1504
Een heerlijke kluszomer: zo maak je er optimaal gebruik van
Gepubliceerd: 12-05-2020 Laatste update: 12-08-2020

Breng jij de zomer door in je eigen woning? Dit seizoen is de ideale tijd om lekker aan de slag te gaan met je interieur. Je hebt wellicht een extraatje in de vorm van vakantiegeld, en meer tijd om inspiratie op te doen of zelf iets te maken. Is je zomer een kluszomer? Wij geven je in dit artikel graag tips zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze heerlijke tijd.Grote(re) aankopen
Als je vakantiegeld is gestort, is dat altijd een groot feest. Als jij dit bedrag niet uitgeeft aan een vakantie, dan is dit hét ideale moment om voor een grote(re) aankoop te gaan. Zwijmel je al tijden weg bij nieuw sanitair? Blader dan heerlijk in je hangmat door de brochures of scrol langs inspiratiepagina’s om zo je ideale badkamer samen te stellen. Dat voelt al als een feestje! Of investeer eindelijk in een goed bed, zodat je de zomerdagen heerlijk doezelend door kunt komen. Geen luchtbed deze zomer, maar een droombed, dus.

muur-verven.jpg

Beken kleur!

Zin om je woning deze zomer een echte upgrade te geven, zonder dat je veel nieuwe spullen moet kopen of dat je huis dagenlang overhoop ligt? Ga dan de slag met kleur. Met verf kun jij je interieur een heel nieuw leven inblazen – en dat hoeft echt geen fortuinen te kosten. Alleen de schouw in een knalkleur verven, of een streep kleur verticaal in de gang doet al wonderen! Ga voor lekker zomerse tinten die knallen, zoals groen, roze of geel. Ook fijn: met die warme temperaturen droogt die verf vliegensvlug. Minimale moeite, maximaal resultaat.

Karakter door woonaccessoires
Een andere manier om je interieur snel een andere uitstraling te geven, is door mooie woonaccessoires te plaatsen. Je krijgt een heerlijk zomerse uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen: die zijn ook helemaal hip. Ga bijvoorbeeld voor een rotan kleed – je woonkamer ziet er dan direct anders uit.

inspiratiebrochures1.png

woontrend-proof-inrichten-hoofdfoto-art3.jpg

Do ityourself
Helemaal leuk: nu je wat meer tijd hebt, en lekker buiten wilt zijn, kun je ook zelf aan de slag met je (buiten)interieur. Ga bijvoorbeeld je balkon pimpen: dat leent zich bij uitstek voor een DIY-project. Maak bijvoorbeeld zelf een tuinbank van pallets, die je voor een prikkie bij de bouwmarkt of nog makkelijker.. online scoort. Knoop zelf macramé plantenhangers of verf die verweerde tuinstoelen in een mooie kleur. Is het je echt te warm om zelf aan de slag te gaan? Gelukkig zijn er fantastische tuinmeubelen te koop in alle soorten en maten – zo ziet je buitenruimte er meteen heel anders uit!

Niet zo voor de hand liggend
Ook leent de zomer(vakantie) zich perfect om eens zaken aan te pakken waar je niet zo gauw aan zou denken. Het geheim van een mooi huis vol karakter schuilt namelijk in de details: wat dacht je van je deuren? Door het (laten) plaatsen een nieuwe deur krijg je al snel een hele andere uitstraling. Van een stalen schuifdeur in de keuken tot een cleane, witte deur tot een bohemian deur in een knalkleur: hoe persoonlijk wil je het hebben?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide