Wanneer je een woning gaat aanpakken, dan weet je natuurlijk dat dit je ook wel wat zal gaan kosten. Dit hoeft geen probleem te zijn. Wanneer je een indicatie hebt van wat de prijs zal zijn, dan kan je zorgen dat je dit budget beschikbaar hebt. Om die reden is het ook slim om eerst eens wat onderzoek naar de gemiddelde kosten van verschillende delen van de renovatie. Dit helpt je bij het inschatten van wat er nodig is. De volgende punten kan je er in ieder geval in meenemen.

 

De kosten voor de keuken

Een keuken is na enige tijd nu eenmaal gedateerd. Bovendien is een keuken vaak de plek waar je net wat eerder slijtage opmerkt vanwege het vele gebruik. Omdat het gaat om een serieuze renovatie, is het ook zo dat er op serieuze kosten gerekend moet worden. Toch kan dit wel flink verschillen. Dit hangt natuurlijk ook in hoeverre je de keuken vernieuwd en welke delen je simpelweg opknapt. In het gunstigste geval kom je gemiddeld op €1.400,-. Dit kan echter al snel oplopen, dus kijk niet gek op wanneer je voor jouw wensen gemiddelde prijzen van €5.000,- ziet.

De kosten voor de badkamer

Naast de keuken is de badkamer waar veel werk aan te verrichten is. Dit is ook een plek die wat gedateerd kan raken. Bovendien wil je hier vaak genieten van de mate van luxe die op dat moment beschikbaar is. Het renoveren van een badkamer kan daarom ook al snel iets meer dan duizend euro gaan kosten. Een realistische inschatting van de kosten voor de renovatie ligt tussen €4.500,- en €5.500,-. Wanneer je deze twee renovaties gelijktijdig doet is €10.000,- dus zo uitgegeven. Denk daar altijd goed over na voor je eraan begint.

De kosten voor de woonkamer

Het bedrag dat je voor een gemiddelde verbouwing van zowel de keuken als de badkamer kwijt bent, ben je nog een keer kwijt wanneer je je woonkamer grondig gaat aanpakken. Bedenk je dan wel dat dit over het algemeen ook de grootste ruimte van het huis is en dat dit meespeelt. Toch moet je niet gek opkijken wanneer de verbouwingen en reparaties die jij voor ogen hebt samen al snel meer dan €10.000,- gaat kosten. Je kunt dus ook in etappes de verschillende ruimtes aanpakken in je woning. Dit kan ook goed uitpakken voor jou.

Ook leuk om te lezen