1926
Doe het zelf
Gepubliceerd: 31-07-2017

Wanneer je eindelijk de sleutel hebt van je eigen paleisje wil je maar één ding: inrichten! Je hebt jezelf al maandenlang verdiept in woonbladen, je geheugenkaart staat vol met inspiratie en de laatste trends, maar je komt tot de ontdekking dat verhuizen iets meer kosten met zich meebrengt dan gepland. Wat doe je dan? Juist! Je gaat zelf aan de slag. De volgende projectjes zijn perfect voor iedereen met een kleiner budget, en zelfs voor degenen met twee linkerhanden!

Oud hout
Wat voor de één afval is, is voor de ander een super hippe accessoire! Neem nou pallets: voor een paar euro tik je er een op de kop bij een bouwmarkt of sloop, terwijl het hout nog geschikt is voor een leuke klus. Onbehandeld hout geeft direct een stoere en industriële uitstraling in huis. Plaats er bijvoorbeeld wielen onder en zet ‘m neer als salontafel. Of voorzie hem van een hoogglans witte laklaag, voor een frisse en moderne look. Een ander leuk idee om met pallets te maken is een vertical garden, stapel meerdere pallets op elkaar en voorzie ze van een set comfortabele kussens. Zo creëer je een uniek tuinmeubel! Of zaag hem doormidden voor een gave kapstok.

Make-up meubel
Droom je altijd al van een luxe make-uptafel, maar is je nieuwe stekje daar net iets te klein voor? Dan doe je toch gewoon alsof? Gebruik een wandplank met blinde bevestiging, en teken op de wand een leuk meubel in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld het silhouette van een klassiek barokmeubel! Dit geeft een eenvoudige plank direct een classy uitstraling. Zoek inspiratie op Pinterest of Google, en zet je smartphone naast je neer in een handig telefoonhoesje met standaard. Tekenen maar! Je kamer krijgt bovendien een ruimer gevoel, door het gebruik van de spiegel.

Macramé je mee?
Een superleuke en eenvoudige techniek die we veel zien is macramé! In een middagje heb je dit onder de knie en het leent zich voor tal van leuke toepassingen. Bijvoorbeeld voor plantenhangers (ideaal voor kleinere woningen), mooie kussenhoesjes, een telefoonhoesje of sieraden. Ook lampenkappen of wandhangers geef je zeer eenvoudig een persoonlijke look.

inspiratiebrochures1.png

Sfeervolle verlichting
Ook verlichting maak je zelf en zeer low budget. Wat heb je nodig? Stukken touw, behanglijm, ballonnen, Vaseline, een snoer met LED-lichtjes en eventueel een likje verf. Blaas een ballon op en smeer deze licht in met Vaseline. Nu begint het leukste gedeelte: doop de touw in de lijm en wikkel deze volledig rondom de ballon. Zorg dat je stukken evenredig verdeelt. Dek je werkplek af en berg je smartphone op in een beschermende J5 2017 cover, want het belooft een heerlijk geklieder te worden! Wanneer de lamp naar je wens is, hang deze dan te drogen op een veilige plek. Hoe langer, hoe beter! Verwijder de ballon door hem lek te prikken en geef je nieuwe lamp eventueel een leuk kleurtje. Wikkel de lichtjes door het touw en voilà! Je eigengemaakte, unieke lamp is af. Heb je de smaak te pakken? Maak dan meerdere kleine lampen, en bundel deze tot één grote hanglamp.

Huisdieren-huis!
Heb je een gezellige viervoeter, kat of konijn als huisgenoot? Ook zij verdienen een speciaal en op-en-top gestyled plekje! Ook dit hoeft niet veel te kosten, een houten krat met een lekker kleed kan al perfect zijn voor een kat en van een stuk gaas maak je gemakkelijk een uitloop voor je konijn. Een hond heeft iets meer ruimte nodig: maar zijn hok of bench geef je gewoon een leuke look met matchende kussens, of geef hem een mooie opbergbox voor al zijn speeltjes. Bijvoorbeeld van oud sloophout! Zo voelt iedereen zich welkom en thuis in jullie nieuwe stekje.

Wat wordt jouw volgende DIY-project?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide