612
Alles wat je moet weten over het impregneren van je gevel

Als je aan je woning denkt, denk je misschien al gauw aan je inrichting. Een mooie lamp, een leuke bank en een gezellige tuinset. Maar ook de buitenkant van je woning is hartstikke belangrijk; het beschermt je tegen invloeden van buitenaf en zorgt dat je huis als een huis blijft staan. Daarbij is het natuurlijk ook fijn als je gevel er netjes uit ziet. Om je woning zo goed mogelijk te beschermen tegen water, schimmel en je gevel zelfs UV-resistent te maken, kun jij je gevel impregneren. Meer weten? In dit artikel vertellen we je alles over het impregneren van je gevel!

Dit is het impregneren van je gevel + de voordelen

Als we het hebben over het impregneren van je gevel, heb je misschien wel helemaal geen beeld bij hoe dat nu gaat. Het impregneren van je gevel wil zeggen dat je een beschermingslaag aanbrengt, zodat invloeden van buitenaf je gevel niet kunnen beschadigen. Zo maak je al gauw korte metten met vervelende gevel vervuiling en zelfs risico’s op schade door schimmels. Door je gevel te impregneren zorg je dat na het schoonmaken van je gevel vuil geen kans meer heeft. Door de beschermlaag hecht vuil als mossen en algen minder goed en kun je dus weer genieten van gevel die lang schoon blijft. Daarbij verleng je de levensduur van je gevel, omdat deze niet beïnvloed wordt door weersomstandigheden. Dat is ook weer goed nieuws voor de waarde van je woning. Alleen maar voordelen, dus.

Je gevel impregneren: do ityourself!

Misschien denk je dat het een vereiste is om een professional in te huren om je gevel te impregneren. Maar niets is minder waar, want het impregneren van je buitenmuren kun je ook zelf doen! Met Oppercon kun je helemaal zelf een water- en vuilafstotend laagje op je gevel en bestrating maken. Van baksteen tot dakpannen en van straat tot gevel: je kunt er gewoon zelf mee aan de slag. Je gevel impregneren wordt zo een klusje die je zo van je to do list kunt afvinken. Je hebt er zelfs geen beschermende kleding voor nodig, alleen een lage drukspuit. Wel zo fijn!

Een schone en stevige gevel

Door zelf je gevel te impregneren hoef jij je dus niet meer bezig te houden met het maar blijven schoonmaken van je gevel en hoef je niet te vrezen voor schade als gevolg van water of schimmels. Door aan de slag te gaan met Oppercon, kun je helemaal zelf je gevel beschermen tegen vuil en de levensduur van je gevel verlengen. Wanneer begin jij met het impregneren?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners