1567
Woning isoleren
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 30-04-2017

Soms gaan er van die geruchten rond dat er zoiets als overisolatie zou bestaan of dat isolatie schimmel en condens zou veroorzaken. Dit is niet juist. Overisolatie bestaat niet. Schimmel en condens komen juist voor op slecht geïsoleerde plaatsen.

ENERGIEZUINIGE WONING
De belangrijkste manier om een energiezuinige woning te krijgen is het isoleren van de woning. Wanneer u uw woning isoleert bespaart niet alleen op uw energie rekening maar u verbetert gelijk ook de brand en geluidswering in uw huis. Ook met kleine maatregelen kunt u energie besparen in uw woning. Denkt u maar eens aan het isoleren van de verwarmingsleidingen en het aanbrengen van radiatorfolie. Ook door het dichten van spleten en kieren in uw woning bespaart u op een eenvoudige manier veel energie. Niet alleen is de materiaalkeuze van belang maar ook de plaatsing van het materiaal. Isolatie verhoogt het comfort in uw woning en u bespaart aanzienlijk in uw stookkosten.

K-WAARDE
Er worden nog al eens moeilijke woorden gebruikt als we het over isoleren hebben zoals bijvoorbeeld de K-waarde. De K-waarde geeft aan hoeveel warmte per seconde door bijvoorbeeld het dak verlorverlorenls de temperatuur tussen buiten en binnen 1 graad verschilt. Hoe hoger de K-waarde is hoe beter het dus isoleert.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide