435
Vochtbestrijding: zo pak je het aan!

Je huis is je thuis; je eigen plek waar je graag zuinig op bent. Je wilt dat je woning een fijne ruimte is waar jij jezelf kunt zijn, en waar je natuurlijk gezellig én veilig kunt wonen. Het is daarom goed om je eens in te lezen in vochtbestrijding. Vocht in je woning kan namelijk voor heel wat narigheid zorgen. Je wilt natuurlijk niet dat je mooie meubels gaan schimmelen, of dat jij en je gezin zelfs last krijgen van gezondheidsproblemen! In dit artikel vertellen we je daarom alles over vocht in je woning en hoe je dan die vochtbestrijding aanpakt. Zo blijft je huis veilig en schoon!

Waarom snel in actie komen bij vocht?

Vocht kan op verschillende manieren in je woning trekken Een veelvoorkomend probleem is opstijgend vocht, waar je vooral in oudere woningen last van kunt hebben, waar grondwater de boosdoener is. Of denk aan doorslaand vocht, waar vocht door versleten metselwerk door je buitengevels binnendringt. Ook condensievocht, veroorzaakt door bijvoorbeeld douchen en koken, of lekkages kunnen vochtproblemen veroorzaken. Niet fijn, want vocht in je woning kunnen voor grote problemen zorgen. Daarom is het van belang dat je er vroeg bij bent; je wilt niet dat het vocht schimmelplekken veroorzaakt - want dat is hartstikke slecht voor je gezondheid - of schade aan je dierbare spullen toebrengt.

Het vocht bestrijden met hulp van een vakman

Als je last van vocht hebt, is het dus belangrijk om snel te schakelen. Helaas is er geen eenduidige oplossing tegen vocht in je woning; elk vochtprobleem heeft weer een andere oplossing. Van het impregneren van de buitengevels tot vochtbestrijding tot mechanische ventilatie; een vakman kan je precies de oplossing bieden die jouw woning nodig heeft bij vochtproblemen. Dé manier om vocht te bestrijden is dus om een professional in te schakelen, het liefst al bij de eerste tekenen van vocht in je huis. Zo weet je zeker dat je de juiste aanpak voor het bestrijden van het vocht gaat inzetten. Of het nu om je badkamer gaat, je ondergelopen kelder of een andere ruimte, met een vakman weet je dat het goed komt.

Vochtproblemen voorkomen

Natuurlijk wil je het liefst dat je helemaal geen ongewenst vocht je woning binnendringt. Een vakman op het gebied van vochtbestrijding kan je ook adviseren over de maatregeleren die je kunt nemen om vochtproblemen te voorkomen. De aanschaf van een vochtmeter (vooral fijn bij nieuwbouwwoningen) bijvoorbeeld, of het aanbrengen van vochtwerende verf om je muren zo mooi én droog mogelijk te houden. Zeker de moeite waard, dus.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners