Zonnepanelen: je ziet ze op steeds meer daken verschijnen. Dat is niet zo vreemd, want zonnepanelen zijn zowel goed voor je eigen portemonnee als voor het milieu! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel heb je er nodig en waar plaats je ze? Hoeveel moet je investeren, en wat krijg je ervoor terug?

We zijn ons als maatschappij steeds meer bewust van de gevolgen van onze leefstijl voor het milieu. Door je huis duurzaam te verwarmen draag je op een belangrijke manier bij aan het behoud van de aarde en haar bronnen. Bovendien scheelt het je zelf veel geld! Maar welke trends zijn er tegenwoordig te vinden op het gebied van duurzaam verwarmen? Hier lees je er meer over.

We worden er ons steeds bewuster van dat we zuinig met ons milieu moeten omspringen. Niet alleen vanuit de overheid wordt er steeds weer gezocht naar nieuwe maatregelen om goed en duurzaam met het milieu om te springen, ook wij als consument kunnen zelf heel wat stappen nemen om zo duurzaam te wonen en te leven. Wij geven je 6 tips om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken!

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: vergelijk energie, stap over en bespaar veel geld. Online vergelijkingswebsites winnen de laatste jaren dan ook behoorlijk aan populariteit. Want steeds meer mensen ontdekken hoe je eenvoudig veel geld kunt besparen. Vooral op het gebied van energie kun je je rekening flink verlagen. Maar hoe kan dat nou en hoe werkt het precies? Lees snel verder en ontdek hoe jij ook profiteren kunt!

Wist je dat we gemiddeld honderd elektrische apparaten in huis gebruiken? Dat is best veel en die verbruiken dan ook allemaal flink wat energie. De energierekening is nou niet iets waar je echt naar uit kijkt, dus het zou fijn zijn als hij eens meevalt toch? Met de volgende tips kun je erg veel geld besparen.

Hoe verkrijg jij de goedkoopste energie in 2018? Het kiezen van de juiste energieleverancier speelt hierin de grootste rol, maar dit blijkt vaak toch moeilijker dan verwacht. De keuze in leveranciers is namelijk ook behoorlijk groot. Verder zit je minimaal 1 jaar vast aan een contract; de uiteindelijke keuze moet dus zo goed en voordelig mogelijk zijn. Gelukkig biedt het internet vandaag de dag ‘vergelijkers’. Door middel van deze vergelijkers kunnen alle energie leveranciers tegen elkaar opgezet worden, om zo de beste keuze te maken. Vaak kan je namelijk tot in detail aangeven naar wat voor energiecontract jij op zoek bent. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe jij op een slimme wijze gebruik maakt van energie leveranciers.

Met de komst van internet zijn we door de jaren heen een stuk prijsbewuster geworden. Er worden online immers steeds meer tools aangeboden waarmee we de prijzen van verschillende dienstverleners met elkaar kunnen vergelijken. En gelukkig ook maar want een beetje onderlinge concurrentie kan absoluut geen kwaad en kan zeer gunstig uitpakken voor onze portemonnee. Alles wat je maar zou willen vergelijken is online te vergelijken, zo ook de energie aanbiedingen!

Zit jij al een tijdje bij dezelfde energieleverancier en vind je het een gedoe om te wisselen van energieverstrekker? Er zijn genoeg mensen die het switchen van leverancier lastig vinden. Toch blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat driekwart van de ondervraagden wel eens is overgestapt naar een andere maatschappij. Het is makkelijker dan de meeste mensen denken en je kunt het ook vaker doen dan je denkt. Als je overstapt bespaar je op jaarbasis flink op je energiekosten. Dat wil toch iedereen? Nu rest alleen nog de vraag: Dat vergelijken, hoe werkt dat nou?

De vaste maandelijkse lasten zijn meestal een goed punt om op te bezuinigen. De energierekening bijvoorbeeld, waar je toch elke maand weer van schrikt. Afhankelijk van je woning en gezinssituatie gebruik je vaak meer stroom dan je denkt. Als je actief aan de slag gaat om stroom te besparen, kan dat uiteindelijk heel wat geld opleveren. En… het is ook nog eens goed voor het milieu!