500
De eigenschappen en toepassingen van betonplex

Betonplex is een heel sterk plaatmateriaal, wat veelal wordt gebruikt voor de bekisting bij het betonstorten. Maar door de vele eigenschappen, kan betonplex voor nog veel meer toepassingen worden gebruikt. Wat die toepassingen precies zijn? Dat lees je hier!

Wat is betonplex?

Betonplex is een plaatmateriaal dat wordt gebruikt voor de bekisting bij het betonstorten. Betonplex platen hebben een epoxy toplaag, waardoor het materiaal water-, kras-, en slagvast is. Wanneer, bij het storten van beton, het beton helemaal is uitgehard kan het betonplex heel gemakkelijk worden verwijderd. Dat is handig, want dat betekent dat de betonplex platen meerdere malen kunnen worden gebruikt. Er bestaan veel verschillende soorten betonplex, welke allemaal zijn onder te verdelen in twee varianten: betonplex op multiplex basis en betonplex op spaanplaat basis.

De eigenschappen van betonplex

De toplaag van betonplex is heel glad. Daardoor kan niet alleen het beton niet aan het betonplex hechten, maar ook andere materialen kunnen er niet aan hechten. Betonplex is een zeer sterk materiaal en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Daarnaast kun je het verkrijgen in verschillende diktes, zodat er altijd een geschikte plaat tussen zit voor jouw toepassing. De toplaag is helemaal waterdicht en meestal ook uv-bestendig. Let wel op, niet alle toplagen zijn uv-bestendig. Wanneer de toplaag niet uv-bestendig is, betekent dit dat deze na een tijd kan gaan verkleuren.

De toepassingen van betonplex

Betonplex is in eerste instantie ontwikkeld voor de bekisting bij het betonstorten. Maar door de vele verschillende eigenschappen van betonplex, kan het plaatmateriaal voor veel meer toepassingen worden gebruikt. Zo kun je er meubels mee maken, maar ook dierenverblijven voor zowel binnen als buiten. Daarnaast worden er tegenwoordig ook keukenbladen en werkbladen van betonplex gemaakt, net als vloeren voor bijvoorbeeld in bestelbussen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners