699
Stappenplan voor het schilderen van je binnendeur

Een binnendeur schilderen is een verfklus die iedereen kan uitvoeren, zelfs als je geen ervaren schilder bent. Al binnen enkele stappen heb je het verven van je binnendeur uitgevoerd. Hieronder laten we je niet alleen de stappen zien, maar we vertellen je ook meer over de producten die hiervoor het meest geschikt zijn.

Stap 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Een binnendeur schilderen begint met een aantal vaste voorbereidingen. Ten eerste is het makkelijker werken als je de deur uit de scharnieren haalt. Vervolgens ontvet en reinig je de deur. Mochten er beschadigingen te zien zijn, dan kun je een vulmiddel gebruiken om ze weg te werken. Vervolgens schuur je de deur. Vergeet niet om de binnendeur hierna stofvrij te maken. Je plakt tot slot alle oppervlakken in de buurt af waar je geen verf op wilt krijgen. Dit doe je met een afplaktape.

Stap 2: het gronden van de binnendeur

De hierboven genoemde voorbereidingen pas je toe om de ondergrond zo goed mogelijk te prepareren voor het schilderen. Al deze voorbereidingen dragen bij aan een mooier eindresultaat. Om de hechting van de afwerklaag nog meer te verbeteren, pas je een grondverf toe. Er zijn een hoop producten te vinden die geschikt zijn als grondverf op een houten binnendeur. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer of Sikkens Rubbol BL Primer. Bij het aanbrengen van een grondverf breng je eerst de verf in verticale banen aan met een roller. Hierna rol je de verf horizontaal uit en vervolgens maak je nogmaals verticale banen. Je werkt hierbij nat in nat. Geef de grondverf de tijd om te drogen.

Stap 3: het afwerken van de deur

De grondverf is de grondlaag. Nu volgt de afwerklaag. Voor een houten binnendeur is een lak geschikt. Een goed voorbeeld hiervan is Sikkens Rubbol BL RezistoSatin. Schuur vooraf lichtjes de grondlaag op voor een betere hechting. Net als bij de grondverf werk je eerst in verticale banen, vervolgens wordt de verf horizontaal uitgerold en daarna werk je nog een keer in verticale banen. Over het algemeen moet de lak in twee lagen worden aangebracht. Je kunt de lak het beste aanbrengen met een lakroller, terwijl je een kwastje kunt gebruiken voor de moeilijk bereikbare plekken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners