846
6 tips om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken!

We worden er ons steeds bewuster van dat we zuinig met ons milieu moeten omspringen. Niet alleen vanuit de overheid wordt er steeds weer gezocht naar nieuwe maatregelen om goed en duurzaam met het milieu om te springen, ook wij als consument kunnen zelf heel wat stappen nemen om zo duurzaam te wonen en te leven. Wij geven je 6 tips om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken!

 

1. Dak en muurisolatie
Heel veel woningen zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat is zonde want hierdoor ervaar je een stuk minder comfort en je energierekening is onnodig hoog. Het loont zich dus enorm om te kijken of jij jouw dak of spouwmuur kunt laten isoleren. Binnen een paar jaar heb je de investering terug verdiend en kan het besparen beginnen.

2. Hybride warmtepomp
Zoals je vast gelezen hebt wil de overheid dat we onze woningen in de toekomst niet meer middels aardgas verwarmen. Sta jij op het punt om een nieuwe verwarmingsketel te laten plaatsen houd hier dan nu al rekening mee. Als je de HR keten combineert met een warmtepomp op elektriciteit ben jij op de toekomst voorbereid en ook hier bespaar je flink op je energierekening. Bijkomend voordeel is dat er momenteel flinke subsidies worden gegeven wanneer je kiest voor een hybride warmtepomp! Dus ook al is jouw verwarmingsketel niet direct aan vervanging toe.. je zult er toch een keer aan moeten geloven en nu met deze subsidies is het niet onverstandig de overstap nu al te overwegen.

3. Zonnepanelen
Ze schieten als paddestoelen uit de grond! Niet zo gek ook want zonnepanelen zijn in aanschaf en installatie al lang niet meer zo duur als een paar jaar geleden. Met zonnepanelen wek jij jouw eigen energie op en het leuke is dat je van de belastingdienst de BTW op zonnepanelen kunt terugvragen. Een ander bijkomend voordeel is dat men verwacht dat de prijs van elektriciteit van het elektriciteitsnet gaat stijgen. Hier heb je met jouw eigen zonnepanelen geen last meer van!

4. Kies voor duurzame verlichting
Heb jij al jouw lampen al vervangen voor ledlampen? Ledverlichting is de meest duurzame verlichting die verkrijgbaar is en gaat ook nog eens ontzettend lang mee. De investering is iets hoger dan wanneer je een gloei of halogeenlamp zou kopen maar Ledverlichting gaat wel 10x langer mee dus die investering heb je er zo uit. Ledverlichting is tegenwoordig ook al lang niet meer van die ongezellige witte verlichting maar sfeervol en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Neem hiervoor eens een kijkje in de webshop van Budgetlight.nl

5. Zet je thermostaat een graadje lager
We vinden het heerlijk om het lekker warm te hebben, in het najaar gaat de thermostaat dan ook vaak onbewust een paar graadjes omhoog. Maar kies er eens voor om deze 1 a 2 graden minder hoog te zetten dan dat je gewend bent. Pak een lekker vest of koop een lekker dik paar sokken. Je bespaart hiermee al snel tot wel bijna 10% op je stookkosten

6. Heb je nog enkel glas? Vervang het voor dubbel glas
In nieuwbouwwoningen zul je geen enkel glas meer tegenkomen maar in veel oudere woningen zitten hier en daar toch nog van die ramen. Vervang ze dus voor dubbel glas. Je zult minder tocht en kou ervaren en ook weer op je energierekening besparen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners