Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het verstandig is om muren en plafonds te laten stucen. Door het laten stucen van muren krijg je mooie gladde muren en plafonds. De wanden zijn hierdoor makkelijker te schilderen of te behangen, daarnaast werkt de stuclaag brand vertragend.

Stel je voor… Na maanden van huizen kijken en bezichtigen heb je je droomhuis eindelijk gevonden. Het klussen kan beginnen. Voor velen is het ontzettend vermoeiend en iets wat je uit kunt blijven stellen. Met deze blog krijg jij je zaakjes op orde en misschien zelfs zin om te gaan klussen.

Wateroverlast kan veel problemen veroorzaken, zeker als dit een eigen woning betreft. Zo zien we vaak dat grondwater de structuur van een woning nadelig beïnvloedt. Hierbij komt het water in de kelder of souterrain omhoog en wordt het skelet van de woning aangetast. Daarnaast ontstaat er een broeiplaats voor schimmels en bacteriën en is er dikwijls een penetrante geur in huis te ruiken.

 

Het najaar is weer aangebroken, bij veel mensen begint het dan te kriebelen. Ze willen weer eens wat anders met het interieur. Misschien zit jij al jaren tegen die saaie muur aan te kijken, ben je het behang nu echt spuugzat of wil je gewoon een andere kleur. Er is geen snellere manier om je interieur een metamorfose te geven dan met het pimpen van je muur! Een (ander) kleurtje op de muur geeft gelijk een hele andere sfeer. Of misschien heb jij wel een supergaaf behang gezien en durf jij de uitdaging van een middagje behangen wel aan!

Net als de vrouw een plekje nodig heeft om zich af en toe eens lekker terug te kunnen trekken en te kunnen tutten is zo'n plek voor een man ook geen overbodige luxe. Het tutten zal voor de man nog wel meevallen maar even niet gestoord worden en zich bezig kunnen houden met echte mannendingen is welkom voor elke man!

Wanneer je een kamer binnenkomt is vaak de eerste druk op de lichtschakelaar die van de plafondlamp. Handig dus als er ook eentje hangt want het is lastig om een andere lamp te vinden wanneer het donker is. Gelukkig zijn er veel leuke plafondlampen verkrijgbaar. Voor elke interieurstijl en voor iedere smaak. Ook jij slaagt vast snel voor een passende plafondlamp. Maar dan... hij moet nog wel even opgehangen worden. Het lijkt ingewikkeld maar het ophangen van een plafondlamp kan een fluitje van een cent zijn.. ook voor jou! Wij vertellen je hoe!

Industriële meubels zijn helemaal in. Zware houten meubels met metalen poten bijvoorbeeld. Of een robuuste tafel met een dik massief tafelblad. Metaal en hout zijn de bekendste materialen waar mee gewerkt wordt in de industriële woonstijl. Maar kun je deze items ook zelf maken? En hoe doe je dat?

Of je nou een beginnende of gevorderde klusser bent, je hebt goed gereedschap nodig wil je de klus tot een goed einde brengen. Zonder gereedschap ben je nergens en komt de klus ook nooit af. Maar welke gereedschappen heb je nou nodig voor een beetje complete gereedschapskist? Wij zochten het voor je uit.