Het afnemen van energie hoort bij de basiskosten van wonen. Omdat je deze kosten toch moet maken, is het net zo fijn als dat zo goedkoop mogelijk kan! Maar hoe kom je dan terecht bij de meest betaalbare energieleverancier? Een tipje van de sluier: dat is voor iedereen weer anders. In dit artikel geven we je het geheim van je goedkoopste energieleverancier.

De overstap maanden komen er weer aan! Januari, februari en maart zijn de maanden dat de meeste mensen overstappen van energie contract. Tussen april 2018 en april 2019 is een record aantal huishoudens overgestapt van energieleverancier. Namelijk één op de vijf huishoudens, wat uitkomt op bijna 1,6 miljoen van de 8 miljoen huishoudens. Nog nooit zijn er zoveel consumenten in één jaar overgestapt van energieleverancier. Uit onderzoek van de Energiemonitor van 2019 blijkt dat consumenten die eenmaal een keer overgestapt zijn, dit steeds blijven doen. Dit onderzoek is gepubliceerd in de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Door het vergelijken van energie aanbiedingen kun je flink wat euro’s besparen. En laten we eerlijk zijn: je kunt je wel geld aan leukere dingen aangeven dan je energierekening – ook al zijn deze kosten natuurlijkessentieel om in de basis om goed te kunnen wonen. Om meer geld over te houden voor al die leuke dingen, is het dus een goed idee om eens uit te pluizen waar jij het goedkoopste energie af kunt nemen. Hoe je dat het beste doet? Door te vergelijken! Wij helpen je graag een handje.

Vanaf 2023 is energielabel C verplicht voor kantoren van boven de 100 vierkante meter. Daarnaast is het ook nog verplicht om een energielabel te hebben bij het verkopen, (opnieuw) verhuren of opleveren van een bedrijfspand. Maar welke regels zijn hier verder op van toepassing en hoe zit dit met een kantoor aan huis?

Het goed isoleren van jouw woning is niet alleen goed voor jouw energieverbruik, ook de regelgeving er rond wordt steeds strenger. Niet of slecht isoleren is vandaag geen optie meer. En terecht uiteraard. Zowel de eigenaars zelf, als de maatschappij en, nog belangrijker, het milieu worden er allemaal beter van. Isoleren is één ding, maar hoe kies je nu de juiste isolatie op de juiste plaats? Hieronder bekijken we de verschillende types van isolatie en de twee voornaamste redenen om te isoleren.

Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over houden? Van baan wisselen of je levensstijl wijzigen zijn meestal wat te drastische maatregelen. Heb je wel eens gedacht om je vaste lasten eens onder de loep te nemen? Veel mensen betalen namelijk meer voor hun energie dan nodig is. Energie vergelijken loont en kan soms voor een besparing van tientallen tot honderden euro’s per jaar zorgen. Dat is wel fijn nieuws toch?

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je energiekosten laag blijven. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je energierekening namelijk erg hoog oplopen. Ben jij op de hoogte van in hoeverre jouw huis goed geïsoleerd is? Wij leggen een aantal manieren uit hoe je hier achter komt!

Met dakisolatie is gemakkelijk te besparen op energie. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld zo dat daarmee de kosten dus omlaag kunnen. Er is weliswaar een investering in de dakisolatie nodig, maar die is er gemakkelijk uit te halen. Deze verdient u vaak binnen een paar jaar al terug. Dat maakt het dus een aantrekkelijke overweging. Wie snel de kosten kan terugverdienen sluit een goede deal. Daarnaast zijn er nog veel andere voordelen. De kosten zijn belangrijk, maar niet altijd doorslaggevend als het hierom gaat. Kijk dus ook naar de volgende zaken die erin meespelen. Dit maakt al het verschil.