Vanaf 2023 is energielabel C verplicht voor kantoren van boven de 100 vierkante meter. Daarnaast is het ook nog verplicht om een energielabel te hebben bij het verkopen, (opnieuw) verhuren of opleveren van een bedrijfspand. Maar welke regels zijn hier verder op van toepassing en hoe zit dit met een kantoor aan huis?

Het goed isoleren van jouw woning is niet alleen goed voor jouw energieverbruik, ook de regelgeving er rond wordt steeds strenger. Niet of slecht isoleren is vandaag geen optie meer. En terecht uiteraard. Zowel de eigenaars zelf, als de maatschappij en, nog belangrijker, het milieu worden er allemaal beter van. Isoleren is één ding, maar hoe kies je nu de juiste isolatie op de juiste plaats? Hieronder bekijken we de verschillende types van isolatie en de twee voornaamste redenen om te isoleren.

Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over houden? Van baan wisselen of je levensstijl wijzigen zijn meestal wat te drastische maatregelen. Heb je wel eens gedacht om je vaste lasten eens onder de loep te nemen? Veel mensen betalen namelijk meer voor hun energie dan nodig is. Energie vergelijken loont en kan soms voor een besparing van tientallen tot honderden euro’s per jaar zorgen. Dat is wel fijn nieuws toch?

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je energiekosten laag blijven. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je energierekening namelijk erg hoog oplopen. Ben jij op de hoogte van in hoeverre jouw huis goed geïsoleerd is? Wij leggen een aantal manieren uit hoe je hier achter komt!

Met dakisolatie is gemakkelijk te besparen op energie. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld zo dat daarmee de kosten dus omlaag kunnen. Er is weliswaar een investering in de dakisolatie nodig, maar die is er gemakkelijk uit te halen. Deze verdient u vaak binnen een paar jaar al terug. Dat maakt het dus een aantrekkelijke overweging. Wie snel de kosten kan terugverdienen sluit een goede deal. Daarnaast zijn er nog veel andere voordelen. De kosten zijn belangrijk, maar niet altijd doorslaggevend als het hierom gaat. Kijk dus ook naar de volgende zaken die erin meespelen. Dit maakt al het verschil.

Wat is nou de beste energieleverancier voor jou? Dat hangt onder andere af van je huishouden en persoonlijke voorkeuren. Ben je op zoek naar een uitgebreid dienstenpakket? Hoe belangrijk vind je groene energie? En hoeveel waarde hecht je aan een negatieve of juist positieve ervaring van een ander? Om deze factoren eenvoudig naast elkaar te leggen, kun je heel handig een onlineenergievergelijking maken. Hierin kun je makkelijk je voorkeuren invullen en verschillende energieleveranciers vergelijken.

De kosten voor energie zijn jaarlijks een fikse uitgave voor het huishouden. Deze kosten kun je eenvoudig naar beneden brengen door een betere isolatie van je huis. Of je nu een nieuwe of een oude woning hebt, je energiekosten kun je altijd flink verlagen. Dit is zelfs al mogelijk met kleine aanpassingen, die je voor een groot deel zelf kunt uitvoeren. In dit artikel lees je vijf tips voor een beter geïsoleerd huis.

Zonnepanelen: je ziet ze op steeds meer daken verschijnen. Dat is niet zo vreemd, want zonnepanelen zijn zowel goed voor je eigen portemonnee als voor het milieu! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel heb je er nodig en waar plaats je ze? Hoeveel moet je investeren, en wat krijg je ervoor terug?