5520
Geld besparen op energie doe je zo
Gepubliceerd: 14-04-2020

Het is een kostenpost die iedereen heeft als je in een huis woont: de energierekening. Deze verplichte kosten zorgen er natuurlijk voor dat je lekker kunt leven: je was kunt doen, de lampen aan kunt doen en lekker een filmpje kunt kijken op je televisie – maar als je op je energiekosten kunt besparen, dan doe je dat natuurlijk graag. We helpen je graag een handje, en daarom hebben wij een aantal handige tips op een rij gezet op geld te besparen op je energierekening. Zo hou je al gauw weer geld over voor veel leukere dingen.De basis goed in orde
Als je wilt besparen op je energierekening, is het een goed idee om eerst naar de basis van je huis te kijken. Hoe goed is je stulpje geïsoleerd? De isolatie in je woning speelt namelijk een zeer grote rol in het kleiner maken van je energierekening. Als je stappen kunt ondernemen om je wonen beter te isoleren, is dat dus uiteindelijk heel gunstig voor je portemonnee!

De beste energieleverancier
Elke woning én de inhoud van een huis is weer anders. Misschien woon je alleen, of juist met een groot gezin, heb je veel elektronische apparaten of ben je meer van het analoge leven of ben je veel weg voor werk of juist veel in je woning. Daar horen dus ook verschillende energieprijzen bij: daarbij kan de energieprijs per leverancier verschillen door het inloopmoment.Zeker doen, dus: energieprijzen vergelijken.Dat kan in een paar muisklikken op internet. Zo kom je al gauw bij de beste (en goedkoopste) energieleverancier voor jouw situatie. Trouwens, kijk ook bij het energie vergelijken naar toffe welkomst cadeaus – dat kan soms ook heel wat opleveren.

Je energieverbruik in de gaten houden
Naast het uitkiezen van een passende energieleverancier, kun je zelf ook gericht aan de slag om geld te besparen op je energiekosten. Er zijn namelijk best wat dingen die je kunt doen in huis: wat dacht je van het wassen op een andere manier? Was bijvoorbeeld tijdens het dal tarief in de nachtelijke uurtjes of was koud (ook meteen goed voor het milieu). Let op de kleine dingen: haal bijvoorbeeld de stekker uit de elektrische apparaten die je niet gebruikt, zodat ze niets verbruiken. Wil je een nieuw elektrisch apparaat aanschaffen? Kies dan voor een energiezuinig apparaat – dat scheelt ook weer!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide