Het stukadoren met de troffel is voor de beginnende klusser een moeilijke, maar vaak wel een gewilde vaardigheid. Hiermee kunt u de basis leggen voor prachtige muren. En mooie wanden brengen sfeer in elke kamer. Stukadoorsmortel is in veel soorten verkrijgbaar. Rotband geeft de ideale gladde ondergrond voor behang, sierpleister en structuurverf. Geelband is iets grover en meer geschikt voor gekorreld schuurwerk. Beide zijn bruikbaar op elke steenachtige ondergrond.

Handig in eigen huis
Tip: Wilt u uw oude gemetselde muren vlak maken? De beste afwerking is een ouderwetse raaplaag. U koopt bij uw bouwmarkt zakken natte specie: een mengsel van kalk en zand. Samen met water en cement krijgt u een smeuïg geheel dat een prima basislaag voor uw muur is. Let wel op, deze stuclaag kunt u niet op gips of gasbeton zetten!

Het benodigde gereedschap:

Een keer per maand geeft bouwmarkt Karwei een inspirerende klustip op Wonenonline. Deze maand gaan we tochtwering aanbrengen.

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze keer plaatst kluscoach Patrick een schutting. Wil je wat meer privacy in je tuin? Bij KARWEI vind je tuinschermen in allerlei soorten en maten. En in de klusvideo leer je hoe je de schutting zelf eenvoudig plaatst.

Een keer per maand geeft bouwmarkt Karwei een inspirerende klustip op Wonenonline. Deze maand gaan we behangen.

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klus- of stijltip op Wonenonline. Deze keer vertelt stijlcoach Gerrie je alles over de verschillende soorten raamdecoratie.

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze keer: Hoe verwijder je behang? Ben je toe aan een nieuw, trendy behangetje? Zorg dan eerst dat je ondergrond goed is. In de klusvideo zie je hoe je oude lagen behang verwijdert en hoe je de muur behangklaar maakt.

Elke maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze keer beitst kluscoach Patrick een tuinscherm met de verfspuit.

Iedereen kan schilderen. En zeker met het juiste materiaal en een goede voorbereiding. Verfspecialist Histor zet een aantal tips op een rij voor een geslaagd resultaat. Zo krijg je niet alleen een fris nieuw interieur, maar wordt elke verfklus ook een stuk leuker. Klaar? Aan de slag!

Goede raad…