768
De oplossing zit in een klein hoekje
Gepubliceerd: 21-09-2022

Zoals bekend denken wij op de redactie liever niet in problemen, maar eerder in oplossingen. Nu kan dit niet altijd, want om sommige problemen kun je simpelweg niet heen. Zo’n voorbeeld van een probleem vinden wij vandaag de dag toch wel de hoge energieprijzen. En dan hebben we het over de gasrekening nog geen eens gehad. Maar ook nu hebben wij toch weer een soort van oplossing gevonden. Een oplossing die niet in één keer je hele rekening doet verdwijnen. Wel een oplossing die ervoor zorgt dat hij in ieder geval íets betaalbaarder wordt. Hoe je dit regelt? Wij verklappen de truc.

Elk gaatje telt

Wat er niet uitgaat, hoef er ook niet in te komen. Een uitspraak die je vaak hoort waar het gaat om geld en budgetteren. Maar ook eentje die vandaag de dag zeker geldt waar het gaat om het beheersbaar houden van je rekeningen en vaste lasten, óók bij een warmtepomp. Want ondanks dat dit een stuk zuiniger is dan een CV-ketel, kost het natuurlijk wel elektriciteit. 

Wanneer je immers een slecht geïsoleerd huis hebt en de warmte vliegt er aan alle kanten uit, dan heb je al snel een te kleine warmtepomp die op volle toeren draait. Andersom is een té grote warmtepomp ook weer niet goed qua rendement. Het is natuurlijk wel lastig om in kaart te brengen waar eventuele lekkages dan plaatsvinden in jouw huis. Maar daar is nu een oplossing voor. Je kunt namelijk eenvoudig een warmteverliesberekening aanvragen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste warmtepomp aanschaft, waardoor je maximaal kan genieten van een comfortabele en energiezuinige woning.

WIN-VLOERKLEED.png

Hoe werkt het?

Zoals jullie weten laten we zaken graag aan experts over, ook waar het gaat om het berekenen van de warmtepomp die jij nodig hebt is dit het geval. Daarom laten we de details ook even voor wat het is, maar het komt er in grote lijnen op neer dat het bedrijf door middel van verschillende tools in kaart brengt wat er nodig is aan energie in Watt. Een warmteverliesberekening is een berekening die het totale vermogen wat er nodig is van een warmtepomp, overzichtelijk maakt. Dit kan voor ieder gebouw zijn, van een kantoor tot een woning. Hierbij wordt rekening gehouden met vele facetten zoals de isolatiewaarden, de ontwerptemperatuur van de ruimtes, het ventilatiesysteem en de massa van het gebouw. De berekening bestaat dan ook uit vier delen, namelijk het transmissieverlies, het infiltratieverlies, ventilatieverlies en de opwarmtoeslag.  

Klopt als een bus

Zoals we eerder al zeiden, dit is echt een klusje voor de experts. Maar wel een klusje wat ervoor kan zorgen dat jouw rekening behoorlijk gaat dalen en/of dat je juiste warmtepomp aanschaft. Dit is typisch zo’n investering die zich uiteindelijk dubbel en dwars weer gaat terugbetalen. Wacht dan ook niet langer om deze tool in te zetten, voor je het weet bespaar jij zoveel op je uitgaven dat je weer allerlei léuke dingen voor je interieur kunt kopen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide