850
Aan de slag met gereedschap

Of je nou een beginnende of gevorderde klusser bent, je hebt goed gereedschap nodig wil je de klus tot een goed einde brengen. Zonder gereedschap ben je nergens en komt de klus ook nooit af. Maar welke gereedschappen heb je nou nodig voor een beetje complete gereedschapskist? Wij zochten het voor je uit.

 

Allereerst is het van belang niet op je gereedschap te bezuinigen. Gereedschap is er in vele verschillende kwaliteiten en wanneer je kiest voor goedkoop kan dat je nog wel eens duur komen te staan. Je moet er immers niet aan denken dat je gereedschap het tijdens de klus af laat weten. Zorg dus voor degelijk materiaal waar je op kunt bouwen.

Om te voorkomen dat je gereedschap zoek raakt of overal en nergens rondslingert is een gereedschapskist geen overbodige luxe. We kennen de simpele variant, met 2 vakken waarin je veel gereedschappen door elkaar heen kunt opbergen. Er zijn ook luxere versies met uitschuifbare laadjes en veel verschillende vakjes. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Ben je een opgeruimd type dan is een wat uitgebreidere gereedschapskist wel heel fijn, je vind hierin immers snel wat je zoekt.

Laten we de gereedschapskist eens gaan vullen. Basis gereedschappen zijn natuurlijk een meetlat of rolmaat, een waterpas, hamer, stanleymes, zaag, potlood, bouten, moeren, spijkers en pluggen en natuurlijk de schroevendraaiers.

Schroeven zijn er in vele soorten en maten zoals de platte en de kruiskop schroeven. Om nu voor elke soort schroef een aparte schroevendraaier aan te schaffen wordt misschien een beetje veel van het goede. Gelukkig zijn er van die multifunctionele schroevendraaiers met bitjes in verschillende maten verkrijgbaar zodat je gemakkelijk het juiste bitje voor het juiste schroefje erop kunt bevestigen.

Elektrisch gereedschap
Naast de kleine gereedschappen zoals hierboven al genoemd zijn er natuurlijk ook elektrische gereedschappen verkrijgbaar. Wel zo fijn want na het indraaien van een paar schroeven met de hand ben je het al snel zat. Gelukkig kan dit sneller met een schroefboormachine. Even wat planken glad maken doen we met de schuurmachine en voor het op maat zagen van wat planken gebruiken we een zaagmachine.

Zorg ook nog voor goede klushandschoenen, kleding en stevige schoenen en jij bent klaar om aan de slag te gaan.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners