649
Matte verf trends voor 2024
Gepubliceerd: 16-11-2023 Laatste update: 05-11-2023

Ah, matte verf! Waar traditionele glanzende afwerkingen een beetje 'kijk mij nou!' kunnen zijn, kiest matte verf voor de stille, maar indrukwekkende aanpak. Zoals die persoon op een feestje die niet het hoogste woord voert, maar wiens verhalen je later blijft herhalen. Maar wat kunnen we in 2024 verwachten van deze underdog in de verfwereld?

Matte verf: De bescheiden superheld van je interieur

Matte verf is als de Clark Kent van de verfsoorten: bescheiden, maar met superkrachten. Een muur die een beetje saai is? BAM! Met een likje donkerblauwe of terracotta matte verf erop wordt het een blikvanger. En het mooiste van alles? Matte verf verbergt je imperfecties, want wie ziet er nou graag elke kras of oneffenheid?

Trends om naar uit te kijken in 2024

In 2024 gaan we voorbij de veilige greys en off-whites. Denk aan diepe juweeltonen zoals smaragdgroen en saffierblauw. Of misschien is "millennial pink" meer jouw ding, maar dan een tintje gedurfder en volwassener. De trend gaat ook naar het gebruik van matte verf op onverwachte plekken zoals plafonds en meubels. Stel je voor, een eettafel in een gedurfde matte koraaltint als statement piece in je eetkamer. Hoe cool zou dat zijn?

Matte verf aanbrengen: de 'do's en don'ts

Oké, voordat je als een kind in een snoepwinkel naar de verfwinkel rent, laten we het hebben over de aanpak. Ten eerste, ga niet beknibbelen op je gereedschap. Een goede roller is het halve werk! En voor de liefde van alle kleurenpaletten, vergeet de primer niet. Een primer zorgt voor een egale ondergrond en maakt je verfjob makkelijker en duurzamer.

Duurzaamheid als keuzemaker

Duurzaamheid is niet gewoon een trend; het is een must. Dus als je in de bouwmarkt bent voor nieuwe verf, kijk dan eens naar milieuvriendelijke opties. Natuurlijke mineralen en gerecyclede verf zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

De 'Moose Färg-factor'

En dan is er Moose Färg, het merk dat laat zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. Wat onderscheidt de duurzame houtverf van Moose Färg? Wel, ze gaan voor kwaliteit, niet alleen in de look-and-feel maar ook in hun ethische standaarden. Hun productieproces heeft een minimale ecologische voetafdruk, en dat zonder in te leveren op kleur of kwaliteit. Dat is toch wel even het vermelden waard, vind je niet?

Duurzame verf kopen?

Winkelen voor duurzame verf kan aanvoelen als navigeren door een mijnenveld van jargon en keurmerken. Dus, hier zijn wat snelle en begrijpelijke tips om je op weg te helpen.

  • V.O.S.? Zeg maar nee!: Kijk naar de hoeveelheid Vluchtige Organische Stoffen (V.O.S.) in de verf. Hoe lager, hoe beter! Zo heeft Moose Färg minder dan 3 gram per liter, wat bijna 'gezond drinken' is in de wereld van verf.

  • Microplastics? Niet voor jou: Check het etiket voor afkortingen zoals PE, PET, of HDPE. Als het er niet op staat, betekent dat niet direct dat het er niet in zit, maar Moose Färg komt zonder deze kleine boosdoeners.

  • Watergedragen is het nieuwe sexy: Ga voor watergedragen over terpentijn gebonden verf. Het is beter voor jou en de planeet. En nee, het slijt niet sneller, dus laat je niet misleiden!

  • Grondering is key: Sommige duurzame verven vereisen een niet-zo-duurzame grondlaag. Moose Färg daarentegen kan direct op het hout worden aangebracht. Bespaar tijd en het milieu in één klap!

  • Lang leven de verf: Een duurzame keuze blijft langer mooi. De watergedragen verf van Moose Färg bijvoorbeeld blijft zo'n vijf jaar mooi. Wanneer het tijd is voor een opknapbeurt, hoef je alleen maar een nieuwe laag aan te brengen. Makkelijk en milieuvriendelijk!

  • Groen maar niet naïef: Let op voor greenwashing. Als een bedrijf CO2 compenseert maar giftige verf verkoopt, is dat als een sigaar uit eigen doos. Doe je huiswerk!

  • Gevarenaanduidingen zijn geen fun-aanduidingen: Zoek naar gevarenaanduidingen op het etiket. Als ze er niet zijn, zoals bij Moose Färg, dan zit je aan de veilige kant!

En nu? Aan de slag!

Dus, hup! Trek die oude schilderskleren aan en gooi wat plastic over die mooie parketvloer. Je bent nu helemaal klaar om je huis om te toveren tot een visueel spektakel dat niet alleen voldoet aan de trends van 2024, maar ook nog eens lief is voor onze planeet. Laat de verf maar rollen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide