Of je nou een beginnende of gevorderde klusser bent, je hebt goed gereedschap nodig wil je de klus tot een goed einde brengen. Zonder gereedschap ben je nergens en komt de klus ook nooit af. Maar welke gereedschappen heb je nou nodig voor een beetje complete gereedschapskist? Wij zochten het voor je uit.

De muren van je woonkamer schilderen is erg leuk om te doen. Je ziet hoe de woonkamer opknapt en er heel anders uit gaat zien. Misschien wil je het echt helemaal anders dan anders doen, of ga je juist voor een verfrissing van de bestaande look. Wat je ook wilt, bekijk eerst deze tips voor je aan de slag gaat met het schilderen van je woonkamer!

Ben jij een echte doe-het-zelver en doe je het liefst alle klussen in en om het huis zelf dan is het van belang dat je goed en veilig kunt werken. Ben je in het bezit van een uitgebreide gereedschapskist en goede werkschoenen? Dan ben je al een heel eind op weg om vele klussen aan te kunnen pakken. Toch is er nog iets waar je misschien niet zo snel aan denkt want heb jij wel eens gedacht aan de aanschaf van een kamersteiger.

Voor veel mensen is een groepenkast kopen een ver van mij bed show. Velen vertrouwen op hun installateur of elektricien wanneer er een aanpassing in de meterkast gedaan moet worden. Zelf een groepenkast aanschaffen kan al snel honderden euro’s schelen. Hieronder lees je precies hoe je de geschikte groepenkast bestelt.

Je hebt soms van die klussen, dan red je het simpelweg niet meer met het huishoudtrapje. Er moet grof geschut aan te pas komen om je doel te bereiken, of in ieder geval de plek waar de klus gekaard moet worden. Soms kan je er niet omheen en moet je de ladder op.

Voor velen is onlangs het vakantiegeld weer gestort. Een mooi extraatje waar je leuke dingen van kunt doen. Misschien ga je wel lekker op vakantie komende zomer of heb je misschien eindelijk het geld voormekaar voor jouw langekoesterde droom auto! Maar heb je er wel eens over nagedacht om het geld te investeren in een verbouwing? Misschien wil je al heel lang een nieuwe keuken of ben je je badkamer al jaren beu...

Ben je bekend met verbouwen, dan ben je bekend met gipsplaten. Het zijn stevige platen die bestaan uit verschillende lagen materiaal, waarvan het grootste gedeelte gips is. Je kunt de platen mooi strak afwerken zodat je een gladde muur of plafond krijgt. Wil jij gipsplaten gebruiken voor een plafond of wand? Zo doe je dat!

Ben jij een echte klusser en doe je graag DIY projecten thuis? Dan werk je natuurlijk het liefst met apparatuur waar je secuur en efficiënt mee zaagt. Een cirkelzaag is zeer geschikt om lange (rechte) stukken te zagen. De zaag heeft zijn naam te danken aan het ronde zaagblad, het is niet ontworpen om enkel cirkels mee te zagen. Dit model gebruik je voornamelijk voor het zagen van plinten, kozijnen, tafelblad of laminaat. Daarom geven we je in dit artikel praktische tips voor het gebruiken van een cirkelzaag.

Een goed ingerichte werkplaats maakt klussen een stuk aangenamer. Niet langer zoeken naar de juiste maat schroevendraaier, maar alles direct bij de hand. Het maakt het klussen een stuk gemakkelijker en voorkomt irritatie en stress. Hier vind je 7x tips om jouw werkplaats in te richten.