1102
Alles over ladders

Je hebt soms van die klussen, dan red je het simpelweg niet meer met het huishoudtrapje. Er moet grof geschut aan te pas komen om je doel te bereiken, of in ieder geval de plek waar de klus gekaard moet worden. Soms kan je er niet omheen en moet je de ladder op.

 

Voordat je een ladder gaat kopen is het van belang dat je goed weet waarvoor je de ladder wilt gaan gebruiken. Wil je hem binnen of buiten gebruiken, kan de ladder ergens tegenaan leunen, zoals bijvoorbeeld een boom of tegen de gevel van je woning en niet heel onbelangrijk.... wat is de hoogte die je wilt gaan bereiken met de ladder. Op laddergebied is er enorm veel keuze. Wij lichten hieronder een paar ladders uit en vertellen je iets over de eigenschappen en het gebruik.

De steunladder
Misschien wel de meest simpele ladder die je maar kunt bedenken. Hij bestaat uit een geheel en kan alleen maar ergens tegenaan geplaatst worden. Handig als je met deze ladder altijd de hoogte kunt bereiken om bijvoorbeeld de ramen te lappen maar als je net even wat hoger wilt komen kan deze lader wel eens een treetje te kort komen.

Een schuifladder
Wil je een stapje hoger dan bied de schuifladder uitkomst. Met een schuifladder heb je 2 losse ladders die je over elkaar heen kunt schuiven. Je bereikt hiermee al snel grotere werkhoogtes maar je kunt de ladders ook afzonderlijk naast elkaar gebruiken. Zo kan je je buurman ook eens een ladder uitlenen.

De reformladder
Ideaal voor rondom het huis waar je met een gewone trap niet meer bij kunt komen. Een reform ladder is zowel tegen een muur aan te plaatsen als in een A vorm waardoor je de ladder ook los ergens middenin de tuin kunt plaatsen om nou eindelijk die overhangende takken eens weg te kunnen snoeien. Doordat je deze ladder in verschillende standen kunt vormen is hij eigenlijk een super alternatief voor een huishoudtrap, rechte of schuifladder.

Een telescoopladder
Heb je helemaal niet zoveel ruimte om een ladder op te bergen maar wil je toch zo nu en dan op grotere hoogte aan de slag. Dan bied een telescoopladder uitkomst. Deze is licht van gewicht en kan ingeschoven worden tot vaak minder dan 1 meter. Hierdoor kan je hem gemakkelijk een plekje geven in een hoekje van je schuur. Met een handig mechanisme klap je deze ladders gemakkelijk in en uit.

Naast de huis tuin en keukenladders zijn er natuurlijk nog heel veel meer ladders verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kooiladder van Kooiladderspecialist.nl. Een kooiladder wordt vaak gebruikt om te bevestigen aan een gebouw en dient als veilige vluchtweg maar kan ook gebruikt worden als ladder in een schacht of als inspectieladder voor onderhoud of schoonmaakwerkzaamheden. Bij kooiladders staat veiligheid voorop.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners