendeerd wordt op deze prijsverandering. Je zult dus niet verrast worden door een torenhoge eindafrekening. Je kunt een plan maken en mocht het nodig zijn, dan kun je je voorkeuren wijzigen. Kijk daarom eens wat voor jou het beste kan werken want in 2022 zal bijna ieder huishouden zich meer bewust moeten gaan worden van zijn energieverbruik. Stap daarom over naar een voordelige aanbieder en bespaar vele honderden euro’s.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide