918
Een houten terras maken

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze maand legt KARWEI kluscoach Patrick uit hoe je zelf een houten terras van hardhouten vlonderplanken maakt. Een fraai en strak aangelegd terras maakt je tuin écht af. Wil je eens iets anders dan tegels? Dan zijn (hard)houten of composiet vlonderplanken een goed alternatief. Ze zijn minder zwaar en hebben een natuurlijke uitstraling. Kies je voor hardhout, let er dan wel op dat je vlonderplanken met het FSC-keurmerk koopt. Hout met dit merk komt gegarandeerd uit duurzaam beheerde bossen.

Wil je verlichting of een stopcontact bij je terras? Leg dan eerst elektriciteit in je tuin aan voordat je aan het terras begint. Later kun je er misschien niet goed meer bij.

Net als bij iedere klus geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo is een vlakke en stabiele ondergrond bijvoorbeeld noodzakelijk. Afhankelijk van de grondsoort gebruik je hiervoor stabilisatiezand, regels, stoeptegels of tuinpalen. Zorg dat je de onderbalken waterpas legt maar houd in de lengterichting rekening met afwatering. Bevestig de eerste vlonderplank op de regels en gebruik een winkelhaak om alles haaks te leggen. Boor de planken voor en ruim de gaten met een verzinkboor. Het hout splijt dan niet en de schroefkoppen vallen mooi in het hout. Omdat hout altijd werkt, houd je tussen de banen een kier van minimaal 0.5 cm.

Voor het volledige stappenplan houten terras van vlonderplanken maken kijk je op de website van KARWEI. Hier vind je bovendien meer handige buitentips en ideeën om je terras in te richten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners