We worden er ons steeds bewuster van dat we zuinig met ons milieu moeten omspringen. Niet alleen vanuit de overheid wordt er steeds weer gezocht naar nieuwe maatregelen om goed en duurzaam met het milieu om te springen, ook wij als consument kunnen zelf heel wat stappen nemen om zo duurzaam te wonen en te leven. Wij geven je 6 tips om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken!

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: vergelijk energie, stap over en bespaar veel geld. Online vergelijkingswebsites winnen de laatste jaren dan ook behoorlijk aan populariteit. Want steeds meer mensen ontdekken hoe je eenvoudig veel geld kunt besparen. Vooral op het gebied van energie kun je je rekening flink verlagen. Maar hoe kan dat nou en hoe werkt het precies? Lees snel verder en ontdek hoe jij ook profiteren kunt!

Wist je dat we gemiddeld honderd elektrische apparaten in huis gebruiken? Dat is best veel en die verbruiken dan ook allemaal flink wat energie. De energierekening is nou niet iets waar je echt naar uit kijkt, dus het zou fijn zijn als hij eens meevalt toch? Met de volgende tips kun je erg veel geld besparen.

Hoe verkrijg jij de goedkoopste energie in 2018? Het kiezen van de juiste energieleverancier speelt hierin de grootste rol, maar dit blijkt vaak toch moeilijker dan verwacht. De keuze in leveranciers is namelijk ook behoorlijk groot. Verder zit je minimaal 1 jaar vast aan een contract; de uiteindelijke keuze moet dus zo goed en voordelig mogelijk zijn. Gelukkig biedt het internet vandaag de dag ‘vergelijkers’. Door middel van deze vergelijkers kunnen alle energie leveranciers tegen elkaar opgezet worden, om zo de beste keuze te maken. Vaak kan je namelijk tot in detail aangeven naar wat voor energiecontract jij op zoek bent. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe jij op een slimme wijze gebruik maakt van energie leveranciers.

Met de komst van internet zijn we door de jaren heen een stuk prijsbewuster geworden. Er worden online immers steeds meer tools aangeboden waarmee we de prijzen van verschillende dienstverleners met elkaar kunnen vergelijken. En gelukkig ook maar want een beetje onderlinge concurrentie kan absoluut geen kwaad en kan zeer gunstig uitpakken voor onze portemonnee. Alles wat je maar zou willen vergelijken is online te vergelijken, zo ook de energie aanbiedingen!

Zit jij al een tijdje bij dezelfde energieleverancier en vind je het een gedoe om te wisselen van energieverstrekker? Er zijn genoeg mensen die het switchen van leverancier lastig vinden. Toch blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat driekwart van de ondervraagden wel eens is overgestapt naar een andere maatschappij. Het is makkelijker dan de meeste mensen denken en je kunt het ook vaker doen dan je denkt. Als je overstapt bespaar je op jaarbasis flink op je energiekosten. Dat wil toch iedereen? Nu rest alleen nog de vraag: Dat vergelijken, hoe werkt dat nou?

De vaste maandelijkse lasten zijn meestal een goed punt om op te bezuinigen. De energierekening bijvoorbeeld, waar je toch elke maand weer van schrikt. Afhankelijk van je woning en gezinssituatie gebruik je vaak meer stroom dan je denkt. Als je actief aan de slag gaat om stroom te besparen, kan dat uiteindelijk heel wat geld opleveren. En… het is ook nog eens goed voor het milieu!

Bij het energie vergelijken kun je voor verschillende contracten kiezen. Wil je een contract met een vaste looptijd of heb je liever een variabel contract dat je ieder moment kunt opzeggen? Ook kun je de keuze maken tussen een contract met grijze of groene energie. Daarnaast kun je ook nog kiezen of je stroom en gas van dezelfde leverancier wilt afnemen of dat je alleen stroom of alleen gas wilt afnemen. Hieronder leggen we het verschil tussen de contracten uit en geven we aan waarom je misschien een bepaalde keuze maakt.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip. Overheden en gemeenten stellen klimaatdoelen en consumenten willen ook hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor groene stroom of zonnepanelen op het dak. Maar een woning duurzaam maken kost geld en het duurt meestal jaren voor je dit terug hebt verdiend. Toch zijn er mogelijkheden om de woning duurzamer te maken op een manier die ook voor je portemonnee duurzaam is. 

In Nederland kiezen we steeds vaker voor duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. We zijn ons allemaal bewust van het overtollige gebruik van plastic. Zo gingen er in een jaar tijd er al ruim 70% minder plastic tasjes over de toonbank. Een geweldig initiatief, maar wat kun je zelf nu nog meer doen om bewuster te leven? Lees hier drie tips hoe je duurzamer kunt wonen.

Word wakker! Bespaar 250 euro op je energierekening. Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je daardoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op jouw energiekosten? Zo gedaan, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen dan is dat een goede overweging. Zonnepanelen bieden veel voordelen, niet alleen voor uw portomonnee maar ook voor het milieu.

Energie, je ziet er niets aan, en toch hebben ze het over groene en grijze energie. Van alle kanten wordt je aangevallen door energieleveranciers. Allemaal zeggen ze dat je door hun energie je geruim honderden euro's bespaart. Je kan slimme meters van ze krijgen en je wordt gelokt door maanden korting, tablet en andere welkomstcadeautjes. Maar wat is nu de beste keuze? Waar moet je op letten?
Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een energiecontract afsluit.

Het is een feit dat er altijd warmte verloren gaat. We verwarmen een groot deel van het jaar onze goed of minder goed geïsoleerde huizen en via de muren, deuren en ramen gaat er een deel van de warmte naar buiten. Hoe meer warmte we binnen weten te houden, hoe beter. Er zijn allerlei manieren om dit te doen. Hiermee besparen we geld. Heb jij eigenlijk als eens gekeken of je op jouw energieverbruik in het algemeen kunt besparen? Via Easyswitch.nl heb je dit in een paar muisklikken bekeken. Eigenlijk is dat stap één. De tweede stap is natuurlijk zoveel mogelijk onnodig energieverlies tegen te gaan. Isoleren is belangrijk. Mocht dat geen optie zijn of is dit juist wel al gebeurd, dan nog zijn er trucs om zoveel mogelijk energie optimaal te benutten. Een zeer eenvoudige en goedkope manier om dit te realiseren is door middel van besparing met radiatorfolie. De meeste huizen worden verwarmd door centrale verwarming. De radiatoren zijn vaak geplaatst voor buitenmuren en ramen. Hierin zit de winst: als je het verlies precies op deze plek verminderd, kan het je 75 tot 95% warmteverlies schelen. En dat zijn interessante getallen voor iedereen.

Heb je last van een droge huid of droge ogen? Dan kan je huis een te lage luchtvochtigheid hebben. Of misschien wel een te hoge luchtvochtigheid. Moet je de verwarming hoog zetten om je huis op een warme temperatuur te krijgen? Dan kan het zijn dat de vochtigheid van de lucht in je huis erg hoog is. 

De Nederlandse Energiemaatschappij heeft Anna, Essent heeft Nest en Eneco heeft toon. Steeds meer energiebedrijven leveren een slimme thermostaat bij een energiecontract. Maar wat kun je nu eigenlijk met zo’n slimme thermostaat? En hoe bespaar je er energie mee?