1257
Rolsteiger: welke voordelen heeft u hiervan?
Gepubliceerd: 20-08-2019

De rolsteiger; er zullen weinig klussers zijn die niet op een dergelijke stellage gewerkt hebben. Tijdens de werkzaamheden aan het dak, of tijdens het verven zorgt deze stellage voor een veilige werkomgeving. De aankoop van een steiger is een kostenpost, maar kan anderzijds ook veel opleveren. In deze blog gaan het onderwerp rolsteigers nader met u bespreken en waarom deze aankoop veel plezier op zal leveren!

 

Welke rolsteiger moet ik kiezen?

Een rolsteiger kopen is nog niet eens zo makkelijk, er zijn namelijk diverse merken, maten en uitvoeringen. Een goede oriëntatie is dan ook zo slecht nog niet. Daarnaast is het zeker niet onverstandig om u te laten voorlichten door specialisten die er verstand van hebben. Wanneer u op zoek bent naar een steiger, vink dan de volgende ‘bucket-list’ voor u zelf af:

WIN-VLOERKLEED.png

  • Weethoeveel werkoppervlakte u nodig bent (1.35, 0.90, of 0.75);
  • Maakde juiste keuze voor platformlengte, 250 is het meest gangbaar;
  • Dekeuze voor een lichtgewicht of houten platform;
  • Wiltu voldoen aan de nieuwe opbouwnorm?;

Rolsteiger voorloopleuning: de nieuwe opbouwnorm!

De rolsteiger inclusief voorloopleuning betreft de uitvoering die sinds 01-01-2018 relevant geworden is voor iedere professionele klusser. De gewone particulier heeft hier overigens geen last van. Deze nieuwe manier van werken gaat uit van: “valkans verminderen tijdens de op -en afbouw van steigers”. Tijdens het opbouwen, of afbouwen van een rolsteiger wordt voortaan eerst een leuning geplaatst, waarna het platform met luik geplaatst kan worden. Vervolgens kan u ‘binnendoor’ naar boven toe klimmen (dus door het luik). Zodra u op de vloer staat bent u beveiligd door de voorloopleuningen. Met deze rolsteigers worden ongelukken voorkomen, ook voorkomt u eventuele boetes!

  • Snellerop -en afbouwen;
  • Dekans op fout opbouwen is minimaal;
  • Mindersteigermateriaal benodigd;
  • Veiligeren stabieler.

Rolsteiger kopen, of toch huren?

Een rolsteiger kopen is uiteraard een kostbare investering. Zoals u ongetwijfeld weet worden alle onderdelen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en moet ieder onderdeel gekeurd zijn voordat het wordt gebruikt. Maar wat is nu duurder, kopen of huren? De aanschaf van een steiger kan al snel onder de investeringsaftrek geschaard worden, hiermee wordt al snel zo’n dertig procent bespaard. Daarnaast moet u natuurlijk ook een tarief rekenen voor het reserveren + brengen en het halen van de materialen, want tijd is geld. Niet alleen het financiële aspect is interessant; ook weet u met uw eigen steiger wat voor spul u in huis heeft en voelt u zich veilig en vertrouwd tijdens het gebruik. 

Rolsteiger nodig? Laat u adviseren door een professionele partij (TIP)

Een rolsteiger moet uiteraard betaalbaar zijn, maar uiteindelijk draait alles om veiligheid. Laat u daarom tijdens uw zoektocht adviseren door een professionele partij zoals laddersenrolsteigers.nl. Zij weten alles omtrent de veilige opbouw van een stellage en helpen u graag vrijblijvend verder. Veilig werken voor een betaalbare prijs!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide