Wateroverlast kan veel problemen veroorzaken, zeker als dit een eigen woning betreft. Zo zien we vaak dat grondwater de structuur van een woning nadelig beïnvloedt. Hierbij komt het water in de kelder of souterrain omhoog en wordt het skelet van de woning aangetast. Daarnaast ontstaat er een broeiplaats voor schimmels en bacteriën en is er dikwijls een penetrante geur in huis te ruiken.

 

 

Gelukkig is daar een goede oplossing voor: een dompelpomp. Daar weten ze bij THS Tools je alles over te vertellen, zij zijn namelijk een van de grootste webshops als het gaat om dompelpompen.

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp wordt meestal toegepast bij overlast door water. De pomp wordt in het water geplaatst en kan vervolgens het water afvoeren. Denk hierbij aan wateroverlast in de kelder, maar ook aan overlast bij boten of voor het verwijderen van water uit een zwembad. Een dompelpomp is ontzettend veelzijdig en werkt zeer efficiënt om snel de bron van het overlast te verwijderen.

Dompelpompen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Over het algemeen kunnen we ze onderscheiden in twee verschillende vormen: schoonwater- en vuilwater dompelpompen. Schoonwaterpompen worden voornamelijk gebruikt bij regenwater, dit is relatief schoon water. Bij vuilwaterpompen moet je denken aan water dat vervuild is door zand en grond. Deze dompelpompen kunnen hardere klappen aan, waardoor grove materialen geen defecten veroorzaken.

Welke dompelpomp is geschikt voor het vervoeren van water uit mijn kelder?

Als je last hebt van een laagje water in de kelder wil je dit zo snel mogelijk verhelpen. Dat een dompelpomp een goede oplossing is weten we inmiddels. Dat neemt niet weg dat het moeilijk is om te bedenken welke pomp hiervoor geschikt is. Meestal kijken we bij de aanschaf van dompelpompen naar het water dat verwijderd moet worden. Bij grondwater in de kelder wordt er vaak gebruik gemaakt van vlakzuigende dompelpompen. Deze zijn speciaal ontwikkelt om kleine ruimtes droog te maken. Vaak worden de pompen uitgerust met speciale inwendige vlotters, die het mogelijk maken dat het apparaat altijd automatisch blijft werken.

Bekijk hier alle dompelpompen van THS Tools

Ook leuk om te lezen