1582
Zo creëer je de mooiste creaties met steigerhout planken
Gepubliceerd: 08-06-2020

Steigerhout planken zijn op vele creatieve manieren in te zetten. Het wordt dan ook voor vele doeleinden toegepast, zowel in huis als in de tuin!Benieuwd wat je hier allemaal mee kunt doen? Lees alles over creatief met steigerhout in dit artikel.

 

Steigerhout planken voor in huis en de tuin

inspiratiebrochures1.png

In interieur en in de tuin worden steigerhout planken in vele mate toegepast. Wees niet verbaasd als je een tafel, loungebank of bloembak tegenkomt dat is gemaakt van steigerhout. Deze heb je in verschillende kleuren zoals wit, grijs of zwart. Voor een extra lange levensduur adviseren we de planken nog extra te behandelen. Dan heb je er veel langer plezier van! Een ander leuk idee is om het houtte gebruiken om gereedschap of BBQ-materialen handig in op te bergen. Maak een borden monteer haken of schroeven, zodat al je gereedschap er aangehangen kan worden.

Creatief met steigerhout

Deze periode, waarin je meer thuis bent, is uitermate geschikt om creatief met steigerhout bezig te zijn. Eén van de populairste manieren om het hout toe te passen is aan de wand! Vele klussers zijn je voorgegaan en hebben zelf een prachtig wandbord gemaakt. Neem een kijkje op Pinterest voor eindeloze inspiratie. Wat verder veel voorkomt is het maken van een bar. Naast dat het functioneel is, creëert het ook veel gezelligheid! Andere manieren om creatief te zijn met steigerhout:

  • Figuurzagen van het hout; zoals een gitaar, dier of klok.
  • Maak een toffe fotolijst; van een aantal steigerplanken maak je een bord, die aan de muur komt te hangen. Hier kunnen alles foto’s los op geprikt worden, of je kunt er schroeven in doen om fotolijstjes op het bord te kunnen hangen.
  • Kleine projecten, zoals een vogelhuisje, een functionele telefoonhouder of een dartbord.
  • Het combineren van diverse materialen; populair is de combinatie van steigerplanken en steigerbuizen of staal. Maak een mooi bankje, wandmeubel of een prachtige kapstok met een combinatie van donkergekleurde steigerbuizen en lichtgekleurde steigerplanken.

Creëer een strandgevoel met steigerhout planken

Oud gebruikt steigerhout planken lenen zichperfect voor het creëren van diverse stijlen. Een voorbeeld is de beach of strand look. Materialen die door de zee, de wind en het zand zijn verweerd hebben een uniek karakter gekregen. Dit is met gebruikte steigerplanken ook het geval.Deze planken zijn minimaal 2 jaar op de bouw geweest. Door weer en wind en veelvuldig gebruik hebben de planken een uniek en gebruikt karakter gekregen. Ideaal om in huis of in de tuin een beach feel en look te creëren!

Gebruikt steigerhout zelf bewerken

Uiteraard zijn de gebruikte steigerhout planken zelf heel goed te bewerken.Een tip is om gebruikte steigerplanken een licht kleurtje te geven met een brede kwast of door middel van een speciale wash. Schuur het hout daarna lichtjes op, zodat de planken een uitgeleefde en verweerde look krijgen. Andere ideeën om creatief met steigerhout zijn:

  • Breng een verf of wash aan door middel van een schuursponsje. Het deppen van de verf geeft een verrassend resultaat.
  • Maak gebruik van touw. Hang een decoratie stuk of een bordop door middel van een stuk touw. Of maak een woord of letters met het touw en lijm deze op het bord.
  • Ga experimenteren met materialen of voeg andere elementen toe, zoals een oud anker of stuurwiel.
  • Maak zelf een schildering op het hout door middel van verf. Wat dacht je van een kompas design, een anker of stuurwiel?

Steigerhout planken inzetten voor functionele doeleinden

Naast dat je heel creatief kunt zijn met steigerhout planken, kan het ook heel functioneel zijn! Je kunt er de meest prachtige meubelstukken van (laten) maken. Heb je veel spullen of speelgoed om op te bergen? Maak een mooie speelgoedkist vanhout. Het staat mooi in huis én alle losse spullen zijn uit het zicht. Dit geeft tevens meer rust in je huis én hoofd.

Zelf een meubel maken van steigerhout planken

Het maken van een meubel kan heel goed met steigerhout planken. Echter is nietelke soort steigerplank geschikt om een meubel van te maken.Hout dat nog niet goed droog is, zoals vers hout, gaat bijvoorbeeld nog heel erg werken. Belangrijkdaarom is dat het hout goed droog is. Gebruikt hout wordt veel gebruikt voor het maken van meubelen, evenals gekleurde en geborstelde steigerplanken. Bij deze laatste is de houtstructuur heel mooi zichtbaar. Ben je op zoek naar strakke steigerplanken, met het uiterlijk van gebruikt? Neem dan zeker een kijkje bij de old look planken.

Wil je zelf een steigerhouten meubel maken, maar heb je wat hulp nodig? Steigerplank.com levert diverse bouwpakketten voor het maken van meubeltjes. Alle planken worden op maat gezaagd afgeleverd, waardoor je gemakkelijk én snel zelf een meubeltje maakt. Via de website bestel je bijvoorbeeld een bouwpakket van een stoel, tafel, bloembak of loungebank.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide