1218
Geld besparen op je energierekening doe je zo
Gepubliceerd: 20-04-2022

Ben jij van plan om dit jaar minder geld uit te geven aan energie? Nu de energieprijzen flink zijn gestegen, is het een slim idee om wat meer op jouw verbruik te letten. In dit artikel leggen we daarom uit hoe je op een handige wijze elektriciteit kunt besparen, waardoor de rekening straks fors lager uitvalt. Van spouwmuren tot zonnepanelen: gebruik onze duurzame tips!

Spouwmuren opvullen

De eerste stap is het onderzoeken van de isolatiewarmte van de woning. Wanneer je het huis goed isoleert, zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft en zo spaar je heel veel geld uit. Wil je een hogere thermische isolatiewaarde bereiken? Kies er dan voor om in spouwmuur isolatie te investeren als je de buitenmuur van de woning wilt voorzien van voordelig materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om de gevel onder handen te nemen. Daarbij voorzie je de bestaande spouw van isolatie of breng je het aan de binnen- of buitenzijde aan.

Thermische materialen

Spouwmuurisolatie is één van de snelste methodes om het huis te isoleren. Deze vorm is zeer effectief, omdat het binnenklimaat vaak sterk verbetert. Het kan op allerlei verschillende manieren en met diverse materialen worden uitgevoerd. Wil je veel geld besparen? Dan is het een goed idee om materiaal van steenwol te plaatsen: dat heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen. Bovendien is steenwol volledig recyclebaar, brandveilig en beschikt het over uitstekende thermische prestaties. Ook kun je overwegen om er een plat dak van binnenuit mee te isoleren. Hoe dikker je isoleert, des te beter de waarde wordt!

inspiratiebrochures1.png

Energiezuinige ledlampen

Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw woning efficiënt te verlichten. Vervang alle gloei- en halogeenlampen daarom door ledlampen. Zelfs als ze het nog doen! Hoewel de laatstgenoemde variant in aanschaf duurder is, ben je met led na een tijdje goedkoper uit. Dat komt door het lage verbruik en de lange levensduur. Zo is een ledlamp bijna negentig procent zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt deze ruim tachtig procent minder stroom dan een halogeenlamp.

Comfortabel thuiskomen

Als je de neiging hebt om veel aan de knop van de thermostaat te zitten, is het handig om een slimme thermostaat aan te schaffen. Het apparaat zal op de juiste momenten aan- en afslaan. Zo kun je op een heel eenvoudige wijze energie besparen. Bovendien heb je meer inzicht in het verbruik, aangezien je via een app de thermostaat kunt besturen. Zo kun je de verwarming aanzetten als je naar huis toegaat en een verwarmde woonkamer wilt aantreffen!

Zonnestroom opwekken

Natuurlijk kun je ook overwegen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Met deze panelen kun je door middel van zonne-energie zelf elektriciteit opwekken. Hoewel het een flinke investering is, wordt de rekening meteen flink lager en verdien je het aanschafbedrag binnen een mum van tijd terug. Daarna heb je nog vele jaren plezier van gratis zonnestroom. Extra tip: bekijk altijd meerdere energieleveranciers om te kijken welke de voordeligste is en ga op onderzoek uit om te achterhalen wat de meest duurzame energieleveranciers zijn.

Met de bovenstaande tips ben je duurzamer bezig en bespaar je jezelf veel geld!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide