987
Goede klusinvestering: een ladder kopen!
Gepubliceerd: 10-02-2023 Laatste update: 15-02-2023

Een ladder kopen is -als woonliefhebber met twee rechterhanden- altijd een goed idee. Natuurlijk, sommige zaken hoef je niet meer zelf aan te schaffen. Zeker in de deeleconomie van vandaag de dag zijn veel ding te huur of te leen.

Dit zien we ook terug op de diverse platformen en sites waar je eenvoudig kunt zoeken naar materiaal bij jou in de buurt. Toch zijn er spullen waarvan het aan te raden is om wél zelf in te investeren. Een ladder kopen is hier een voorbeeld van. Waarom en hoe jij de juiste ladder kiest? Lees snel verder.

Een treetje hoger

Waarom een ladder kopen een goed idee is? Om heel veel verschillende redenen. Ten eerste is het een tool die je altijd nodig hebt op onverwachte momenten. Vaak is dit op het laatste moment, denk aan een lampje dat stuk gaat of een dakgoot die lekt. Tijd om dan eens rustig rond te vragen of iemand een ladder heeft is er simpelweg niet. Daarnaast is het goed om een ladder te kopen omdat je hem vaak langdurig nodig hebt. Zeker wanneer je besluit zelf het huis te verven, dan heb je zomaar drie weken een ladder nodig. Het wordt toch wat ongemakkelijk wanneer je hem zo lang van je buurman gebruikt.

inspiratiebrochures1.png

Waar op letten bij een ladder kopen?

Bij de aanschaf van een ladder is het aan te raden te letten op een aantal aspecten. Ten eerste gaat het er natuurlijk om hoeveel hoogte jij nodig hebt. Niets irritanter dan een ladder kopen die net te kort is voor de werkzaamheden. Maar ook een te grote ladder kopen is niet aan te raden. Deze staat alleen maar in de weg. Dat laatste is meteen een aspect om bij het ladder kopen op te letten; hoeveel ruimte heb je over? Is dit heel weinig, ga dan voor een uitschuifbare ladder of eentje die inklapbaar is.

Veiligheid boven alles

Maar wat bovenal de doorslag geeft om een eigen ladder te kopen? De veiligheid. Vaak weet je bij het lenen van een ladder niet wat de exact status en kwaliteit is. Val jij eraf doordat de ladder onderuit glijdt? Je kan moeilijk de buurman aansprakelijk stellen, maar de gevolgen kunnen niet te overzien zijn. Daarom is een eigen ladder kopen een veilig idee, je weet precies wat je hebt.

Kortom, investeren in ál het gereedschap is niet nodig. Maar van sommige zaken is het fijn om dat gewoon op voorraad te hebben. Een ladder kopen is zo’n aankoop waarbij je jezelf vroeg of laat zeer dankbaar bent!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide