1363
Alles over PIR isolatie
Gepubliceerd: 12-04-2021

Isolatie is iets wat we allemaal in ons huisgebruiken. Voor vloeren, daken en muren. Je houdt de warmte erdoor in je huis of juist weer andersom. Maar voor wat voor soort isolatie kun je nou het beste gaan? PIR-isolatie wordt steeds populairder en we hebben hieronder wat voordelen erover op een rij gezet.

Verschillen in isolatie

Veel isolatieplaten bestaan uit twee segmenten: een hard en een zacht segment. Door deze combinatie zijn er talloze vormen beschikbaar, omdat je kan spelen met de twee segmenten. Hierdoor kan materiaal vaak toch flexibel en sterk tegelijk zijn. Voor pir isolatie geldt deze combinatie ook, alleen zijn de isolatiewaarden van de pir isolatie platen een stuk hoger dan bij andere typen.

Bijvoorbeeld voor platte en hellende daken is pir isolatie een goede. Het materiaal is namelijk beloopbaar, is laag in gewicht en behoudt tegelijkertijd dus wel een hoge isolatiewaarde.

WIN-VLOERKLEED.png

Gebruik voor verschillende doeleinden

Doordat pir isolatie hoge isolatiewaarden heeft kan het voor veel verschillende doeleindes gebruikt worden. Zo kan je het niet alleen gebruiken voor dakisolatie, maar is het ook goed te gebruiken voor kruipruimtes, vloeren, muren en gevels. Ook is het een duurzaam product en heeft pir isolatie rc waarde die positief uit de test komen. Tot slot is het gebruik van pir isolatieplaten een snelle manier om je huis goed te isoleren, vooral als je dit vergelijkt met andere isolatie platen.

Verschillende maten in platen

De maat van de isolatieplaten hangt samen met de Rd-waarde ervan, simpel gezegd de isolatiewaarde. Zo heb je pir isolatie 20mm een isolatiewaarde van 0.9, maar je hebt ook pir isolatie 70mm met een waarde van 3,15. Deze maten lopen op tot ongeveer 120 mm. Verder is het ook handig na te denken hoeveel vierkante meter je nodig gaat hebben. De pir isolatie prijs per m2 kan namelijk nogal verschillen. Zo kan het voordeliger zijn juist voor een wat groter oppervlak te bestellen. Informeer jezelf daarom goed en volledig voordat je de isolatie pir platen gaat kopen.

Hoe hoger de Rd-waarde, des te beter

Tot slot is de hoge Rd-waarde die pir platen aanbieden een groot voordeel. Omdat pir isolatie kopen wel kan tot een dikte van 120mm, kan je vrij gemakkelijk een betere isolatiewaarde krijgen. Voor welke maat of plaat je uiteindelijk ook gaat, maakt niks uit. Zorg vooral dat je duidelijk hebt voor jezelf waarvoor je de isolatieplaten wilt gaan gebruiken en hoe hoog je jouw isolatiewaarden wilt hebben. Dan ben je al een heel eind op weg!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide